« previous entry | next entry »
Nov. 12., 2012 | 12:04 pm
posted by: susure in pajautaa

Gribu cept kanēļmaizītes.

Kā taisīt rauga mīklu?
Kādas ir attiecības sastāvdaļām?
mājās sausais raugs

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {13}

Antuanete

from: [info]antuanete
date: Nov. 12., 2012 - 02:08 pm
#

Saldajām bulciņām vienmēr lietoju šo recepti http://smittenkitchen.com/blog/2012/06/chocolate-swirl-buns/
Tikai pildījumam kanēlis + cukurs, un mīklu noziest ar kausētu sviestu.
Vai arī pēc šīs receptes http://beautyandbedlam.com/homemade-cinnamon-rolls-copy-cat-cinnabon-recipe/
Lai smuki sagrieztu bulciņas, lietoju virtuves diegu (der jebkurš izturīgs diegs) - apliek ap satīto mīklu, sakrusto un strauji savelk; sanāk daudz labāk, nekā griežot ar nazi.

Atbildēt


tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Nov. 12., 2012 - 02:09 pm
#

http://bit.ly/UjhC3A

Atbildēt | Diskusija


from: [info]susure
date: Nov. 12., 2012 - 02:11 pm
#

googlee jau izviesojos ja kas.
Man personīgi nav skaidrs vai sausajam raugam arī jāliek piens vai nē.

pidars.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Nov. 12., 2012 - 02:15 pm
#

Don't feed the troll! :)

Par pienu un sauso raugu - ja pareizi saprotu, Tu esi kaut kur ārzemēs; kas Tev ir rakstīts uz rauga paciņas? Ir divu veidu raugi, viens ir instant yeast, kurš ir ar jau pievienotu cukuru un jāmaisa iekšā miltos, otrs ir dry granulated yeast vai tamlīdzīgi, kurš pirms tam jāšķīdina siltā pienā. Ar pirmējo mīkla rūgs lēnāk. Es jebkurā gadījumā labāk sauso raugu pašķīdinu siltā (siltā! ja pārkarsē, tad var nobeigt rauga sēnītes) pienā un tad jaucu iekšā miltos, tad mīkla rūgst ātrāk un drošāk.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]susure
date: Nov. 12., 2012 - 02:20 pm
#

man ir granulētais.
uz kukuli maizes iet 7grami.

Bet ja es piem gribu 1 lielo pannu ar kanēļmaizītēm- cik man taisīt? cik miltu, cik piena, cik sviesta, cik to sasodīto raugu.

par siltumu zinu. Optimālā temperatūra ir tik cik mūsu ķermenim un iet bojā pie 40+ :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Nov. 12., 2012 - 02:23 pm
#

Skat. augstāk, es iemetu 2 linkus ar labām receptēm. No pirmējās sanāk ap 14 bulciņas, ja griež diezgan plānas, nezinu, cik Tev liela panna :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Puce

from: [info]puce
date: Nov. 12., 2012 - 02:16 pm
#

Sauso raugu vispirms kārtīgi jāatjauc ar miltiem, un tikai tad jālej piens vai ūdens. Un jāsargā no sāls - tad nerūgstot (tā apgalvo maizes mašīnu lietpratēji).

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]susure
date: Nov. 12., 2012 - 02:19 pm
#

kad cepu maizi, tad lieku sāli, jo garso un tad rūgšana ir lēna un vienmērīga piemēram.

Bet krāsnī cept maizi un cept kanēļmaizites ir 2 totāli dažādas lietas un to otro es nesaprotu

Atbildēt | Iepriekšējais


tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Nov. 12., 2012 - 06:56 pm
#

Es nezinu ko tev, pidaram, google atvēra, bet manis dotais links atver http://virtuve.calis.lv/receptes/foto-receptes/saldie-edieni/rauga-mikla/
tajā linkā ir gan teksts, gan bildes, kurās parādīts kā pienu liet. Un sausajam raugam vajag pienu.

Didzis

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]susure
date: Nov. 12., 2012 - 07:05 pm
#

Un kāpēc maizi taisot nevajag?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Nov. 12., 2012 - 07:15 pm
#

gaumes un garšas jautājums. ja tev raugam sastāvā rakstīts piena pulveris, tad vari iztikt bez piena.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]susure
date: Nov. 12., 2012 - 07:21 pm
#

sausais raugs, a-la rauga pulveris parasti nav maisījumā ne ar ko.

Neredzu kāpēc ar pienu jājauc ja raugs var paēst arī no glikozes vulgaris

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Nov. 12., 2012 - 07:46 pm
#

anglijā tieši sausajam raugam mēdz būt klāt piena pulveris.

Atbildēt | Iepriekšējais