pajautaa

darbs un darbarīks

« previous entry | next entry »
Jul. 18., 2012 | 11:39 am
posted by: tikko_pamodos in pajautaa

Jautājums cibiņiem, kas saskārušies praksē ar līdzīgu pieredzi: Vai darba devējam ir likumā noteiktas tiesības liegt man studēt darba nozarei atbilstošā (140%) studiju programmā? Manam priekšniekam gribas tēlot bosu un viņš izteicis norādes, ka īsti neakceptē manu vēlmi mācīties (studijas klātienē, bet lekciju plānojums piemērots darbam, pārsvarā vakaros, plus iespēja spodrināt darba iestādes labo slavu arī teorijā, rakstot par to referātus, veicot pētījumus u.tml.). Jaunnedēļ paredzēta sapulce, viens no punktiem arī šis. Kādus pokemonus argumentus es varu izmantot, lai nepieciešamības gadījumā viņu pārliecinātu? Pārskatīju Darba likumu, bet gudrāka nekļuvu.

Priecāšos par sakarīgiem ieteikumiem arī no teorētiķiem.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {82}

from: [info]atis
date: Jul. 18., 2012 - 12:46 pm
#

Darba devējs var pieprasīt, lai Tu darba laikā esi darbā. Tas arī viss. Darba likumā noteiktais atvaļinājums eksāmeniem attiecas tikai uz gala pārbaudījumiem studiju beigās, nevis iksemestra sesiju.

Iespējams priekšnieks visai labi zin, ka studēšana klātienē nav savienojama ar tādu atdevi darba laikā, kādu viņš/viņa grib no Tevis sagaidīt - Tu firmas acīs esi nevis personība vai cilvēks, kuram maksā par to, ka viņš ir tik jauks un lielisks, bet instruments, kuram maksā par to, ka izsūc viņa spēkus ar 100% atdevi. Ja Tu strādā pilnu darba dienu, katru vakaru un vēl, iespējams, sestdienās mācies, domāju, ka viņš var nojaust neadekvātas slimības lapas sesijas laikā, mājasdarbu pildīšanu darbā utjp. Tomēr nav reāli strādāt pilnu slodzi un pilnvērtīgi mācīties klātienē.

Tāpat iestādes labā slava referātos un pētījumos spodrināta netiek, jo neviens tos darbus tāpat nelasa, izņemot pasniedzējus, kas pavirši pārlaiž acis. Un viņiem ir pilnīgi nošpļauties, kā sauc aprakstīto SIA vai A/S, jo katru gadu tādu darbu ir simtiem. Un nav jau nekādas garantijas, ka par šo darbu dabūsi nevis 10, bet 5, reprezentējot sevi un savu iestādi pavisam sliktā gaismā. Maz ticams, ka Tavus studiju darbus pārpublicēs avīzēs.

Šajā situācijā var līdzēt tikai sarunāšana pa labam. Bet no situācijas apraksta izklausās, ka jau ir noticis kašķis, iespējams, arī Tavas vēlmes dēļ sākt ar nostādīšanu fakta priekšā un kasīšanos pa normatīvajiem aktiem.

Atbildēt | Diskusija


tikko_pamodos

from: [info]tikko_pamodos
date: Jul. 18., 2012 - 12:58 pm
#

Nein, kašķa nav bijis, bija lietišķs e-pasts no manas puses, kurā aicināju viņu uz sarunu, lai informētu par šo faktu, par kuru biju jau ieminējusies senākā pagātnē. Viņa atbilde radīja manī pamatotu satraukumu. Par pārējo - protams, tavi iebildumi ir labi, tikai izskatās, ka esi iztēlē uzmodelējis mani kā absolūtāko idioti, kura strādā kaut kādā sia šmia kantorī un taisās studēt Turībā. Tik traki nav. Jā, bet par darba laikā nepildītiem mājasdarbiem nevarēšu neko zvērēt:)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]atis
date: Jul. 18., 2012 - 01:53 pm
#

Nujā, bet ja ir bijuši kādi nepatīkami piemēri iepriekš, kā priekšnieks var zināt, ka Tu būsi patīkams izņēmums? Drīzāk izeja ir neko neteikt, kā jau citi te minējuši un neizmantot darba laiku mācībām. Izpaliks nepatīkamas konfrontācijas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tikko_pamodos

from: [info]tikko_pamodos
date: Jul. 18., 2012 - 01:59 pm
#

Viņš paskatās manās skaistajās, zilajās acīs, manā gaiši starojošajā sejā un redz, ka, nē, šis cilvēks pat mušai pāri nenodarīs, izies caur sidraba birzi ne lapiņas nenolauzdams! Ja nopietni - kā jau minēju, mana studiju joma ir pilnībā sasaistīta ar darba jomu, noslēpt faktu, ka studēju, būtu muļķīgi un, domāju, diezgan neiespējami.

Atbildēt | Iepriekšējais


Pelēks krauklis

from: [info]far_away
date: Jul. 18., 2012 - 11:12 pm
#

Visam piekrītu, bet šitam gan ne: "Tomēr nav reāli strādāt pilnu slodzi un pilnvērtīgi mācīties klātienē." Strādāju uz pilnu slodzi, studēju pilna laika klātienē un nupat dabūju bakalaura grādu, pie tam normāli, ar vidējo atzīmi 8.9, nevis ar "ka tikai būtu dabūts" attieksmi. Visu var, ja labi grib. Jautājums, protams, cik daudz brīva laika (lasīt: visu) un miega konkrētā persona gatava ziedot un tā tālāk. Bet nereāli nav.

Atbildēt | Iepriekšējais