pajautaa

« previous entry | next entry »
Jun. 10., 2015 | 12:49 pm
posted by: banderlogs in pajautaa

Jautājums cilvēkiem, kam ir kāda pieredze laivošanā - man tikko izskanēja piedāvājums doties 3 dienu laivu braucienā pa Gauju. Peldēt peldu ļoti labi, par to neuztraucos, bet viss pasākums notiks ar trīsvietīgajām kanaoe laiviņām. Kā ekspertiem šķiet, vai tas ir droši/prātīgi parakstīties uz kaut ko tādu, ja visa mana pieredze ar airēšanu un laivām ir tik, cik pa Daugavu siltā vasaras dienā paairēties? Kanaoe man vienmēr ir saistījusies ar kaut ko ļoti nestabilu un tādā kuģot pa Gaujas krācēm ir bailīgi.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {8}

grizzly_bear

from: [info]grizzly_bear
date: Jun. 10., 2015 - 12:58 pm
#

Tās, ja 3vietīgas, visticamāk ir latviešu versija par kanaoe (izskatās aptuveni šādi http://www.gaujas-laivas.lv/Bildes/kanoe%20laivas%20Vija.jpg) - ar tādām braukt ir ļoti viegli. Arī tad, ja nav pieredzes, paiet kāda stundiņa un roka ir piešauta. Pa Gauju tas brauciens arī ir diezgan mierīgs - dažas sīkas krācītes, kurās būtu vājprātīgi jāpiepūlās, lai apgāstos.

Laivu braucieni ir ļoti forši, iesaku droši pieteikties.

Atbildēt | Diskusija


grizzly_bear

from: [info]grizzly_bear
date: Jun. 10., 2015 - 12:59 pm
#

http://www.zagarkalns.lv/vasara/images/upload/kanoelaivas/large_Zagarkalns_kanoe_laivu_noma.jpg

vēl bilde. nav nekāda raķešu zinātne, tiešām.

Atbildēt | Iepriekšējais


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jun. 10., 2015 - 01:42 pm
#

Silti iesaku nemēģināt airēt trijatā, ja vien nav mērķis pavadīt uz upes ilgu laiku (esmu redzējusi, kā ar airiem bruņota trijotne to kanoe dzenā no viena upes krasta uz otru :)) Citādi kanoe airēt piešauties var ātri, it sevišķi pa plato Gauju (šaurās un līkumainās ūdenstecēs ir grūtāk, tur krasts baigi ātri pienāk).
Lai arī citi skatās šķībi, tomēr uz ūdens vilkt vesti - gadījumi mēdz būt visādi, ja laiva apgāžas, tad ir labi, ka var pievērsties mantu un aira ķeršanai, nevis pūlēties noturēties virs ūdens (it sevišķi, ja brauc tagad, kad ūdens vēl auksts).
Jebkurā gadījumā, mantas jāpako ūdensdroši - pat bez apgāšanās laiva nenovēršami piešļakstās. Ja nav speciālo ūdensmaisu, tad somā ieliek izturīgu celtniecībai domāto atkritumu maisu, tajā mantas, un galu sien, dubulti pārlokot. Var pašu somu ielikt vēl vienā maisā, bet tas ar garantiju saplīsīs, vairāk domāts, lai soma nenosmērējas.
Kā jau iepriekš minēts, iespēja apgāzties ir niecīga, bet tas tāpat kā ar drošības jostām - 999 reizes nevajadzēs, bet 1000. reizē ļoti noderēs.

Atbildēt


bobijs varenais šāvējs

from: [info]glam_our
date: Jun. 10., 2015 - 01:46 pm
#

Piekrītu iepriekšējam komentētājam, Gauja ir kā šoseja, es pat teiktu, ka garlaicīgi, ar piepūišamo laivu vispār tā braukšana ir neizsakāmi lēna, šīs laivas būs īstās, un ja paši sūdus nevāra, tad negāzīsies.

Atbildēt


from: [info]citronz
date: Jun. 10., 2015 - 01:48 pm
#

Kanoe ir ļoti pat stabilas, ja vien paši nedara stulbības (negāžas uz vienu pusi, nestāv kājās u.c.). Pie tam visiem tiek dotas vestes, tāpēc nsolīkšana nedraud.
Tfu tfu tfu, protams, negribu piesaukt, bet esmu gana daudz ar kanoe laivojusi un nekad neesmu gāzusies. Esmu gan arī redzējusi, kā gāžas. Bet priekš tam ir vestes un mantu maisi. Neviens no apgāšanās nav īpaši cietis. Brauc!

Atbildēt


*Zeltene*

from: [info]coletya
date: Jun. 10., 2015 - 01:56 pm
#

Ir viena vieta Gaujaa kur laivaam patiik gaazties, bet ja uzmaniigi skataas kur akmenji, visu var droshi ar paarlieciibu izlaivot.

Atbildēt


from: [info]petro
date: Jun. 11., 2015 - 08:34 am
#

Ideāls gadījums lai iegūtu pirmo pozitīvo laivošans pieredzi. Trīsvietīgajā kanoe, divatā ar pieredzējušāku braucēju, vidējā vieta kā reiz noder lai ievietotu telti, guļam maisus, un citas mantas. Par vestēm un mantu iepakošanu jau [info]antuanete uzrakstīja. Ja diena ir karsta un mantas ir iepakotas rūpīgi, tad arī ja gadīsies apgāzties, to jau pēc pāris h varēs sākt uztvert kā jautru piedzīvojumu nevis kā nepatīkamu starpgadījumu.

Atbildēt


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Jun. 12., 2015 - 04:52 pm
#

braucu 3vietīgajā pirms 7 gadiem pa gauju, nu es nez ko visi stāsta par to ka štrunts vien ir, es biju laimīga, ka mašīnā atstāju gan telefonu, gan foto, 3x bij jākāpj ārā no laivas, jāmēģina balansēt uz asiem akmeņiem un jāceļ laiva nost.
tagad man te mēģina iestāstīt, ka nav pamata bailēm ņemt līdzi 3gadnieku, bet nu es pēc tā piedzīvojuma neticu vairs šitiem pekstiņiem.
Turklāt tas bija vasarā, kad tipa "viss mierīgi". Var jau būt, ka viss atkarīgs no izvēlētā posma.

Bet airēt tādu kanoe štrunts-es tipiska pilsētas princese noorientējos ātri un arī noairēju lielāko gabalu.

Atbildēt