« previous entry | next entry »
Nov. 12., 2012 | 12:04 pm
posted by: susure in pajautaa

Gribu cept kanēļmaizītes.

Kā taisīt rauga mīklu?
Kādas ir attiecības sastāvdaļām?
mājās sausais raugs

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {13}

Antuanete

from: [info]antuanete
date: Nov. 12., 2012 - 02:15 pm
#

Don't feed the troll! :)

Par pienu un sauso raugu - ja pareizi saprotu, Tu esi kaut kur ārzemēs; kas Tev ir rakstīts uz rauga paciņas? Ir divu veidu raugi, viens ir instant yeast, kurš ir ar jau pievienotu cukuru un jāmaisa iekšā miltos, otrs ir dry granulated yeast vai tamlīdzīgi, kurš pirms tam jāšķīdina siltā pienā. Ar pirmējo mīkla rūgs lēnāk. Es jebkurā gadījumā labāk sauso raugu pašķīdinu siltā (siltā! ja pārkarsē, tad var nobeigt rauga sēnītes) pienā un tad jaucu iekšā miltos, tad mīkla rūgst ātrāk un drošāk.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]susure
date: Nov. 12., 2012 - 02:20 pm
#

man ir granulētais.
uz kukuli maizes iet 7grami.

Bet ja es piem gribu 1 lielo pannu ar kanēļmaizītēm- cik man taisīt? cik miltu, cik piena, cik sviesta, cik to sasodīto raugu.

par siltumu zinu. Optimālā temperatūra ir tik cik mūsu ķermenim un iet bojā pie 40+ :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Nov. 12., 2012 - 02:23 pm
#

Skat. augstāk, es iemetu 2 linkus ar labām receptēm. No pirmējās sanāk ap 14 bulciņas, ja griež diezgan plānas, nezinu, cik Tev liela panna :)

Atbildēt | Iepriekšējais