Jul. 18., 2012 | 12:46 pm
No:: atis

Darba devējs var pieprasīt, lai Tu darba laikā esi darbā. Tas arī viss. Darba likumā noteiktais atvaļinājums eksāmeniem attiecas tikai uz gala pārbaudījumiem studiju beigās, nevis iksemestra sesiju.

Iespējams priekšnieks visai labi zin, ka studēšana klātienē nav savienojama ar tādu atdevi darba laikā, kādu viņš/viņa grib no Tevis sagaidīt - Tu firmas acīs esi nevis personība vai cilvēks, kuram maksā par to, ka viņš ir tik jauks un lielisks, bet instruments, kuram maksā par to, ka izsūc viņa spēkus ar 100% atdevi. Ja Tu strādā pilnu darba dienu, katru vakaru un vēl, iespējams, sestdienās mācies, domāju, ka viņš var nojaust neadekvātas slimības lapas sesijas laikā, mājasdarbu pildīšanu darbā utjp. Tomēr nav reāli strādāt pilnu slodzi un pilnvērtīgi mācīties klātienē.

Tāpat iestādes labā slava referātos un pētījumos spodrināta netiek, jo neviens tos darbus tāpat nelasa, izņemot pasniedzējus, kas pavirši pārlaiž acis. Un viņiem ir pilnīgi nošpļauties, kā sauc aprakstīto SIA vai A/S, jo katru gadu tādu darbu ir simtiem. Un nav jau nekādas garantijas, ka par šo darbu dabūsi nevis 10, bet 5, reprezentējot sevi un savu iestādi pavisam sliktā gaismā. Maz ticams, ka Tavus studiju darbus pārpublicēs avīzēs.

Šajā situācijā var līdzēt tikai sarunāšana pa labam. Bet no situācijas apraksta izklausās, ka jau ir noticis kašķis, iespējams, arī Tavas vēlmes dēļ sākt ar nostādīšanu fakta priekšā un kasīšanos pa normatīvajiem aktiem.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: