pajautaa

Netaisnās sabiedrības

« previous entry | next entry »
Sep. 22., 2011 | 11:14 am
posted by: kastite_man in pajautaa

Kurš grib ieteikt kādu rakstu vai datus vai piemēru, kas demonstrē, cik netaisna sabiedrība var būt pret dažiem cilvēkiem?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {12}

University of Awesomeness

from: [info]kini
date: Sep. 22., 2011 - 01:22 pm
#

neesmu pārliecināta, vai pareizi sapratu tavu domu par netaisnību, par lv kkā pirmais galvā nāk gadījums par to jaunieti, kura sirmgalvi iekaustīja un apspļaudīja leģionāru piemiņas pasākuma laikā 16.martā. netā fiksi parādījās info ar meitenes vārdu, uzvārdu etc, visi, kam nebija slinkums, viņai brauca virsū kā vien mācēja, bet izrādījās, ka cita meitene vainīga, vārds un uzvārds nepareizais.. šaubos, vai kāds viņai atvainojās.

Atbildēt | Diskusija


kastite_man

from: [info]kastite_man
date: Sep. 22., 2011 - 01:25 pm
#

Doma bija par sabiedŗību kā jēdzienu, kur netaisns drīzāk attiecas uz nevienlīdzību, mazākām iespējām, diskrimināciju utt.

Tomēr paldies par atbildi, varbūt ir kāda cita ideja

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Sep. 22., 2011 - 01:30 pm
#

Bibliotēkā pašķirstīt jebkuru "National Geographic" numuru, teju vai katrā ir kāds raksts par sabiedrībām, kur kāds tiek diskriminēts (priekšpēdējā numurā bija par Austrumu sabiedrībām, kur meitenes izdod pie vīra 10 gadu vecumā u.tml.)

Atbildēt | Iepriekšējais


University of Awesomeness

from: [info]kini
date: Sep. 22., 2011 - 01:32 pm
#

Nu, tur jau ir standarta varianti - vecums [nezinu, cik tagad izplatīti, bet piemēriem varētu derēt sludinājumi ar vecuma ierobežojumi vai piebildi, ka vecus cilvēkus negrib], dzimums [piem, darba samaksas atšķirības siev.un vīr. vai arī tie paši darba sludinājumi, kuros neņem vienu vai otru dzimumu nebalstoties ne uz kādu loģisku pamatojumu], par rasi lv kontekstā īsti prātā nekas nenāk gan, te ir varbūt kas http://cms.horus.be/files/99935/MediaArchive/pdf/latvia_lv.pdf utt utjp.

Atbildēt | Iepriekšējais


Flēra

from: [info]fleur
date: Sep. 22., 2011 - 02:41 pm
#

Kā ar tām smagajām, retajām slimībām, kur ārstēšanos valsts apmaksā 25 cilvēkiem , bet 26 rindā lai mirst nost?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


marija

from: [info]marija
date: Sep. 22., 2011 - 02:52 pm
#

ziedot.lv mājas lapā pie projektiem palīdzēsim Montai.

Atbildēt | Iepriekšējais


šodien jūtos asprātīga

from: [info]no_saules_zemes
date: Sep. 22., 2011 - 03:42 pm
#

Šitas, starp citu, bija labs piemērs, ja izvērstāk skatās. Vajadzēja pavērot reakciju sabiedrībai pret meiteni un sirmgalvi, kas pārstāvēja dažādas tautības un dažādas vecuma grupas, dažādus uzskatus. Latviešu sabiedrība uzreiz metās nomelnot meiteni, izceļot to, kā viņa izturas pret sirmgalvi. Lai gan tā sirmgalve ar tur tai situācijā nebija labāka, ko savukārt izcēla krievu mēdiji.
---
Par sabiedrības netaisnību var skatīt kaut vai: atver tvnet latviešu un krievu valodā un skaties kā atspoguļo informāciju tie. Viņi ietekmē sabiedrības viedokli un to veido. Vienā gadījumā Raivis Dzintars būs fašistu cūka, otrā gadījumā staltais latviešu bāleliņš, kas glābj latviešu valodu.
---
Man vismīļākā netaisnība ir attieksme pret sievietēm. Te var video paskatīties par sieviešu lomu filmās: http://youtu.be/bLF6sAAMb4s

Atbildēt | Iepriekšējais


watt

from: [info]watt
date: Sep. 22., 2011 - 01:37 pm
#

rekur atgadījums: http://www.theprovince.com/news/Child+rapist+less+time+than+grower/5434600/story.html

Under the Tories' omnibus crime legislation tabled Tuesday, a person growing 201 pot plants in a rental unit would receive a longer mandatory sentence than someone who rapes a toddler or forces a five-year-old to have sex with an animal.

Atbildēt


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Sep. 22., 2011 - 01:48 pm
#

Šeit ir drusku par eidžismu, var noteikti pameklēt saistītos rakstus u.tml. informāciju http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/2009/apr/07/kira-cochrane-celebrities-ageing

Atbildēt


indulgence

from: [info]indulgence
date: Sep. 22., 2011 - 02:53 pm
#

Markss K. "Kapitāls"

Atbildēt | Diskusija


from: [info]unpy
date: Sep. 22., 2011 - 04:19 pm
#

Ai, mūsdienu jauniešiem taču vajag ko vienkāršāku, piemēram:

Atbildēt | Iepriekšējais