Dominika

« previous entry | next entry »
Dec. 18., 2011 | 11:57 am
posted by: blacky in pajautaa

Labdien, izsaku minējumu, ka varbūt šeit ir kāds, kurš var palīdzēt ar padomiem/ieteikumiem par nokļūšanu/dzīvošanu Dominikas salā. Plāns ir doties februāra vidū uz šo brīnišķīgo salu, taču pagaidām nav skaidrības, kā labāk uz turieni nokļūt - vai caur Parīzi uz Martiniku (ņemot vērā to, ka Martinika ir Fr administratīvā teritorija, aviobiļetes ir iegādājamas par draudzīgāku cenu) un pēc tam tālāk ar prāmi uz Dominiku, vai arī caur Londonu un iekšējiem pārlidojumiem izmantot Liat airlines (par šiem gan dzirdētas ne sevišķi cildinošas atsauksmes). Kādi būtu ieteikumi par naktsmītnēm? Aģentūrai, kas rezervē biļetes, nav šāda ceļojuma plānošanas pieredzes, tāpēc ir sajūta, ka vajag pašiem piepalīdzēt. Būšu pateicīga par jebkuru citu informāciju, ko salā pabijušie vai salu zinošie uzskatīs par būtisku. Paldies.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {22}

Antuanete

from: [info]antuanete
date: Dec. 18., 2011 - 12:20 pm
#

Pajautā cibiņiem [info]blond vai [info]smejmoon (iespējams, nelasa šo komūnu, bet Dominikā ir bijuši gan).

Atbildēt | Diskusija


from: [info]blacky
date: Dec. 18., 2011 - 12:29 pm
#

Paldies, mēģināšu

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


murks

from: [info]murks
date: Dec. 18., 2011 - 01:26 pm
#

vēl var pajautāt cibiņam [info]dominika ;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]blacky
date: Dec. 18., 2011 - 01:42 pm
#

Pareizi, vajadzēja pašai par to ātrāk iedomāties ;)

Atbildēt | Iepriekšējais


MaKo

from: [info]mako
date: Dec. 18., 2011 - 12:51 pm
#

http://www.palmas.lv/

Atbildēt | Diskusija


from: [info]blacky
date: Dec. 18., 2011 - 01:44 pm
#

Dominikānas Republika nav gluži Dominika. Citam ceļojumam noderēs ;)

Atbildēt | Iepriekšējais


blond

from: [info]blond
date: Dec. 18., 2011 - 01:05 pm
#

Jā, mēs bijām Dominikā. Visērtākais un lētākais ceļš, manuprāt, ir caur Parīzi un Martiniku, pēc tam gan lidojām ar kaut kādu vietējo mazmazītiņo propelleru lidmašīnīti no Martinikas uz Dominiku. Sala ir absolūti fantastiska, apskaužu jūs. Es zinu arī 2 birvīgas apemšanās vietas, bet tās nav no lētākajām. Vispār iesaku apmesties vismaz 2 dažādās vietās - vienu izvēloties kaut kur rezervāta vai pie -rezervāta teritorijā kalnos, otru kaut kur zemāk ielejā. Divas dažādas pasaules. Pie tam, izpētiet karti - apkārt Dominikai iet viens ceļš, kurš vienā vietā pārtrūkst, tāds kā salauzts gredzens. Un tad, nepareizi izplānojot maršrutu un apmešanās vietas, var sanākt tā, ka, lai nokļūtu no punkta uz punktu, kas atrodas samērā netālu viens no otra, bet katrs savā lūzuma pusē, jābrauc milzīgs līkums pa kalniem apkārt, bet ceļi tur, kalnos, ir oj-oj-oj. rēķinies ar ātrumu 20 km stundā:)
Un vēl par biļešu rezervēšanu - mana pieredze jau vairākkārt ir apliecinājusi, ka pašiem internetā izdodas norezervēt lētākas biļetes, nekā spēj atrast aģentūras, Protams, tas ir tāds nopietns darbiņš.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]blacky
date: Dec. 18., 2011 - 01:40 pm
#

Pēdējās dienas to vien daru, kā lasu visu iespējami pieejamo informāciju par Dominiku. Cik saprotu, oficiāli nav tādu tiešo reisu no Martinikas uz Dominiku, kā jūs tikāt pie savas lidmašīnītes?
Vai vari, lūdzu, atsūtīt linkus uz tām vietām, kur nakšņojāt? Vai tās piemeklējāt pēc tā principa, ko aprakstīji - kalnos un ielejā? Vai ar ieleju domāji Roseau? Kā sameklējāt gidu - uz vietas caur viesnīcu vai kā savādāk?
Vai paši īrējāt mašīnu vai arī pārvietojāties ar vietējo transportu?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Dec. 18., 2011 - 02:10 pm
#

Tas reiss bija caur vēl vienu salu, st, Lucia. Es lūgšu anonymous pameklēt meilos, kas tā bija par lidmašīnu. Nakšņošanas vietas tepat iemetīšu vēlāk, šobrīd nav laika meklēt. Jā, izraudzījāmies pēc principa - kalnos un ielejā. Gida mums īsti nebija. Tai kalnu vietā saimniekam bija ļoti patīkams, dredains znots, kurš pakalpoja par gidu - adāja mūs visur apkārt ar savu veco tačku, Pa tiem kalniem pašiem braukt nav pārāk omulīgi. Pēc tam, lejā, noīrējām mašīnu. Caur viesnīcu arī pieteicāmies pārgājienam uz to karsto ezeru.

