pajautaa

dzīvokļa remonts

« previous entry | next entry »
Feb. 25., 2015 | 03:06 pm
posted by: anima_de_nera in pajautaa

jautājums salīdzinoši nesen dzīvokļa remontu pie/pārdzīvojušiem cibiņiem - cik izmaksāja? zinu, ka viss atkarīgs no materiāliem un prasībām bet šobrīd cik maksā nu tīri darbs - meistars paziņa ar zelta rokām, kas dara visu, meistaru banda no firmas ar smēķējošu brigadieri un čekiem ar pvn utt. ir plāns izremontēt dzīvokli (laikam jau kapitāli), sākt ar vannasistabu piemēram, kur jārauj ārā viss 25gadu vecais ne-remonts. un pēc tam viss pārējais.
dalieties lūdzu iespaidos, pieredzēs (pēc kara visi gudrāki), cenās un varbūt par ieteikumos ar telefona numuriņiem!
lai smuka diena!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {20}

from: [info]amatieris
date: Feb. 25., 2015 - 03:18 pm
#

Ieteikums - vannasistabu uz beigām. Ar noputējušām darba drēbēm smuko remontu meistari ātri vien var sabeigt, vēl izdomās kaut kādu insturmentu vannā nomazgāt..

Atbildēt | Diskusija


from: [info]anima_de_nera
date: Feb. 25., 2015 - 03:40 pm
#

un svaigi remontētu koridori un jaunas durvis sabojāt ar vecās vannas dabūšanu laukā? man kkā liekas neriktīgi tomēr... bet paldies tomēr!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]amatieris
date: Feb. 25., 2015 - 03:53 pm
#

Katram remontam sava specifika. Man šķiet, ka vannu pirms ārā nešanas ar porolonu aptīt - nu vai vannasistabu remontēt pirms koridora - parasti jau tā ir kkur dzīvokļa sākumā - ir vieglāk, nekā no celtniecības putekļiem atmazgāt jaunu, smuku vannu. Man paziņas pat meistariem pirka atsevišķu santehniku, remonta beigās uzstādīja īsto, sev paredzēto - bet nu tas ir perebors.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]citronz
date: Feb. 25., 2015 - 03:51 pm
#

Šobrīd vēl procesā, tā kā grūti pateikt, ar ko tas beigsies. Bet noteikti rēķini vairāk, kā Tev liekas šobrīd! Salasās uz sīkumiem daudz! Protams, atkarīgs arī no prasībām.
Mums gan tiek jauktas un būvētas no jauna sienas. Bet nu, iespējams, nošpaktelēt gludi šķību sienu nesanāktu lētāk.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]anima_de_nera
date: Feb. 25., 2015 - 04:01 pm
#

šobrīd interesē tieši darba izmaksas - cik par dienu naudiņas vai par konkrētiem darbiem? firma vai privāts meistars?
nu mums ar paredzēts vienu sienu izgāzt un citā uztaisīt durvis, kur nav bijušas...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]citronz
date: Feb. 25., 2015 - 04:08 pm
#

Par konkrētiem darbiem, katram darbiņam ir izcenojums, var pagūglēt tāmes. Par laiku nav jēgas maksāt, jo tad katrs darbs var ieilgt... Mums ir vairāku meistaru brigāde. Viens jau laikam nemaz visu nevar izdarīt, vajag vairākus cilvēkus.
Ja gāžat sienas, jārēķina vēl papildus izmaksas ap 200 uz saskaņošanām un projektiem, atkarībā no sarežģītības.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]citronz
date: Feb. 25., 2015 - 04:10 pm
#

Plus, ja nu gadījumā neienāk prātā, attiecībā uz materiāliem- viens ir rēķināties, cik maksā grīdas, flīzes, mēbeles utt. Otrs- jāņem vērā "palīgmateriāli"- tajās pašās špaktelēs, vados u.c. sīkumos labi daudz salasās, kas nemaz sākumā neienāk tā uzreiz prātā, ka tik daudz būs.

Atbildēt | Iepriekšējais


rūsganais sprakšķis

from: [info]mufs
date: Feb. 25., 2015 - 04:09 pm
#

tas jau baigi individuāli - kāda platība, ko gribi likt iekšā
ļoti labu meistaru nav, vismaz es spēju piekasīties vienmēr (respektīvi, ar savējiem negribu dalīties, bija būvuzraugs,kas jau pašā sākumā pazuda, un brigāde,kam nevarēja iestāstīt,ka mož nevajag telpās smēķēt un kas ar savām netīrajām roķelēm daudz,ko apšmulēja,vai,piemēram, ar grīdas dēli sabakstīja greistus, utt)

ja sitīsiet nost veco apmetumu un platība liela,ir jēga paņemt mazapmaksātāku melnā darba strādnieku, mums sanāca gana liela starpība.
jebkurā gadījumā, ļoti jāstāv visam klāt. un labie meistari ir jau aizrunāti līdz rudenim - mēs pagājušo gad ap šitp pašu laiku sākām meklēt. reāli,darbi sākās jūlijā.
sākotnējā tāme bija 9k, aizvilka ļoti krietni pāri - bet vecā mājā gadās daudz neparedzētu "paŗsteigumu"

