pajautaa

Izvēlēties guļammaisu

« previous entry | next entry »
Jun. 13., 2013 | 05:08 pm
posted by: flitta in pajautaa

Vajadzīgs guļammaiss - dažas reizes vasarā gulēt kempingā, dažas reizes gadā kādā hostelī, kad ceļo - galvenais, vajag mazu un vieglu. Skatos, ka mazie (vieglie) guļammaisi maksā parsimts latu - vai budžeta blandoņas vienīgais uz ko tērējas ir guļammaiss? :D
Kādu guļammaisu jūs varētu ieteikt - mazu un vieglu? Ziemā teltī neguļu, tā kā nekādu super-duper advancēto nevajag. Paldies.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

dominika

from: [info]dominika
date: Jun. 13., 2013 - 05:29 pm
#

es pirms gadiem trim četriem, varbūt pat senāk, nopirku pa piečuku jysk apmēram tādiem pašiem nolūkiem. plāniņš un prostākās konstrukcijas. ja būtu līdzekļi, protams, nopirktu smalkāku, jo šis jau sāk plīst, bet līdz šim bija ok tiem pāris pārgājieniem/festivāliem gadā.

Atbildēt


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Jun. 13., 2013 - 07:11 pm
#

iesaku skatīties nevis uz svaru, bet čeholiņu ar savelkamām štripēm - nebūs supervieglā un dārgā klase, bet varēs kompakti savilkt un ērti pārnēsāt/vadāt.

Atbildēt | Diskusija


flitta

from: [info]flitta
date: Jun. 13., 2013 - 09:21 pm
#

Hmm, paldies,pasviedi ideju - skatos, jebajā var nopirkt guļammaisa savelkamo maisiņu - maita gan dārgs, bet ideja par piecīti pirktu guļammaisu juskā un savelkamo maisiņu, nav peļama. :)

Atbildēt | Iepriekšējais


pepija

from: [info]pepija
date: Jun. 13., 2013 - 08:06 pm
#

man ir 1 kg smags Lafuma guļammaiss ar komforta temperatūru no +9 grādiem, derīgs no kādiem +5, bet realitātē tiek lietots vasaras izbraukumos gulēšanai jebkurā vietā, kuru ierāda, vai vienkārši iemests līdzi mašīnā nenoskārstai vajadzībai. Čeholiņā ar rokturīti un pleca šņori izskatās pēc pastiepta 5l ūdens bunduļa (ražotāja dotie izmēri ir 36x17). Cena bija tā ap 30 lašiem, ja atmiņa neviļ. Tā kā man viens guļammaiss jau bija, neizmantoju iespēju nopirkt divus šādus maisus, ko ražotājs piedāvā ar reiferi apvienot divkokonu guļvietā. Esam ļoti apmierināti

Atbildēt


from: [info]aivars
date: Jun. 13., 2013 - 09:38 pm
#

Man ir šādam vecais modelis http://www.rei.com/product/746296/rei-travel-down-45-sleeping-bag

+7 grādu reitings. Dūnu. Līdz ar to traki viegls un kā jau visi dūnu guļammaisi, šo var saspiest mazu, mazu. Ja labi grib, kunkulī divu dūru lielumā, tādēļ ieiet jebkur, arī mazā somas kabatiņā. Protams, dūnām ir problēma, ka slapjumā ir sūdīgi, jo slapjas dūnas nesilda, bet hosteļos un rudenī/vasarā/pavasarī teltī ideāli. Arī +25 grādos nav pārāk karsti.

Bet slapjuma problēmu var labi risināt, nopērk ļoti labu ūdensizturīgu iesaiņojumu.

Es esmu LV Gandrā redzējis Lafuma dūnu siltā laika guļammaisus. Par pārsimts latiem gan neticu, tas ir tikai kalnos kāpēju guļammaisiem ar -30 grādu reitingu.

Atbildēt | Diskusija


flitta

from: [info]flitta
date: Jun. 15., 2013 - 02:44 am
#

hmm, no Tevis teikta paņēmu, to,ka dūnu būs piemērotāks dažādiem dzīves gadījumiem - tas izklausās labi. Skatos, ka jebajā dūniniekus tik citu firmu - pat tīri lēti pārdod - vai būtu vērts riskēt? :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]digna
date: Jun. 13., 2013 - 10:45 pm
#

Ar tiem lielveikalu guļammaisiem ir diezgan auksta gulēšana - pie mums arī vasarā tomēr pa naktīm mēdz labi nokristies temperatūra. Man ir vairākas reizes gadījies ļoti pārsalt, nu, tā, ka ļoti, ļoti. Siltuma un materiālu "šķidruma" ziņā salīdzinot guļammaisu pa piečuku no jysk vai tamlīdzīgu ar nepilnas četras reizes dārgāku...nav pat ko salīdzināt - ja tiešām ilgākam laikam, ne vienam pasākumam, kur var visu ko pieciest, labāk laikam sarūpēt drusku dārgāku.

Atbildēt | Diskusija


flitta

from: [info]flitta
date: Jun. 15., 2013 - 02:45 am
#

Tā vien izskatās, ka tik tiešām jābeidz tielēties un jānopērk sakarīgāka manta. Paldies par ieteikumiem. ;)

Atbildēt | Iepriekšējais


Rom

from: [info]dachux
date: Jun. 14., 2013 - 08:15 am
#

http://www.gandrs.lv/kokona-veida/gulammaiss-baikal-750/
Nav pats lētākais, bet esmu ļoti apmierināta. Maziņš, plāns.

Atbildēt