Atbildēt | Iepriekšējais


puasōns

from: [info]anonymous
date: Dec. 18., 2011 - 02:13 pm
#

Lidojām ar šo: http://www.liat.com/

Atbildēt | Iepriekšējais


puasōns

from: [info]anonymous
date: Dec. 18., 2011 - 02:15 pm
#

Reiss bija Martinika > Dominika (Cane field) caur St. Lucia
Atpakaļ no Dominika (Melville Hall) >Martinika (caur St. Lucia)

Pieļauju, ka tagad Cane field lidlauks varbūt vispār ir slēgts un izmanto tikai to otru, lai gan droši nezinu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]blacky
date: Dec. 18., 2011 - 02:29 pm
#

Drosminieki, par Cane field, re, ko stāsta -
http://www.jaunted.com/story/2009/12/3/165950/343/travel/World's+Most+Dangerous+Airports%3A+Dominica's+Cane+Field

Ar šiem reisiem problēmu nebija? Nekādas aizķeršanās laika ziņā vai kādi citi čp?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


puasōns

from: [info]anonymous
date: Dec. 18., 2011 - 02:38 pm
#

Nu tas daudzmaz tur ir acīmredzams. Pēc liat lapā redzamā, izskatās, ka uz Cane Field vairs nelido, bet tikai uz Melville Hall, kas ir drusku lielāka un laikam jēdzīgāka. Tur gan jāņem vērā, ka Melville Hall ir salas rietumu pusē, prom no Ruso, Cane Field ir tieši blakus pilsētai. Bet tā kā palikt uz apmešanos tieši pilsētā nav jēgas, tam nav lielas nozīmes.
Lidmašīna diezgan pašsaprotami turpceļā kavējās par kādu stundu vai pusotru, citādi nekādu ķibeļu nebija.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]blacky
date: Dec. 18., 2011 - 06:22 pm
#

Laikam jebkurā gadījumā nākas nakšnot Martinikā, jo gan prāmis, gan avioreisi ir dienas pirmajā pusē.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


puasōns

from: [info]anonymous
date: Dec. 18., 2011 - 06:27 pm
#

Martinikā ieteikums būtu neiespringt meklēt "kaut ko speciālu", bet palikt turpat lidostas tuvumā galvaspilsētā, vietā, kur var aiziet gan uz krogu, gan vienkārši atslābt pēc lidojuma. Visa sala pārsvarā ir tāda franču jomas iela ar noreķiniem eiro, franču policiju etc. un palielu ļaužu blīvumu.

Atbildēt | Iepriekšējais


blond

from: [info]blond
date: Dec. 18., 2011 - 03:00 pm
#

Vieta kalnos - http://crescentmooncabins.com/about-us/. Dzīvoajamās "kabīnes" ir ļoti vienkāršas. Bet tur neko vairāk arī nevajag, Atrašanās vieta ir fantastiska. Un tad vēl visa tā naturālā saimniecība. Pasakains ēdiens. Lieliska atmosfēra. Jāņem vērā, ka tur bieži līst lietus, kabīnēs visas drēbes paliek mitras, bet tas ir - nu, normāli, tā tam jābūt. Rītos un vakaros ir vēsi, jāņem kāda jaciņa. Pa dienu jau tur nav ko uzturēties - jābraukā apkārt. Varbūt, ja gadījumā tur rezervējiet, uzreiz jāprasa ari gids un transports - jārezervē "znots":)
Otra vieta - http://www.beaurive.com/index2.htm. Tās bildes tur nav sevišķi izteiksmīgas, bet vieta ir ļoti jauka. Tāda kā koloniālā laika māja, baltas guļamistabas ar balokniem, no kuriem paveras pasakains skats. Diemžē, šai vietai ir mainījies saimnieks. Es varu uzrakstīt vecajam, pajautāt, vai tur kaut kas nav mainījies uz slikto pusi. Vecais saimnieks mums arī ieteica slepenu, mazu, baltu pludmalīti, gluži noslēptu no nejaušiem apmeklētājiem, nezinātājs tu neieklīdīs. Bija jāapstājas pie vienas kioska būdiņas ceļmalā, jānopērk kāds dzēriens un tad drīkstēja atstāt mašīnu un doties ceļmalas biezoknī un baudīt pilnīgu vientulību tai mazajā jūras līcī.
Es toreiz pamatīgi izpētīju viesnīcu piedavājumu - viss pārējais bia vai nu "čunčiņš", vai atkala kaut kas liels un pilns cilvēku. Abās manis minētajās vietās ur pavisam maz numuru un valda ļoti ģimeniska atmosfēra. Sākumā ceļojuma otrai daļai bju nobukojusi kao citu, kas internetā izskatījās ļoti jauki - tādi it kā gaumīgi bungalo, pie jūras. Bet tā jūra tur klinšaina, pati teritorija - pelēka, to bungalo milzums daudz un atmosfēra nepatīkama. Tās vietas nosaukumu gan nevaru vars atrast, bet uz to nevajadzētu uzrauties. Man tur tik ļoti nepatika, ka aizlaidāmies pēc vienas nakts uz to pilnīgi uz dullo atrasto Beau Rive, un bijām trāpījuši uz īstu dārgalmeni, patiešām.
Ja kas, Beau Rive mājas lapā arī nosauktas vairākas aviokompānijas un iespējamie lidojumu maršruti.
"Ievērojamās" apskates vietas jau var atrast visādos ceļvežos. Vulkāns, karstais ezers, sarkanās klintis, baruciens pa "zirga muguru" vai kā nu to ceļu sauca - skats kā no lidmašīnas - tas ir tas, ko mēs vissiltāk varam ieteikt. Izslavēti ir arī ūdenskritumi, bet mēs neesam, tā teikt, "ūdenskritumu cilvēki", pie tam tur vienmēr ir pilns ar tūristiem, atšķirībā no manis minētajām vietām. Galvaspilsētā Roseau katru dienu piestāj kāds milzu prāmis ar tūristiem, bet tie, par laimi, nekur tālāk par tiem ūdenskritumiem tā arī neaizkuļas:) Visa pārējā sala ir nosacīti "tūrsitu brīva" - vismaz tai nelāgajā tūristu izpratnē un visā sliktajā, kas ar to saistās.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]blacky
date: Dec. 18., 2011 - 06:19 pm
#

