pajautaa

Vistu veikals un šujmašīnas.

« previous entry | next entry »
Nov. 8., 2013 | 11:21 am
posted by: zetinja in pajautaa

Jautājums A: Veikals uz Avotu un Stabu ielas stūra. Tur mitinās Bauska (Lielzeltiņi) vistu veikals un vēl kkādi zvēri. Kāds šamam ir darba laiks?

Jautājums B: Šujošajiem cibiņiem

Kāda šujmašīna tev (mammai, tētam, tantei, māsai... etc) ir (firma, modelis) un kādas atsauksmes? Dūrienu kvalitāte, jauda, kā tiek galā ar smagiem darbiem (džinss, āda) un tieši pretēji - cik labi apietas ar smalkiem audumiem (tillu, zīdu)? Cik bieži nepieciešams servisot? Kā arī , ko tu pirktu, ja būtu jāpērk šujmašīna Tagad un kāpēc? Kurš ir 'labākais' brends un kas tavuprāt ir labākais price/performance šai nišā uz doto brīdi?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

...

from: [info]noisiite
date: Nov. 8., 2013 - 11:50 am
#

Man ir Janome 920, pirku tā vairāk, lai vienkārši mājās būtu, lai varētu sīkumus salabot, kko pa retam uzšūt. Manām minimālajām vajadzībām ir ļoti ok. Kad pirku, bija perfekts price/performance. Līdzi nāca daudzas pēdiņas.
Pirku iekš šujamašīnas.lv, arī pēc ieteikuma un biju ļoti, ļoti apmierināta ar visu, pašai šujmašīnai sniedza arī demonstrāciju, visu parādīja/ierādīja un smalki paskaidroja.
Ja tagad sāktu šūt vairāk/biežāk, skatītos to pašu Janome, bet ar vairāk funkcijām un horizontālo kuģīti.
Un garantija arī ir trīs gadi!

Atbildēt


#

from: [info]mazaa_zive
date: Nov. 8., 2013 - 12:08 pm
#

man škiet, līdz 19:00 bija vaļā

Atbildēt


from: [info]digna
date: Nov. 8., 2013 - 04:26 pm
#

Ir pirms desmit gadiem pirkts Pfaff Hobby 1042(?), esmu ļoti apmierināta.
Tā manējā nav paredzēta ādas un biezu, cietu materiālu šūšanai, hobby klase vispār tam nav paredzēta, bet, ja mīksta galantērijas āda vai džinsu bikses jāiešuj, tad, protams, galā tiek bez problēmām. Bez problēmām šuj arī organzu, tillu uc plānos, neplēš.
Ja pirktu tagad, tad arī kādu Pfaff, vai veco kājminamozingeri. Tāpēc, ka man tēva bērnības draugs ir profesionāls šujmašīnu meistars, kas ikdienā redz, ko un kāpēc viņam nes labot, kas kurai mašīnai iekšā, kādi materiāli un kas cik ilgi kalpo - no modernajām uzvarot Pfaff un vecās retrō vintāž mašīnas iet uz urrā simts gadus (nu, tur arī jāzin, kādu izvēlēties un vai tas sakrīt ar vajadzībām).

Atbildēt


from: [info]atbildu
date: Nov. 8., 2013 - 04:32 pm
#

Man jau 18 gadus mājās ir Husqvarna šujmašīna, ļoti vienkāršs modelis, bet šuj joprojām labi. Neesmu vedusi uz servisu ne reizi, tikai laiku pa laikam pati saeļļoju un iztīru putekļus. Māsa pagājušogad Stockmann trakajās dienās nopirka jaunāku modeli, tikai neatceros kāda firma, bet viena no dzirdētākajām, un es pašuju ar to - daudz mīkstāk un klusāk šuj, nekā mana, bet nu citādi – nav lielas starpības. Vienīgais ieteikums – noteikti vajag ņemt tādu, kurai ir trikotāžas vīle.

Atbildēt | Diskusija


visursanta

from: [info]visursanta
date: Nov. 8., 2013 - 08:29 pm
#

Personīgi, arī fanoju par Husqvarna Viking. Skolā bieži sanāk šūt, un ja ir izvēle starp Brother un Vikingu, tad vienmēr šuju ar Vikingu. Ideāli ir tas, ka var mainīt ātrumu, pieļauju, ka tā tagad var ar daudzām mašīnām, bet iefanoju tieši par šo, nezinu precīzu modeli, bet izskatās šādi -
http://www.thevictoriancupboardsewingstudio.com/i/Emerald/Emerald-118.jpg

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]anima_de_nera
date: Nov. 8., 2013 - 09:35 pm
#

man ir savus padsmit gadus veca Yamata FY811(pārsvarā ražo rūpnieciskās), pirkta senlaikos Antilā ap 100ls. viss vienkāršākais un ērtākais. dažreiz uznāk niķis, bet es iztīru saeļļoju un tad mēs atkal draudzējamies. uz servisu bijusi vienu reizi (jo likās ka motoriņš smird), bet pēc servisa ilgi dabūju regulēt lai šūtu vispār. vislabāk šuj biezos (ādu, dermantīnu, džinsu), smalkie īpaši nepatīk, bet ja pieradina (padrillē paraudziņus un pieregulē diegus), tad aiziet.
ņemtu šobrīd singeru, bet kādu no vecajiem modeļiem, varbūt pat lietotu, bet no meistara.

Atbildēt


kosmonavtovich

from: [info]kosmonavtovich
date: Nov. 8., 2013 - 11:29 pm
#

Tas veikals brīvdienās nestrādā vēlu. Sestdien līdz sešiem, svētdien līdz četriem man liekas.

Atbildēt


Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Nov. 9., 2013 - 12:01 pm
#

Paldies. Man mājās ir hobby līmeņa singers pirms gadiem 3.. 4 pirkts. Sākumā likās ļoti okay, bet izskatās, ka šams uzticami tiek galā tikai ar spilvendrānu tipa audumiem. :( Tipiskais niķis ir sākt vīli šūt ļoti skaisti un labi un tad vidū aiz neko darīt visu sapinķerēt nahren. Tā kā tagad ir azarts uz mēteļiem un džinsām, skatos uz Janome, vai HV kā ari pfaff liekas pievilcīgi, tā nu interesē, kur ieguldīt.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]hessin
date: Nov. 10., 2013 - 04:23 pm
#

hm.. mans šī gadsimta singers dara tāpat. Tagad zināšu, ka nav tā, ka kaut ko daru nepareizi :D Bet vispār vilšanās -- pirms tam visu mūžu ar šujmašīnām ir bijis ok, bet laikam mūsdienās cītīgi jāpieskata, ko pērk.

Atbildēt | Iepriekšējais