pajautaa

Uha.

« previous entry | next entry »
Jul. 6., 2014 | 06:06 pm
posted by: feita_kleita in pajautaa

Pirmo reizi dzīvē gribu vārīt zivju zupu, varbūt jūs, gurmānie cibiņi, varat ieteikt perfektāko recepti? Zivs būs tā, kas lasis (fileja, ne galva, žaunas raut ārā vēl neesmu gatava).

Šīs grupas mājas lapā var apjukt, visa tik daudz. Paldies :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {6}

vilibaldis

from: [info]vilibaldis
date: Jul. 6., 2014 - 09:01 pm
#

ja īgi, no filejas zupa nekāda. labāk ņem to pašu galvu vai ir dabonama tā saucamā zupas izlase t.i. muguras asaka + aste. Neko nezinu par žaunu plēšanu, parasti sevi tā neapgrūtinu.
Aukstā ūdenī liek zivs gabalus, kad uzmet burbuli noputo. Pieliek sīpolu, burkānu, ķiploku, dilli. kādu stundiņu pavāra, nokāš, izķeksē zivi, atdala ēdamās lietas.Tā kā es vāru pa kurzemes modei pieleju treknu lauku pienu, pus uz pusi ar ūdeni. Vēlreiz uzkarsē pieliek kartupeli. Kad dārzeņi mīksti ēd gardu muti.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Jul. 6., 2014 - 11:44 pm
#

žaunas ņem ārā, jo rada rūgtumu - vajag ;)

un ja ir lasis, tad vajag arī papriku - ļoti labi iet kopā

laša vēderiņi dod treknumu zupai - kas par zivju zupu bez biezas tauku kārtas

labas zivju zupas pamatrecepte:
1. liek sīkās zivis, asakas, spuras, galvas, visu ko neēd un novāra, jo visam tam ir tauki
2. novāra, nokāš un izmet ārā bez žēlastības (man parasti lecskapī kādas 2-3 zivju galas)
3. tad liek ceptus burkānus, karpeļus, citas saknes, vāra kamēr mīksts
4. tad liek ēdamo zivs daļu, jo tā vārās ļoti ātri

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Jul. 6., 2014 - 11:52 pm
#

bet pavisam īsta uha taisās šādi

zivis tiek šķirotas 3 zortēs pēc izmēriem un garšas

1. visādi asarīši, raudiņas, sīkie līdz pirksta garumam, kopā ar vienu sīpolu tiek novārīti kamēr gaļa izjūk
tad caur drēbi tiek izkāsts viss

2. lielo zivju galvas, astes, spuras, vidējās bet neēdamās zivis kā lieli asari utt .... pirmo zivju novārījumā tiek novārīts, kamēr viss izjūk pa sastāvdaļām - domātas galvas
nokāš caur drēbi

3. liek dārzeņus un lielo zivju gaļu - pēc gatavības ēd un smērē gar vaigiem - gardi

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Jul. 6., 2014 - 11:58 pm
#

aha un laba zivju zupa bez galvas nav laba zivju zupa ;)

tāds ticējums .... ko padarīsi ;) bet zivs galva sastāv pārsvarā no taukiem - tāpēc vajag ;)

Atbildēt | Iepriekšējais


deestructa

from: [info]neoplasm
date: Jul. 6., 2014 - 09:16 pm
#

vakardien kā reiz vienu tādu izgatavoju :))
ja nav slinkums pažūžināt ar mikseri, tad izvāri burkānus un kartupeļus [pa vidam piemet spinātus] līdz tādam stāvoklim, kad visu var sablenderēt krēmzupā. iegāz saldo krējumu un tad miksē. uz pannas apcep lasi un met zupā pasildīties. man vēl patīk iespiest nekautrīgu devu ķiploka. sāli un piparus pēc garšas un patikas. katrureiz drusku improvizēju - lociņi vai kāda dille vai pētersīlis - neviens zaļums nav smādējams.

Atbildēt


puscilvēks pusnecilvēks

from: [info]neetiski
date: Jul. 7., 2014 - 12:28 pm
#

Re ku' labas receptes:
http://www.fotoreceptes.lv/uha.html
http://www.fotoreceptes.lv/zivju_solanka.html

Bet ar pliku fileju tieeešaaaaam nekas nesanāks.

Atbildēt