pajautaa

sievietes, vīrieši, līdztiesība, pārākums un visi citi no tā gaņģa

« previous entry | next entry »
Dec. 13., 2012 | 07:18 pm
posted by: santa_be in pajautaa

Esmu nomalusies bez iedvesmas un man vajag jūsu palīdzību.

Ja jūs vēlētos parunāties par dzimumu līdzbūšanu, sieviešu līdztiesību, vīriešu virskundzību, vīriešu apspiestību, vai ko citu no tiem gaņģiem. Par ko tieši jums būtu interesanti aprunāties, pakašķēties, pacepties, pastāstīt, paklausīties?

Nu tur sieviešu profesijas, vīriešu profesijas, virtuve, mineti, kleitas, bērni, manieres, sekss, sporta spēles. Es tiešām vairs nezinu, no kura gala ķerties klāt un viss cits kas jums nāk prātā.

Varbūt jums ir kads viedoklis, stāsts par šo tēmu! Visi, arī anti-feministi, laipni lūgti runāt!


UPD: par spalvām, lielisks raksts: http://www.satori.lv/raksts/5132/Spalvas
UPD2: paldies, paldies! Diskusija rāda tikai to, ka par dzimumu/dzimti sarunāties var un vajag. Tas ir interesanti un svarīgi teju ikkatram no mums, pat ja viedoklis tiek uzsākts ar -" mani tas nepišs, bet..". Manuprāt, tas ir tikai loģiski, jo sarunājamies par tik katram svarīgu personības elementu!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {156}

from: [info]susure
date: Dec. 13., 2012 - 11:23 pm
#

Bet es tomēr nesaprotu. Nu kā var runāt par dzimumu vienlīdzību ja līdzību ir tik maz. Līdztiesību ok.
Sievietes vai vīrieši protams nav gudrāki vai stulbāki veins par otru. Ir kaut kādas rakstura iezīmes kas statistiski vienai grupai ir vairāk kā citai, bet balstoties uz to pieņemt lēmumu par indivīdu ir netaisnīgi.
Tas tapat kā statistiski vairāk zagļi ir melnie, bet tas ir netaisnīgi pret katru melnādaino izturēties kā pret potenciālu zagi.

Bet nevar tak ignorēt to, ka sievietes normālos apstākļos IR fiziski vājākas. Viņas asiņo reizi mēnesī un bieži vien tas nāk ar sekām un ierobežojumiiem. Viņas mēdz palikt stāvoklī, pazust no darba vides uz pusotru-diviem gadiem kuru laikā ir jāmaksā alga un pēc tam vēl regulāri skraida mājās, jo lielākā daļa bērnu mēdz slimot. Menopauze arī biežāk kā retāk nāk kopā ar vieglāku vai smagāku depresiju, estrogēna izmaiņu dēļ.
Mēs spējam turēt līdzi vīriešu darba spējām tikai strādājot smagāk un/vai upurējot ģimeni. Un ja to nedaram tad gribam lai pret mums izturās īpašāk un saucam to par vienlīdzību

Atbildēt | Diskusija


Santa

from: [info]santa_be
date: Dec. 14., 2012 - 12:45 am
#

vienlīdzību un līdztiesību jā
par vienādību nevaram sarunāties pat indivīdu līmenī
mēs neesam vienādas, vai ne, lai arī abas asiņojam katru mēnesi uz nebēdu

Atbildēt | Iepriekšējais


Scorpse

from: [info]scorpse
date: Dec. 14., 2012 - 09:40 am
#

Man šķiet, ka līdztiesība zināmā mērā nozīmē arī to, ka ar regulāru skraidīšanu mājās, kad bērni slimo, nodarbojas arī vīrietis. Nelīdztiesība nozīmē automātiski pieņemt, ka sieviete ir tā, kas to darīs, kaut arī abi vecāki pilnvērtīgi strādā darbu ārpus mājas. Protams, par to visu zolīdi vienojas ģimenes ietvaros.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Skabičevskis

from: [info]begemots
date: Dec. 14., 2012 - 09:52 am
#

Nuja.

Jebkurā gadījumā par māju kādam ir jārūpējas. Un normāli ir, ja cilvēki vienojas, ko katrs ir ar mieru un uzskata par taisnīgu darīt mājas rūpes labā un saskaņo savas vēlmes un vajadzības.

Atbildēt | Iepriekšējais


kašķīša dzirnaviņas

from: [info]romija
date: Dec. 14., 2012 - 11:16 am
#

Beidzot sakarīgs viedoklis par līdztiesību.

Citādi kaut kā dīvaini lasīt dažu sieviešu gaušanos par to, ka viņām nekāda līdztiesība nav vajadzīga, jo tad tak neviens durvis neatvēršot un somiņu būs jānes pašām.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zimbabve

from: [info]zimbabve
date: Dec. 14., 2012 - 11:39 am
#

lūk, lūk, mani arī šitā lieta mulsina

Atbildēt | Iepriekšējais