Paldies par izsmeļošo aprakstu. Mums tā pamatdoma bija tieši tāda - pēc iespējas izvairīties no tipiskām tūristu vietām, taču neatstājot komfortu pēdējā vietā. Saslavēta bija tāda vieta kā Stonedge, taču tās askētisms ērtibu ziņā man šķita pārāk ekstrēms, bez tam tur pamatziņas valoda ir franču valoda un saimniekam ir iecienītas vārdu spēles, mēs ar savu elementaire justos viegli izolēti. Vai tie jūsu izbrāķētie nebija šie -http://www.cocoacottages.com? Kas ir "čunčiņš"? :)
Kādas ir aptuvenās izmaksas, ja gida pakalpojumus kopā ar mašīnu izmanto uz visu dienu? Man pat īsti priekšstata nav.
Vai no lidostas/prāmju piestātnes uz mītnes vietu jādodas ar taxi? Vai arī iespējams sarunāt transfēru ar viesnīcas īpašniekiem?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Dec. 18., 2011 - 06:49 pm
#

Nu, čunčiņš ir bezgaumība ar pretenziju:)
Abās manis minētajās viesnīcās saimnieki runā labi angliski, jo ir angļu izcelsmes (Beau Rive vismaz vecais saimieks bija. Viņš to vietu pats uzcēlis ar milzīgu milestību, 20 gadu vecumā iemīlējies Domikā un pēc vēl kādiem 15 pārcēlies tur uz dzīvi ar sapni uztaisīt tādu mazu viesnīcu).
No abām vietām mums bija transfērs no un uz lidostu. Izmaksas gan neatceros, tāpat kā neatceros, cik maksājām par znota pakalpojumiem. Ja apmetaties divās vietās, noteikti iesaku vispirms ņemt kalnus, tad ieleju.

Atbildēt | Iepriekšējais


blond

from: [info]blond
date: Dec. 18., 2011 - 06:57 pm
#

...un, nē, tā nav tā vieta, ko es pieminu. nekādi nevaru atcerēties nosaukumu, arī meilos nevaru atrast, jo toreiz man bija cita adrese.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]blacky
date: Dec. 18., 2011 - 07:12 pm
#

Paldies jums abiem ar anonymous, ka padalījāties ar tiešām noderīgiem padomiem, guvu papildus apliecinājumu tam, ka galamērkis ir izvēlēts pareizais ;)
Atliek tikai saorganizēties ;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Dec. 18., 2011 - 07:22 pm
#

Nav par ko:) Man patīk atcerēties Dominku. Esam daudz kur bijuši, bet šī sala laikam ir visskaistākais no maniem ceļojumiem. Ceru, ka tur nekas daudz nav manījies kopš tā laika, bijām pirms gadiem pieciem laikam. Vienu brīdi Venecuāla tur grasījās būvēt kaut kādu naftas pārstrādes rūpnīcu, bet šķiet, ka tas projekts apstājās. Tas izmainītu visu, sākot ar to, ka būtu milzīga imigrācija, kas itik mazā salā pamatīgi izmainītu populāciju un sabojātu to - Dominikā dzīvo ārkārtīgi jauki, labsirdīgi cilvēki, nav tikapt kā nekādas noziedzības.

Atbildēt | Iepriekšējais


blond

from: [info]blond
date: Dec. 18., 2011 - 08:00 pm
#

Atradu - šis bija tas sliktais: http://www.junglebaydominica.com/

Atbildēt | Iepriekšējais