pajautaa

cidoniju želeja

« previous entry | next entry »
Okt. 2., 2011 | 01:36 pm
posted by: apjukums in pajautaa

Man ir rožainas atmiņas par bērnības laiku saldo ēdienu, kas bija cidoniju/ābolu/plūmju želaja ar putukrējumu. Kā tādu gatavo?
Piezīme, želeja bija stingra, ar nazi griežama. Cik želatīna vajadzīgs, kādas citas maģiskās sastāvdaļas?
Pateicos jau iepriekš!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {4}

kristīne

from: [info]faded
date: Okt. 2., 2011 - 04:00 pm
#

cik zinu, tad tie jau paši sarecē. vismaz āboli un plūmes

Atbildēt | Diskusija


apjukums

from: [info]apjukums
date: Okt. 2., 2011 - 04:26 pm
#

bet kā to recēšanu veicināt? ābolu biezenis šā tā želejā nepārvēršas ;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


kristīne

from: [info]faded
date: Okt. 2., 2011 - 10:23 pm
#

ā, ja pilnīgi par tādu Želeju iet runa, tad gan nezināšu..

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]digna
date: Okt. 2., 2011 - 10:39 pm
#

a)aizej uz veikalu un nopērc ķīmisko
b)nopērc želatīnu, izlasi, cik tas konkrētais jāliek uz vienu litru un liec vismaz uz pusi vairāk pie sulas, kura uztaisīta stiprāka, nekā jāgaršo rezultātam
b1)pirmo reizi moš nesanāks, toties pēc tam zināsi, cik stipra sula un cik daudz želatīna nepieciešami

Atbildēt