Atbildēt


Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Feb. 25., 2015 - 04:12 pm
#

Pievienojoties iepriekšējiem komentāriem, es vēl ieteikšu ierēķināt, ka pašam/ai nāksies iebraukt procesos (lai spētu argumentēt savu nostāju) un kontrolēt, lai viss ir normāli. Cik es esmu redzējis kaut kādus dzīvokļu remontus vai piesaistīto meistaru darbus, vienmēr ir kaut kādi sīkumi neizdarīti, vai izdarīti kaut kā tizli, kas krīt acīs vai arī vienkārši traucē - vai nu dzīvot vai kaut ko attīstīt tālāk.

Mana nesenā pieredze - mums laukos ir viens čuvaks, kurš rukā par 28€ (tipa 20Ls) dienā. Lēni un, ja nekontrolē notiekošo, pārāk radoši, ne labākajā šī vārda nozīmē.

Atbildēt


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Feb. 25., 2015 - 05:16 pm
#

Mums nāca meistari, viņi cenu rēķināja piemetot katru kvadrātmetru cik kas izmaksās (flīzēšana, tapetes, grīdas utt, tad savilka kopējo ciparu. Pirms 5 gadiem par 52 m2 maksājām 100 Ls, bet tas bija krīzes gads un visi bija izmisuši. Ieteikt nevaru, jo beigās tomēr nohaltūrēja.

Aizrakstīt var te: https://www.facebook.com/www.indebau.eu?fref=ts
Tā lapa draudzenes vīram, vairākus gadus remontējās pa Vāciju, tagad ir atpakaļ LV un man šķiet, ka viņam nupat viens remonts iet uz beigām.
Par cenām nezināšu, bet puisis kārtīgs, nedzer utt.

Atbildēt | Diskusija


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Feb. 25., 2015 - 05:17 pm
#

oi-1000 Ls.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]anima_de_nera
date: Feb. 26., 2015 - 02:35 pm
#

izklausās aizdomīgi maz.....

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Feb. 26., 2015 - 02:46 pm
#

bija pats trakākais krīzes gads, celtnieki mētājās bez darba. un darbs tika plānots 3 nedēļām.

Atbildēt | Iepriekšējais


cosmo_shiva2

from: [info]cosmo_shiva2
date: Feb. 25., 2015 - 11:37 pm
#

Ar sienas izgāšanu, projektu, darbu, materiāliem(kvalitatīviem) lētāk par 10 000 neesmu redzējusi labu remontu.
Parēķini- santehnika, durvis, grīdas... Meistari. Un noteikti neiesaku meistarus izvēlēties pēc atalgojuma.
Pakonsultēties ar pieredzējušu dizaineri, kas varētu slēdžu, jauno durvju atrašanās vietas pamatot. To var zdarīt pieredzējis cilvēks. Ir gadījies redzēt, ka pēc jauna kapitālā remonta, vienīgā rozete viesistabā ir arī vienīgā vieta, kur iestumt dīvānu. Dizaineri, kuram ir izglītība un pietedze, nevis dekoratoru. Galu galā jūs tur gribēsiet dzīvot kādu laiku. Vai arī paši variet palasīt par ergonomiku(tur visi ērtie izmēri, durvju platumi, attālumi no poda līdz sienai utt). Neņemot vērā ergonomiku, sadzīvē var nākties daudz ko nožēlot.

Vanna, duša - ne pārāk tālu no stāvvada, savādāk ūdens netecēs prom.

Atbildēt | Diskusija


cosmo_shiva2

from: [info]cosmo_shiva2
date: Feb. 25., 2015 - 11:39 pm
#

Virtuve- abās izlietnes un plīts pusēs darba virsmai min.50cm. It kā tie šķiet maznozīmīgi sīkumi, bet kad tas pietrūkst, ir ļoti neērti.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]anima_de_nera
date: Feb. 26., 2015 - 02:34 pm
#

jāa, to es jau šobrīd esmu izjutusi un iezīmējusi plānā!

Atbildēt | Iepriekšējais


mazliet

from: [info]mazliet
date: Feb. 26., 2015 - 03:28 am
#

Varu tikai par vannas istabu un siltumapgādi šobrīd dalīties.

