Silti cimdi

« previous entry | next entry »
Jan. 3., 2014 | 11:49 pm
posted by: ziema in pajautaa

Šosezon stipri salst rokas, jau tādos laikapstākļos kā šodien ar plānajiem parastajiem cimdiem ir galīgi par maz. Jautājums salīgajai cibas daļai – kādus siltos cimdus jūs lietojat? Var ieteikt arī ne pārāk izsmalcinātas versijas, neoprēni un membrānas ies uz urrā. Snovborda cimdus varbūt gluži nē, jo ar viņiem ne somu satvert, ne telefonu no kabatas izvilkt. Dūraiņi vai pirkstaiņi – tas vienalga, gribētos vienīgi cenā līdz 20-25 ls.
Paldies!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {18}

di_wine

from: [info]di_wine
date: Jan. 4., 2014 - 12:09 am
#

Diemžēl nezinu, kur tādus var nopirkt, bet jau vairākus gadus savām salīgajām rokām lietoju ādas cimdus ar siltu, mīkstu oderi. Lieliski!
Varbūt ir vērts pastaigāt pa Lielveikaliem - tagad sākas atlaižu laiks. Nav jau obligāti ādu skatīties, bet, manuprāt, silta un pūkaina odere ir feini :)

Atbildēt | Diskusija


from: [info]ziema
date: Jan. 4., 2014 - 12:17 am
#

Pagājšziem aitas vilnas izstrādājumu veikalos skatījos uz tiem jēlādas (?) dūraiņiem ar silto iekšu, bet toreiz tā nesala, un nepatika arī virsū uzšūtā kažokāda, kas nospalvotu manus melnos vilnas mēteļus. Tagad mazliet nožēloju, ka nenopirku.
Man gan diezko nepatīk iepirkties, tāpēc, pirms eju uz lielveikaliem, cerēju te saņemt norādes par to, kur tieši jāiet, lai to var nokārtot ātri un nesāpīgi :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


di_wine

from: [info]di_wine
date: Jan. 4., 2014 - 12:21 am
#

Nu jā, es principā veikalos neiepērkos (kur nu vēl LV), tā ka varu tikai ieteikt lietu, uz ko skatīties :) (plus ādas cimdi nav jāmazgā)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]ziema
date: Jan. 4., 2014 - 12:29 am
#

Jā, tas, ka nav jāmazgā ir ļoti labs bonuss + neplīst no gariem nagiem, cik esmu pārbaudījusi.

Atbildēt | Iepriekšējais


Viņa

from: [info]serene
date: Jan. 4., 2014 - 12:24 am
#

Aitasvilna.lv Centrā Pērses ielā 16 (bijušā PALLADIUM kinoteātra kasu telpās), bet ir arī citur Rīgā. Diezgan pa lēto aitas vilnas izstrādājumi ir arī cimdi, glauni un ne tik un silti :)

Atbildēt | Diskusija


from: [info]ziema
date: Jan. 4., 2014 - 12:28 am
#

Uz šo laikam tad arī skatījos pagājšgad, vajadzēs aiziet vēlreiz, paldies :)

Atbildēt | Iepriekšējais


tati

from: [info]tati
date: Jan. 4., 2014 - 12:53 am
#

pa kaukādu sešīti nopirku H&M dūraiņus, kuri pietam ir mitrumizturīgi. Pagaidām vissiltākais sildrocis, ko esmu jebkad lietojusi. Man parasti rokas ir aukstumjuteklīgās, bet tagad, ja nav mīnusi, tie cimdi ir pārāk HOT ;]

Atbildēt | Diskusija


from: [info]ziema
date: Jan. 4., 2014 - 02:09 pm
#

O, šis izklausās mega labi! Iešu skatīties, paldies :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]lotele
date: Jan. 4., 2014 - 10:28 am
#

Atceros pirms gadiem 4 ādas plikadas dūraiņi bija rimi, cena bija laikam 6ls. Atceros, jo pašai tādi bija, ko tante bija dāvinājusi vēl 5 gadus atpakaļ un iekšējā vilna labajam cimdam bija sākusi izdilt. Bet vispār bija cimdi labu labie - 5 gadu laikā rokas nosala 2x, abas reizes kad temp bija zem -25

Atbildēt


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jan. 4., 2014 - 11:20 am
#

Mani favorīti no sportiskā galā ir Endura Deluge, apskaties veloprofs.lv pie ziemas cimdiem. Ļoti labi aiztur vēju un mitrumu, staigāju ar tiem līdz -20 grādiem.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]ziema
date: Jan. 4., 2014 - 02:11 pm
#

Paskatījos, paldies, diezgan forši izskatās, lai gan padārgi. Vai Tu ar viņiem esi arī braukusi ziemā? Šiem bonuss būtu tas, ka var nepirkt atsevišķus velocimdus, bet tīri uz aci aukstam laikam uz velo viņi izskatās paplāni.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jan. 4., 2014 - 02:24 pm
#

Ar velo braucu līdz kādiem -5, bet es esmu īpaši salīgs gadījums (toties distanču slēpošanai šie cimdi der līdz pat -20). Braukšanai pie lielākiem mīnusiem tad jāskatās dūraiņi vai vispār uz stūres maucamais neoprēns. Katrā ziņā šie cimdi ir pirkums, par kuru nenožēloju nevienu latu.

Atbildēt | Iepriekšējais


University of Awesomeness

from: [info]kini
date: Jan. 4., 2014 - 01:13 pm
#

velku aitas ar silto iekšu, pirkti tirgū/ kādā no tiem vecrīgas tirdziņiem.

Atbildēt


marija

from: [info]marija
date: Jan. 4., 2014 - 01:56 pm
#

staigāju vecmāmiņas adītos dūraiņos. ja salst rokas, uzlveku vēl vienu pāri.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]ziema
date: Jan. 4., 2014 - 02:13 pm
#

Adītos man diemžēl salst :/ pūš cauri, un nav vēl gadījušies tik blīvi noadīti, lai nepūstu. Un par divu adīto dūraiņu cenu gadatirgū var nopirkt mazliet tehniskākus cimdus. Ja man būtu vecmāmiņa, kas ada, varbūt tad nēsātu :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jan. 4., 2014 - 02:26 pm
#

Vispār es aukstākajā laikā no tiem Endura cimdiem pāreju uz dubultajiem adītajiem dūraiņiem :) Jo dūraiņi kā tādi vienmēr būs siltāki par pirkstaiņiem. Bet daudz kas atkarīgs no adījuma un dzijas, manējie ir no tagad jau mirušās vecmāmiņas, ļoti mīļi un arī noderīgi.
Ja problēma ir tā, ka pūš cauri, varbūt labāk strādātu pirkstaiņi ar vēja membrānu un tiem virsū adīti dūraiņi.

Atbildēt | Iepriekšējais


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Jan. 4., 2014 - 05:43 pm
#

vienkāršākais variants - magic gloves siltajai ziemai un tiem virsū adīti dūraiņi aukstajai ziemai. pluss tāds, ka visādas sīkpiņķerīgas lietas, kuras nevar izdarīt ar siltiem dūraiņiem rokās, ar magic gloves var, un nav jāizģērbj pavisam plika roka. un tagad jau magic gloves standartā ir glāstāmajiem ekrāniem draudzīgi pirkstgali. intensīvas veloziemas gan man lika pārskatīt dūraiņu lietošanu - es ar dūraiņiem rokās nevaru pienācīgi nomenedžēt bremzes, tāpēc izpīpēju killer combo: magic gloves + ādas puspirkstaiņi. manējie ir zamša, pirkti stokmanī.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]ziema
date: Jan. 4., 2014 - 09:35 pm
#

Gāju googlē skatīties, kas ir magic gloves; tie ir tie parastie, lielveikalos nopērkamie, staipīgie, jā? Ja tā, uz velo gan es šādā kombo neriskētu, jo man parastajos cimdos tieši pirkstu gali atsaluši līdz pēdējam jau šobrīd, turklāt mēteļa kabatās sabāzti. Varbūt apgriezto variantu ar uzpirksteņiem :) Bet es gan braucu garas distances, neesmu pilsētas braucējs.

Atbildēt | Iepriekšējais