pajautaa

dzīvokļa jautājums

« previous entry | next entry »
Feb. 8., 2015 | 08:54 pm
posted by: arkls in pajautaa

A. Kādā telpā var ierīkot:
1. gāzes apkures katlu?
2. elektrisko ūdens boileri?
3. ūdens augstspiediena katlu

(dzirdēts, ka boileri nedrīkst likt vannasistabā, bet vitā telpā pie logiem.)

B. Vai koka pakešu logi atšķiras - lielākā skaņas necaurlaidībā?

C. Cik varētu būt formālās izmaksas saskaņošanai ar valsti, ja vēlos nojaukt kādu sienu - respektīvi pārplānot dzīvokli?

D. Cik vidēji izmaksā gāzes apkures sistēmas ievilkšanas "papīri" un pati ierīkošana 75 kvm dzīvoklim?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {8}

Позитивный человек

from: [info]hmmm
date: Feb. 8., 2015 - 09:14 pm
#

B, C, D:

B. drīzāk atšķirīgs, cik biezu stikla paketi liksi koka rāmjos, nekā pašu koka rāmju skaņas caurlaidība. Mans brālēns ielika dubulto paketi (divi stikli viena vietā) blakus tramvaja sliedēm esošā dzīvoklī, un vispār neko nevar dzirdēt. Es ar koka pakešu logiem un parasto stiklu dzirdu kvartāla attālumā esošo dzelceļa līniju. Nez, vai salīdzināmi lielumi, bet nu brālēna risinājums skaņas izolācijai šķiet pārliecinošāks.

C. Atkarīgs vai gribi mainīt nenesošo sienu vai nesošo sienu (-as). Ja maini nenesošās konstrukcijas, tad process būs ātrāks un vienkāršāks un saucās "vienkāršā renovācija". Ja mainīsi kādu nesošo konstrukciju (piem. gribi izveidot caurumu, lai izveidotu durvis nesošā sienā), tad vajadzēs pilno projektu. Katrā ziņā abos gadījumos ir ne tikai izmaksas valstij, bet aŗī par arhitekta pakalpojumiem - ir nepieciešams sertificēts arhitekts, kurš zina katram variantam nepieciešamo dokumentāciju un varēs pastāstīt par projektēšanas izmaksām.

D. Ar visiem radiatoriem, kvalitatīvām vara (nevis plastmasas) trubām aprīkojums +ierīkošana gan jau būs vismaz 5-6 tūkstoši EUR kopā ar apkures katlu. Par papīriem nezinu.

Atbildēt | Diskusija


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Feb. 9., 2015 - 12:24 am
#

piebilde pie C: tas tagad saucas vienkāršotā atjaunošana (jauns būvniecības likums - jei!, jauni termini - jei!), būtība nemainās, bet informācijas meklēšanai jālieto jaunie nosaukumi. bez arhitekta paraksta vajag arī būvspeciālista (tb būvinženiera) parakstu.
bet kā jau zemāk min citronz, ir firmas uz to specializējušās un skaidri zina, kas un kā.

Atbildēt | Iepriekšējais