pajautaa

dzīvokļa jautājums

« previous entry | next entry »
Feb. 8., 2015 | 08:54 pm
posted by: arkls in pajautaa

A. Kādā telpā var ierīkot:
1. gāzes apkures katlu?
2. elektrisko ūdens boileri?
3. ūdens augstspiediena katlu

(dzirdēts, ka boileri nedrīkst likt vannasistabā, bet vitā telpā pie logiem.)

B. Vai koka pakešu logi atšķiras - lielākā skaņas necaurlaidībā?

C. Cik varētu būt formālās izmaksas saskaņošanai ar valsti, ja vēlos nojaukt kādu sienu - respektīvi pārplānot dzīvokli?

D. Cik vidēji izmaksā gāzes apkures sistēmas ievilkšanas "papīri" un pati ierīkošana 75 kvm dzīvoklim?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {8}

Позитивный человек

from: [info]hmmm
date: Feb. 8., 2015 - 09:14 pm
#

B, C, D:

B. drīzāk atšķirīgs, cik biezu stikla paketi liksi koka rāmjos, nekā pašu koka rāmju skaņas caurlaidība. Mans brālēns ielika dubulto paketi (divi stikli viena vietā) blakus tramvaja sliedēm esošā dzīvoklī, un vispār neko nevar dzirdēt. Es ar koka pakešu logiem un parasto stiklu dzirdu kvartāla attālumā esošo dzelceļa līniju. Nez, vai salīdzināmi lielumi, bet nu brālēna risinājums skaņas izolācijai šķiet pārliecinošāks.

C. Atkarīgs vai gribi mainīt nenesošo sienu vai nesošo sienu (-as). Ja maini nenesošās konstrukcijas, tad process būs ātrāks un vienkāršāks un saucās "vienkāršā renovācija". Ja mainīsi kādu nesošo konstrukciju (piem. gribi izveidot caurumu, lai izveidotu durvis nesošā sienā), tad vajadzēs pilno projektu. Katrā ziņā abos gadījumos ir ne tikai izmaksas valstij, bet aŗī par arhitekta pakalpojumiem - ir nepieciešams sertificēts arhitekts, kurš zina katram variantam nepieciešamo dokumentāciju un varēs pastāstīt par projektēšanas izmaksām.

D. Ar visiem radiatoriem, kvalitatīvām vara (nevis plastmasas) trubām aprīkojums +ierīkošana gan jau būs vismaz 5-6 tūkstoši EUR kopā ar apkures katlu. Par papīriem nezinu.

Atbildēt | Diskusija


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Feb. 9., 2015 - 12:24 am
#

piebilde pie C: tas tagad saucas vienkāršotā atjaunošana (jauns būvniecības likums - jei!, jauni termini - jei!), būtība nemainās, bet informācijas meklēšanai jālieto jaunie nosaukumi. bez arhitekta paraksta vajag arī būvspeciālista (tb būvinženiera) parakstu.
bet kā jau zemāk min citronz, ir firmas uz to specializējušās un skaidri zina, kas un kā.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]citronz
date: Feb. 8., 2015 - 09:21 pm
#

C. Svaiga pieredze. Mums sanāca 140 pārplānošanas firmai, kas kārto dokumentus, kaut kadi 35 laikam bija RD par apliecinājuma karti. Tā kā plāns jāzīmē tāpat arhitektam, tad mums sanāca lētāk ņemt firmu, kas izdara visu kopā.

Atbildēt


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Feb. 9., 2015 - 12:34 am
#

A. nav gan dzirdēts nekas tāds par boileri, bet gāzes katls gan ir uzstādāms tikai telpā ar noteikta izmēra logu.
Kaut gan te likumā saka, ka noteiktos apstākļos
pietiek arī ar ventilācijas kanālu. Skaties 37., 38. punktu. Un vispār visu likumu var izlasīt, lai skaidrāks. :)
http://m.likumi.lv/doc.php?id=74474

Atbildēt


--

from: [info]ripp
date: Feb. 9., 2015 - 01:00 am
#

par boileri nekas tāds nav dzirdēts, satiktie santehniķi arī klusējuši un neko nav komentējuši.

Atbildēt


Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Feb. 9., 2015 - 09:51 am
#

A.

1.Atkarīgs no katla. Ir katli ar slēgtu un atvērtu degšanas kameru. Ar atvērtu degšanas kameru katls ņem gaisu no telpas, kurā atrodas, līdz ar to telpas izmēram ir jābūt lielam un ir jābūt labai ventilācijai. Slēgtu degšanas kameru katls degšanai gaisu ņem no skursteņa, līdz ar to tas var atrasties kaut vai skapī, bet tik un tā jābūt labai ventilācijai, ja nu kas. Konkrētāk jārunā ar To vīriņu, kas jums projektu rakstīs, šams nokonsultēs.

2. Nezinu, ja ir gāzes apkure, tad daudz ātrāk un efektīvāk ir ūdeni sildīt ar gāzi. Pēc specifikācijas mūsu boileri gāze piesilda 20 minūtēs, bet elektrība - 3..4 stundās. Tā ari darām.

3. Nezinu.

B. Koka un plastmasas logi skaņas caurlaidības ziņā daudz neatšķirsies. Atšķirsies kvalitatīvi un nekvalitatīvi logi. Un protams tev uz tiem logiem visu laiku jāskatās, atšķirība nav liela, bet cacīgākam cilvēkam ir. Koka noteikti būs dārgāki.

C. Ja pareizi atceros, tad par renovācijas plāna izveidi samaksāju 160 eiro. Kopā par visu. Maksāju arhitektam, kas taisīja. šams pats ari gāja nokāŗtot visus papīrus. tb Es viņam parādīju dzīvokli, iedevu ko nu tur vaig, šams man pēc pāris nedēļām atdeva gatavu un parakstītu plānu.

D. Pašu apkures sistēmu rēķini atsevišķi no gāzes. Tās ir divas nodalītas lietas. Par gāzes izmaksām tur var variēt, viens ir projekts, kuru izstrādā tev sertificēts specialists, ne paši lg, cits LG "pieslēgšanas maksa", kura vien man 500+ eiro sanāca. To viņi rēķina individuāli, katram tā var būt savādāka - atkarīgs pa lielam no adreses, kurā tu dzīvo. Trešais ir pati ievilkšana, kura atkarīga no tā, cik tuvu ir gāze, ja vilksi no ielas, tad būs lielāks vai ai , ja no mājas stūra, tad mazāks vai vai. Man no mājas stūra gāze kopā ar LG nodevām izmaksāja 2500 eiro + ~1k 20 metrus no ielas līdz mājai. kkā tā.

Atbildēt


sarkanvilks

from: [info]sarkanvilks
date: Feb. 9., 2015 - 04:28 pm
#

C. ja kāda siena ir viena tad varētu būt 150, bet ja kāda ir divas un vairāk tad zemāk par 300 nebūs. + 36 pašvaldības nodeva

Atbildēt


mākonis debesīs

from: [info]negaisiic
date: Feb. 9., 2015 - 05:15 pm
#

Elektrisko ūdens boileri var mierīgi likt vannas istabā, man vismaz visās mājās tas mūžam bijis vannas istabā, jo citādi tas ūdens patēriņš, kas bezjēdzīgi izlietojas, kamēr ūdens attek no boilera līdz krānam, rada gluži nebaudāmu daudzumu.
Vienās mājās man boileris pat sanāk reāli dušā, jo dušas vieta ir gana gara un plata, lai tur ievietotos gan boileris (vertikālais), gan vēl kaut pārītis cilvēku.
Protams, labāk izskatās, ja boileris atrodas kurtuvē, kur pēc iespējas to ziemas mēnešos var savienot arī ar apkures katlu, lai ūdens sildās no apkures, nevis ar elektrību.

Atbildēt