Portugāle

« previous entry | next entry »
Okt. 7., 2013 | 08:37 am
posted by: gaujard in pajautaa

Sveiki! Varbūt kādam ir pieredze un kāds varētu ieteikt galamērķi ceļojumam, kas atbilstu šādiem kritērijiem:
mērķis: neaktīva atpūta pie okeāna (pludmalēs) Portugālē, lokācija: vēlams, protams, pie vai netālu no okeāna, vēl jo labāk, ne pārāk tūristiskos ciematos, dzīvošana vēlams viesu namā vai chambre d'hôtes, būtisks faktors ir garšīgi paēst kā vietējiem, svaigus okeāna mošķus utt.

Upd.: mērķis ir braukt ar avio uz Porto vai visdrīzāk Lisabonu. Iespējams, īrēt auto, bet, ja uz kādu no iepriekš minētajiem kritērijiem atbilstošu vietu var aizbraukt ar sabiedrisko, tad vēl jo labāk. Un, jā, Portugālē iepriekš nekad nav būts. Iedomājos kaut ko skaistu un siltu :)

Upd 2.: paldies par ieteikumiem!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {10}

judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Okt. 7., 2013 - 09:51 am
#

ne pārāk tūristiskos - jebkur rietumu piekrastē ārpus pilsētām. ar sabiedrisko izbraukāt ir ļoti grūti.

Atbildēt


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Okt. 7., 2013 - 10:55 am
#

algarvi gan ir grūti nosaukt par ne pārāk tūristisku :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]blue
date: Okt. 7., 2013 - 09:50 pm
#

hmm,fair enough,tādā gadījumā teikšu tā: dzīvojot hotelī 'memmo baleeira',es varēju skraidelēt plika pa pludmali (un tas nav kaut kas,ko es tā vienkārši daru - te nebija gandrīz necik cilvēku apkārt :D) un nemēģināt uzrunāt nevienu ārpus mazā hoteļa,jo visi ir vietējie un neviens nerunā angliski. :) + dusmoties uz līdzbraucējiem,kuri ļoti garšīgi ēda tikko izķeksētus no ūdens jūrasproduktus un vietējo true portugāļu ēdienu - ne viens,ne otrs man neiet pie sirds (posta autors minēja to kā faktoru)

diezko tūristīgi nebija :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]mmd
date: Okt. 7., 2013 - 11:03 am
#

apmēram pirms pieciem gadiem - noīrēju mašīnu, naktsmājas/viesnīcas meklējām tad, kad vakars tuvojās, nekad uz ielas nepalikām, reiz izdevās sarunāt 5zvaigžņu viesnīcu apmēram 1km no okeāna par 25eur (all inclusive) - tur gan palikām trīs dienas pēc kārtas. Izbraukājām gan piekrasti, gan kalnus.

Bija smuki un silti, daudz balta vīna un zivju, bet pēc sarunas ar Britu ģimeni sapratu, ka mums paveicās - viņiem lija 6 dienas no 7.

Lai veicas.

Atbildēt


from: [info]kachmox
date: Okt. 7., 2013 - 12:14 pm
#

Porto ir jauki, tikai vēlā rudenī/ziemā mitrs un vēss uz pilsētas pludmali var tikt ar autobusu no centra vai arī ar kājām ejot gar upes krastu - ļoti skaisti. Blakus ar vilcienu var apbraukāt tādas skaistas pilsētas un ciemus kā Braga, Villa da Costa un vēl mazos zvejniekciemus.
Skaistākās pludmales protams ir tajos ciemos un pilsētiņās.

Par ēdieniem ir jāskatās - vietējo gaume ir savādāka nekā mums pieņemts. Piemēram rīsus un fri ēd kopā. Bet zivis un kalmāri, astoņkāji un bachalau ( īpaši com natas) ir ļoti garšīgi:)

Atbildēt


erbe mierplēsis

from: [info]sveetaa_seeta
date: Okt. 7., 2013 - 03:48 pm
#

Vila Nova de Milfontes - sīks miests ar ļoti smuku dabu pie okeāna. Paliku un iesaku palikt te: http://www.casaamarelamilfontes.com/ Tajā vietā saimnieko brīnišķīgs vīriņš ar siltāko sirdi pasaulē. Atrodas apmēram Portugāles dienvidos, Alentežu reģiona rietumu krastā.

Atbildēt


di_wine

from: [info]di_wine
date: Okt. 7., 2013 - 05:35 pm
#

Ir palikts te: http://goo.gl/maps/Wux2e
Paveicās, ka pa mājiņas logu, sēžot gultā, varēja redzēt okeānu :) Tuvumā pāris labas ēstuves, un, protams, der apciemot Cascais, kas ir tūristu iecienīta atpūtas vieta, īpaši skaļa vakaros/naktīs.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]gaujard
date: Okt. 7., 2013 - 06:26 pm
#

skaļi gan nevajag :) bet izskatās optimāls variants. varbūt ir zināms, vai tur var kaut kā nokļūt ar sab.transportu no Lisabonas?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


di_wine

from: [info]di_wine
date: Okt. 7., 2013 - 06:37 pm
#

Mani pa Portugāli vadāja ar auto un šo vietu (http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g189154-d239341-Reviews-Camping_Obitur_Guincho-Cascais_Lisbon_District_Central_Portugal.html) ierādīja vietējais portugālis, kas krustu šķērsu izbraukājis valsti, tā ka pieņemu, ka viena no lieliskākajām (mans nosacījums bija netālu no Lisabonas un pie okeāna).
Pameklē vairāk info par "Obitur Guincho", es tiešām nemācēšu teikt par sabiedrisko. Varbūt sazinies ar to kempingu caur epastu.

Atbildēt | Iepriekšējais