Uha.
« previous entry | next entry »
Jul. 6., 2014 | 06:06 pm
posted by: feita_kleita in pajautaa
Pirmo reizi dzīvē gribu vārīt zivju zupu, varbūt jūs, gurmānie cibiņi, varat ieteikt perfektāko recepti? Zivs būs tā, kas lasis (fileja, ne galva, žaunas raut ārā vēl neesmu gatava).
Šīs grupas mājas lapā var apjukt, visa tik daudz. Paldies :)
Šīs grupas mājas lapā var apjukt, visa tik daudz. Paldies :)
from: vilibaldis
date: Jul. 6., 2014 - 09:01 pm
#
Aukstā ūdenī liek zivs gabalus, kad uzmet burbuli noputo. Pieliek sīpolu, burkānu, ķiploku, dilli. kādu stundiņu pavāra, nokāš, izķeksē zivi, atdala ēdamās lietas.Tā kā es vāru pa kurzemes modei pieleju treknu lauku pienu, pus uz pusi ar ūdeni. Vēlreiz uzkarsē pieliek kartupeli. Kad dārzeņi mīksti ēd gardu muti.
Atbildēt | Diskusija
from: eermaniitis
date: Jul. 6., 2014 - 11:44 pm
#
un ja ir lasis, tad vajag arī papriku - ļoti labi iet kopā
laša vēderiņi dod treknumu zupai - kas par zivju zupu bez biezas tauku kārtas
labas zivju zupas pamatrecepte:
1. liek sīkās zivis, asakas, spuras, galvas, visu ko neēd un novāra, jo visam tam ir tauki
2. novāra, nokāš un izmet ārā bez žēlastības (man parasti lecskapī kādas 2-3 zivju galas)
3. tad liek ceptus burkānus, karpeļus, citas saknes, vāra kamēr mīksts
4. tad liek ēdamo zivs daļu, jo tā vārās ļoti ātri
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: eermaniitis
date: Jul. 6., 2014 - 11:52 pm
#
zivis tiek šķirotas 3 zortēs pēc izmēriem un garšas
1. visādi asarīši, raudiņas, sīkie līdz pirksta garumam, kopā ar vienu sīpolu tiek novārīti kamēr gaļa izjūk
tad caur drēbi tiek izkāsts viss
2. lielo zivju galvas, astes, spuras, vidējās bet neēdamās zivis kā lieli asari utt .... pirmo zivju novārījumā tiek novārīts, kamēr viss izjūk pa sastāvdaļām - domātas galvas
nokāš caur drēbi
3. liek dārzeņus un lielo zivju gaļu - pēc gatavības ēd un smērē gar vaigiem - gardi
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: eermaniitis
date: Jul. 6., 2014 - 11:58 pm
#
tāds ticējums .... ko padarīsi ;) bet zivs galva sastāv pārsvarā no taukiem - tāpēc vajag ;)
Atbildēt | Iepriekšējais
from: neoplasm
date: Jul. 6., 2014 - 09:16 pm
#
ja nav slinkums pažūžināt ar mikseri, tad izvāri burkānus un kartupeļus [pa vidam piemet spinātus] līdz tādam stāvoklim, kad visu var sablenderēt krēmzupā. iegāz saldo krējumu un tad miksē. uz pannas apcep lasi un met zupā pasildīties. man vēl patīk iespiest nekautrīgu devu ķiploka. sāli un piparus pēc garšas un patikas. katrureiz drusku improvizēju - lociņi vai kāda dille vai pētersīlis - neviens zaļums nav smādējams.
Atbildēt
from: neetiski
date: Jul. 7., 2014 - 12:28 pm
#
http://www.fotoreceptes.lv/uha.html
http://www.fotoreceptes.lv/zivju_solank
Bet ar pliku fileju tieeešaaaaam nekas nesanāks.
Atbildēt