Porto

« previous entry | next entry »
Maijs. 20., 2012 | 09:42 pm
posted by: iguaana in pajautaa

drīzumā dodos uz portugāli ievilkt gaisu un atpūsties.
ko jūs ieteiktu apskatīt iekš Porto- tur man apmēram 2, 3 dienas laika??

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {6}

di_wine

from: [info]di_wine
date: Maijs. 20., 2012 - 10:24 pm
#

Noteikti ir vērts ar kuģīti izbraukt pa upi, aiziet ekskursijā uz vīna darītavu un paēst turpat krastmalā, kādu tikko nozvejotu jūras brīnumu.

Atbildēt


crescendo

from: [info]crescendo
date: Maijs. 20., 2012 - 10:30 pm
#

Okeānu (līdz molu galiem aizsoļot) sigthseeing busu (jo tā nu ar kājiņām rāpsies visos stāvajos kalnos augšā smukos skatus skatīties - dažos uzkāpsi, bet buss tomēr izvadā) un tālāk jau pēc interesēm. Tiltus vajag apskatīties, portvīna kuģīšus - bet tos ir pagrūti garām palaist. Kaut kur porta kokteiļis noteikti ievelsies padzert, kaut kur zivis paēst arī.

Flīzītes uz baznīcām un dzelzcela stacijā. Reliģiskās būves ašpadsmit visādas. Modernās mākslas parks. Citi parki. Visādas celtnes interesantas.

Atbildēt


Edgars

from: [info]daysleeper
date: Maijs. 20., 2012 - 11:38 pm
#

ja noder apraksts: http://hotelmegasearch.com/blog/lv/2012/02/porto-un-apkartne-celojuma-apraksts-2008-gada-lieldienas/

ieteiktu kruīzu pa Duoro upi, aizbraukt uz Espinho (1/2h braucienā no Porto uz dienvidiem) - padirnēt pie okeāna, paēst garšīgi, tad vīna darītavas, izstaigāt līdz okeānam pašā Porto. Pa Porto var vnk klaiņot un baudīt :)

Atbildēt


from: [info]kachmox
date: Maijs. 21., 2012 - 08:58 am
#

Ak, apskaužu, kā man pietrūkst Porto!
Noteikti aizej uz Crystal Palace parku, kur var pačilot koku ēnā un pavērot brīvē staigājošos pāvus, trusīšus. No turienes arī paveras skaists skats uz upi un tiltiem.
Protams vēl okeāns. Iesaku pamācīties sērfot, kaut vienu reizi, bet labāk gan ne pilsētas pludmalē Matosinhos, bet no Sao Benti stacijas izrbaukt uz 20min attālo zvējnieku ciematiņu Esmoriz, tur ir arī foršs Surf camp/school www.surferscamp.com. Pieder draugiem, tā kā ja vēlies varu sarunāt labu atlaidi :)
Vēl, noteikti aizej uz Casa de Musica, modernās arhitektūras pieminekli.
UZ rua de Almada atrodas daudzi mākslinieku veikali, var atrast ļoti interesantas lietiņas. Vēl ir viens kolosāls vecu lietu veikals, kur pārdod lēti analogos fotoaparātus, objektīvus un citu tehniku. Uz Alberto Pimentel ielas, tas ir centrā.
Noteikti jāapskata Foz rajons, ar vecajā m drupām, molu un pilsētas dārgākajām mājām pie jūras.
Izklaides ziņā, no cetudrienas līdz svētdienai forša dzīvā mūzika un atmosfēra ir Breyner 85 dzīvās mūzikas bārā, kurš atrodas uz Breyenr ielas, skaistā vecā mājā. Svētdienu vakaros tur ir visjautrāk, tad ir jam session laiks. Viņiem ir arī skaists iekšpagalms, kur dienas laikā iedzert kafiju vai alu. Vēl ir leģendārais Piolho laukums pie universitātes, kur studenti jau simtiem gadu pūlcējas dzert alu. Tur ir vairāki bāri un parasti cilvēki dzer stāvot ārā pie tiem. Pa ceļam uz Foz ir maza kafejnīca, kur otrdienās notiek Fado vakari, kad san\ak vietējie onkas padziedāt, ja interesē sīkāk visu varu izstāstīt vēlāk.
Porto ir viena kolosāla pilsēta!

Atbildēt | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Maijs. 21., 2012 - 09:43 am
#

+ 1 par parku un okeānu.
(par pārējiem neko daudz nezinu, Porto ietrāpīju tieši uz Jāņiem, pilsēta bija tukša, paēst nebija kur un Jāņu vakarā visās malās uz griliem cepa sardīnes, sita pa galvu ar kaut kādiem plastmasas āmuriem un lija lietus. Vairs nebraukšu. :D)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]iguaana
date: Maijs. 21., 2012 - 08:58 pm
#

paldies par izsmelloshu aprakstu:)

Atbildēt | Iepriekšējais