pajautaa

« previous entry | next entry »
Dec. 2., 2013 | 02:24 am
posted by: ulvs in pajautaa

Kāds cilvēks, kurš sevi uzskata par pietiekoši kompetentu vai vismaz tāds, kuram ir kaut kāda apjoma informācija par šo tēmu (pretēji mana), varbūt varētu man TL;DR vai pat ar izklāstu (kas būtu patīkamāk) man varētu shed some light jeb pastāstīt kaut cik par ļoti komplicēto starptautisko tiesību nozari "maritime law"?

Konkrētāk jomā par to, kā tas ir saistīts ar cilvēka tiesībām, kas rodas dzimstot jebkur, jebkad un jebkā. Jūs vaicāsiet - kāds sakars jūras, okeānu un ūdentiņu likumam ar cilvēka tiesībām? Saistība ir milzīga, taču 99.8% cilvēki īsti par to nezina, jo par to nekur, ieskaitot universitātē, tesību studijās, nemāca. Pat ne speckursā "starptautiskās tiseības",ko "izgāju".

Ja pareizi saprotu, bērna piedzimšana (ne uz kuģa, ne internacionālajos ūdeņos, bet arī tajās siltajās mājiņās vai slimnīcās, savā dzimtenītē. Jo, redz, dzimtenīte patiesībā ir ūdens, un tikai pēc štampa uzspiešanas uz pieres, dzimtenīte pārtop no abstrakcijas par ne-vietu kaut kur jebkur starp diviem kontinetiem vai jebkurā citā vietā; un pēc štampa tas kļust par zināmu faktu, kas ir mazāk abstrakts, ņemot vērā, ka tu uzreiz piederi X valodas runātāju pulciņā, tev ir pase ar blablabla datiem un viss pārējais seko pēcāk pēc robusti tomēr samalki izplānota ceļa, kas noved tevi līdz nāvei (ne jau burtiski) zem karodziņa X. 

Mani interesē - kas tajā ūdenī ir tik īpašs? Kāpēc mēs "tā piedzimstam", pašiem un mūsu veākiem par to nezinot? Okej, atzīstu, varbūt esmu uzkāpis uz kārtējās konspirācijas teorijas grābekļa un reāli atrāvies pa seju. Labi, ja tā tiešām ir (par ko ir grūti pārliecinaties, gluži kā par visu pārējo, ņemot vērā faktu, ka informācija ir pārāk dārga, lai to izplatītu publiski; un mēs to, sasodīts, ļoti labi apzinamies, runājam par to, taču vispār nesaprotam, par ko runājam, ja saprotat, ko es ar to). 

Labi, pietiks rakstīt. Ceru, ka sapratāt domu.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {8}

from: [info]dzeina
date: Dec. 2., 2013 - 09:27 am
#

Nope. Nesapratu gan.

Atbildēt


from: [info]digna
date: Dec. 2., 2013 - 10:33 am
#

Diemžēl nesapratu, varbūt var izteikties tiešāk un bez liekvārdības, nu, tā kā noformulēt jautājumu sakarīgā teikumā?

Atbildēt


MaKo

from: [info]mako
date: Dec. 2., 2013 - 11:02 am
#

Pūt ārā, bebrīt, pūt ārā!

Atbildēt


wensdy

from: [info]wensdy
date: Dec. 2., 2013 - 11:58 am
#

LU bakalaurā juristos bija gan atsevišķs kurss par jūras tiesībām. Tur bija tieši tas, ko jautā. Tā kā tev jādodas atpakaļ uz jauko LU :)

Atbildēt


naivums

from: [info]naivums
date: Dec. 2., 2013 - 02:13 pm
#

OMG :D

Atbildēt


chirkainais

from: [info]chirkainais
date: Dec. 2., 2013 - 05:27 pm
#

Ūdens ir īpašs ar to, ka kāds tajā piedzimst. Bet parasti gan vecāki par to uzzina. Šis nav no tiem gadījumiem, kur - es piedzimu, kad mana māte nebija mājāš. Šis ir daudz sakrālāk (bet ne tik sakrāli, kā Jēzus gadījumā, jo tur par tēva personu joprojām stridas), jo te abi vecāki par notiekošo zina un viņiem ir tādas tiesības. Vēlāk tiesības pārmanto jaundzimušais.

Atbildēt


Uzmanību, viss šeit lasāmais ir autora fantāzija.

from: [info]ulvs
date: Dec. 2., 2013 - 05:52 pm
#

paldies par atbildēm, bet nav tas, ko meklēju

Atbildēt