pajautaa

krāsnī cepti kartfelīši

« previous entry | next entry »
Aug. 26., 2011 | 10:39 pm
posted by: krokomots in pajautaa

Hoi,

sakait, kā jūs gatavojat ŠITOS: http://d.pr/3dmp ?

baigā manta, buļbas ir, gribas iemācīties uzšmorēt.

dziļsirdīgi pateicos!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {8}

nxn

from: [info]nxn
date: Aug. 26., 2011 - 10:48 pm
#

es kārtīgi nomazgāju, sagriežu daiviņās (jaunos var ar visu mizu), izber uz pannas, kur drusku eļļa un cepampampapīrs.
pa virsu sakaisa visu, kas ienak prātā- imo svarīgi ir eļļa, rozmarīns un ķiploki. bez tam sāls, pipari, cjilli, kaltēti zaļumi un tml. pēc vēlmēm visu labi sajauc un cep kādas minūtes 40-60, laiku pa laikam maisot tādā vidēji karstā krāsnī, 180-200 grādi. var piegriezt pēc izmēra mazliet mazākus burkānus, gatavi būs apmēram vienaicīgi.

Atbildēt


ezss

from: [info]ezss
date: Aug. 26., 2011 - 11:09 pm
#

http://www.cetrassezonas.lv/lv/receptes/darzeni/recipe.php?id=12827

bij garšīgi

Atbildēt


nepiš

from: [info]antijahve
date: Aug. 26., 2011 - 11:43 pm
#

sagriež daivās un labi nosusina, neliek daudz eļļu un sagruzī ahūna daudz garšvielas- tāda ir mana metode un visi vienmēr sajūsmā.
Vajag nevis uz pannas bērt virsū, bet salikt sagrieztos tupeņus bļodā un tad nedaudz eļļas, nu, tā lai tikai nedaudz apviļājas tie kartupeļi viņā un tad garšvielas. Parasti ņemu santa marias to oranžo maisījumu kartupeļiem, sarkano papriku, kādu ķiploku saspiežu un timiānu. Super ir arī salikt daudz timiāna zariņus vnk tāpatās krāsnī, aroms uz visu dienu virtuvē pa pirmo.

Atbildēt | Diskusija


nepiš

from: [info]antijahve
date: Aug. 26., 2011 - 11:44 pm
#

meaning- nevajag tupeņiem bērt neko virsū, kad viņi ir pannā, bet gan to darīt bļodā un maisīt. pēc tam gan uz pannas virsū un krāsnī iekšā, kā jau te minēts 180-200 C un 40-60 min kādas 4x apmaisot

Atbildēt | Iepriekšējais


nxn

from: [info]nxn
date: Aug. 26., 2011 - 11:45 pm
#

es parasti tajā pannā ar cepamo lapstiņu samišīju visu. aiztaupās bļodas mazgāšana :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


nepiš

from: [info]antijahve
date: Aug. 26., 2011 - 11:48 pm
#

es tad parasti pa daudz eļļu piešauju. un tad kaut kā tas kraukšķīgums pazūd, lai arī cik dīvaini tas neliktos. :)

Atbildēt | Iepriekšējais


ANNA + АИИА

from: [info]nenoteiksme
date: Aug. 28., 2011 - 12:16 am
#

mūsmājās labi garšo, ja sacep ar rozmarīnu, timiānu un sāli.
vēl dāma reiz runāja, ka pavisam, pavisam labi, ja klāt varot dabūt arī zaļo anīsu, bet es nez, vai tāds tēvzemītē nopērkams.

Atbildēt


Runā lauki

from: [info]krokomots
date: Aug. 28., 2011 - 09:04 pm
#

eh, nu paldies visiem! :)

Atbildēt