Dzīvokļa (2istabnieks, 47 kvm),siltumsistēmas un gazes apsaistes ierīkošana - dabrs 360 plus materiāli 516 +radiatori (320)= 1196 eur

Gāzes apkure - projekts, kompensācijas, pievilkšana, darbs un katls =4500 eur

Vannas istaba - 1,4x3 kvm - no padomju laika "mazgātuves" izejas punkta -> sienu līdzināšana, grīdas betonēšana, trubu slēpšana, lūku veidošana un iepriekšējā meistara/ santehnikas firmas kļūdu labošana+flīzēšana no grīdas līdz griestiem un (vārdu sakot viss līdz tai stadijai, kad nolikt paklājiņu un iet mazgāties - darbs 915, materiāli+flīzes 600, plus santehnika ~250 = 1765. Meistars gan Dieva dāvana - prātīgs, ar rokām īstajā vietā, lielisku attieksmi. Laiks gan viņam pagāja ilgāk kā bija ieplānojis, bet nu pieņemu, tai vannas istabā vella netrūka. Lēti nebija, bet arī darba tur bija pār acīm. Apsveru domu viņam vēl kādu darbu uzticēt - grīdu dzīvoklī uzlikt vai koridori sataisīt. Varu aizsūtīt kontaktus uz e-pastu.

Rezumē =2961 eur par vannas istabas remontu un dzīvokļa radiaotoru savilkšanu, plus 4500 par gazes apkuri = 7461, rupji rēķinot. Un dzīvoklis vēl joprojām ir tāds, ka tajā ieiet nevaru. ja nu vienīgi sēdēt vannas istabā un priecāties par siltumu, par kuru jāmaksā, bet dzīvot lāga vēl nevar. :(

Pārējo dzīvokli - laika gaitā pamazām. Virtuvē un dzīvojamā istabā 4 gadus vecs kosmētiskais remonts, guļamistabā tikko pabeidzu krāsot griestus, tapetes varbūt pat pašas vai draugu/talkas spēkiem salīmēsim... Pārējo laika gaitā un kad tikšu ārā no roba, kas jau budžetā iedzīts ar visiem līdžinējiem remontdarbiem.

Varbūt viss nav tik traki, ja paši kaut ko māk un var pašu spēkiem padarīt. Visdārgākais vannas istaba, vismaz manā gadījumā.

Nauda aiziet barga, sāku jau besīties, ka lētak būtu bijis noīrēt lādzīgu dzīvokli un dzīvot ar šiku, bet ilgtermiņā skatoties - savs tomēr savs...

Atbildēt | Diskusija


from: [info]anima_de_nera
date: Feb. 26., 2015 - 02:33 pm
#

o, paldies par atbildi! izklausās pēc gandrīz mūsu varianta ar vannasistabu! cik ilgi bija plānotais un cik ilgi reali sanāca v-ist?
atmet gan kontaktus uz black.widow inboxā, mēs te apsveram vairākus variantus!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


mazliet

from: [info]mazliet
date: Feb. 26., 2015 - 03:49 pm
#

Labāk laikam, ja viens cilvēks dara visu. Man trubas nāca likt viena firma, pēc tam pašu remontu meklēju citu cilvēku, jo santehnikas firma tikai ar trubām darbojās. Trubas savilka nedēļas laikā (nju, man tur bij ko vilkt, ņemot vēra, ka bija jātaisa gan ūdensapgādei, gan siltumam/apsaiste). Trubas lika nedēļu un kaut kādu vienu trubiņu pēc tam medīju mēnesi, lai atnāk pabeidz, meistari ir ļoti aizņemti.

Vannas istabai flīzes, reģipša konstrukcijas sienām, trubām, griestu veidošana, teica divās nedēļās, bet sanāca mēnesis, bet nu tur ko darīt arī uzradās, neskatoties uz to, ka vanna istaba mikroskopiska. Kā meistars teica - tik daudz lūku viņš nekad nav taisījis un visādus "pieejas punktus" slēpis. Kā man radinieki teica - cenu viņš paprasīja adekvātu un nebūt ne augstāko, esot vienkārši paveicies.

Jāpajautā viņam pašam vai viņš taisa arī santehniku - vismaz pārtaisīt viņš pārtaisīja, vispār tāds sakarīgs cilvēks - viss kas viņam padodas, attieksme lieliska, nehaltūrē - vienai sienai viņam kaut kas tur nepatika kā flīzes izskatās, norāva visas nost un uztaisīja pa jaunu (lai gan man ja nepateiktu, es pat neievērotu viņa ievēroto nesakritību), sakot, ka rezultāts ir galvenais. Viņš arī ieteica labus risinājumus - kā paslēpt visas trubas, kā uztaisīt "smuku" vannas istabu -ieteica uztaisīt tādu kā nišu, kurā gaismiņas atsevisķi ieslēdzamas un izflīzēt to ar kādām kontrastainām flīzēm/dekoriem- varu iet vannā un ieslēgt tikai to nišas apgaismojumu - nu, tā - romantiski. Pati neiedomātos, jo man galvenais bija lai ir labāk kā krievu laika mazgātuve. :D

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]daarjaaa
date: Sep. 13., 2015 - 10:10 pm
#

Lūdzu padalieties ar meistara kontaktu uz manu e-pastu darja.vasiljeva@gmail.com! Atradu Jūs pēc google un tieši šobrīd esmu tādā pašā situācijā, ka viss jātaisa no nulles un gribās kārtīgu meistaru.

Atbildēt | Iepriekšējais