Dzērveņu sula

« previous entry | next entry »
Sep. 24., 2014 | 04:14 pm
posted by: digna in pajautaa

Kas notiks, ja es sabēršu dzērvenes sulu spiedē, sulu ieliešu pudelē un ielikšu ledusskapī? Cik ilgi tādu var glabāt un vai vispār var?
Kā var uztaisīt stipro, šķaidāmo dzērveņu sulu bez cukura? Internets man dod padomus tikai par morsu un saldām suliņām.

Sulu katla ar krāniņu nav un caur sietu es vairs nekad mūžā neko neberzīšu.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {24}

from: [info]petro
date: Sep. 25., 2014 - 06:50 am
#

Vispār jau dzērvenes pašas ir dabīgais konservants. Vecmāte, kad rudeņos skābēja kāpostus, lai nesasmok un nesāk pūt līdz pavasarim vienmēr uz mucu piemeta kādas padsmit saujas dzērveņu. Mūsmājās dzērvenes, ar visām purva sūnu dusciņām, kuras lasot neizbēgami salasās, vienkārši aplej ar tīru ūdeni un vēsā vietā glabā svaigas līdz nākošajam rudenim. Protams, ka pirms lietošanas ir viņas jāpārlasa un jāatlasa nost bojātās, taču parasti atbirums nepārsniedz 10%.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Sep. 25., 2014 - 09:32 am
#

tiekot pļāpāts, ka šādā veidā glabājot vitamīni pazūd līdz Ziemassvētkiem - bet garšas protams, ka saglabājas

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]petro
date: Sep. 26., 2014 - 12:57 pm
#

Tiek pļāpāts arī, ka karsējot virs 60 grādiem, jau pirmajās minūtēs aiziet bojā vairāk kā puse no vitamīniem. Bet mēs taču neklausīsimies uz tādām pļāpām vai ne?

Atbildēt | Iepriekšējais