pajautaa

kaķāda

« previous entry | next entry »
Jun. 18., 2011 | 06:12 am
posted by: ulvs in pajautaa

Problēma ar kaķa ādu.

Mūsu nabaga resnajai kaķenei nenormāli neiz visa mugura un kādās trijās vietās ir mazas, mazas krevelītes. Un blaugznas (tās jau ir diezgan sen; vetārste teica, ka tas resnuma dēļ). Un vēl pārmērīgi krīt laukā spalvas - tā, ka spēcīgi ķemmējot vienu vietu, bezmazvai varētu iznākt visas spalvas (tāpēc neķemmējam). Muguras nieze sākās jau diezgan pasen (pusgads), bet tā bija 1x1 cm laukumā uz muguras, tāpēc tajā brīdī nešķita kā kaut kas traks, sliktu vēstošs. Protams, ka bijām pie vetārsta. Tā nav sēnīte. Iedeva kaut kādas tabletes (30 dienu kurss pa 1 dienā), ieteica tādu un tādu dārgo barību, sakot, ka tas visticamāk ir tāpēc, ka viņa ēd barību, kas satur daudz proteīnu, un tas esot labs tikai spalvai, nevis ādai. Asinsanalīzes bija ļoti labas.

Kādam no jums, cibiņi, nav pieredze ar šādu kaķu situāciju? Nepatīkami skatīties kā viņa mocās, cenšoties aizsniegt savu muguru. Un nez kāpēc negribas ticēt vetārstam. Laikam jāizved pie kāda cita.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

honeybee

from: [info]honeybee
date: Jun. 18., 2011 - 07:26 am
#

Pieredzes nav, populārzinātniska (gh) infa ir - visnotal varētu būt barības vaina, ja dakteris citas iespējas ir izslēdzis.
Profesionālā barība (īpaši, ja paredzēta kaķiem ar jutīgu ādu/alerģijām) varetu palīdzēt, jo proteīni var izraisīt alerģiju (tas tāpat kā cilvēkiem), un jutīgai ādai paredzētā barībā ir mazāk proteīnu veidu, tātad var uztrāpīt uz pareizo kombināciju bez tā, kas tavai kaķenei nav labi.
Variants B - barība, kas paredzēta svara kontrolei (skaties uz mājās dzīvojošu/kastrētu/sterilizētu kaķu barību pusi).

Pērc, dabīgi, zooveikalā, nesāc ar megalielu iepakojumu, jo nevar zināt, kā tas kaķis uz ko noreaģē.
Barības nosaukumam kā tādam nav nozīmes (profesionālā barība ir profesionālā bariba), pilnīgi iespējams, ka zīmols, ko dakteris uzrakstīja, ir zīmols, ar kuru viņam ir sadarbība :), nozīme ir tam, kam attiecīgais produkts paredzēts.

//es šajā esmu iedziļinājusies no kopīraitera puses, iesk. to, kāpēc viņi drīkst apgalvot to ko apgalvo.

Atbildēt


r_h

from: [info]r_h
date: Jun. 18., 2011 - 07:59 am
#

nesen bija gadījums ar suni (normālu, nekastrētu, āra teju vilks).
Vaina līdzīga, kasās skausts līdz ārprātam un jēlumam. Jā, vaina bija barībā, diētiska pārtika 3 mēnešus un varēja atgriezties pie iepriekšēja ritma un lētākas barības.

Bet par Elīnu, man pirmais, kas galvā ienāca bija, vielmaiņas stress:
Vārdu sakot, kaķim/ sunim, kurš dzīvo mājās un nevar lāgā izskrieties vajag muskuļu masāža 1x dienā vismaz 15min, lai izvilktu sakrājušos stresu no nervu galiem. Ja to nedara, tad, līdzīgi kā cilvēkam, uz nervu un vielmaiņas pamata uzmetas nātrene.

Atbildēt


from: [info]gazania_rigens
date: Jun. 18., 2011 - 10:23 am
#

Manam un mammas kaķim parādās tādās kā blaugznas pavasarī pirms spalvas maiņas. Kad tā spalva tāda bieza, bieza paliek. Un mammas kaķim ir biezāka tā spalva un viņam ir ļoti daudz to blaugznu. Bet mēs ar to tiekam galā ķemmējot. Kādu laiciņu rūpīgāk paķemmējam, spalva paliek plānāka un viņiem pazūd tās blaugznas. Viņi arī tad grib kasīties, bet nu viņi tiek arā un tad peras pa smiltīm kā vistas.
Bet tās barības patiešām no vienas puses ir posts. Mums ar suņiem ir problēmas barības dēļ. Mopsis vispār nedrīkst gandrīz nevienu no tām speciālajām ēst, jo tad momentā parādās visādi izsitumi,kreveles, niezes un problēmas. Un kaukāziete jau gadiem ēd vienu un to pašu, jo kā nomaina tā ir problēmas.

Atbildēt


helvetica

from: [info]helvetica
date: Jun. 18., 2011 - 11:16 am
#

mūsu kaķim pastipirnāta blaugznošanās, nieze, netīra spalva bija pie it kā nepareizi piemeklēta ēdiena. nomainījām barību, mazākas devas un it kā viss kļuva kārtībā.
lai gan kreveles un krītoša spalva izklausās nopietnāk,

Atbildēt


vilkate

from: [info]vilkate
date: Jun. 18., 2011 - 01:25 pm
#

Ir iets tikai pie viena ārsta? Ja tā, iesaku pamēģināt citu. Uz kādu klīniku ved?

Atbildēt


from: [info]avral
date: Jun. 18., 2011 - 08:20 pm
#

no pieredzes : ja kaķim ir liekais svars, tad ādas problēmas ir no tā. anyways - diētiskie graudi un nepārbarot.

Atbildēt | Diskusija


puscilvēks pusnecilvēks

from: [info]neetiski
date: Jun. 19., 2011 - 11:14 am
#

draudzene kaķim bija tāpat, viņa pargāju uz sveramo barību tirgū
un uz brūces smērēja tādu gļotainu serumiņu no tādas kā plastmasas šprices

Atbildēt | Iepriekšējais


Krāšņais Kurvjziedis

from: [info]krii
date: Jun. 19., 2011 - 05:41 pm
#

Viena no manām kaķēm ik pa laikam apkrīt alerģiskām pumpām, kas tiek sakasītas par krevelēm. Līdz šim nav līdzējušas ne speciālās hipoalerģiskās barības, ne tavegils. Pēdējos divus mēnešus baroju tikai ar pašgatavotu ēdienu - vārīta gaļa vai zivis ar auzu pārslām vai rīsiem, mērenās devās jēla gaļa un subprodukti (mājputnu sirdis, guzas, aknas utml.) Pumpas ir pārgājušas un spalva ataugusi, tpu,tpu, tpu, ceru, ka tas nav īslaicīgi.
Man vetārsts teica, ka pārtikas alerģijas diemžēl dzīvniekiem kļūstot aizvien izplatītākas - tāpat kā cilvēkiem. Noteikt īsto alergēnu mēdzot būt ārkārtīgi grūti, jo reakcija var parādīties pat divas nedēļas pēc vainīgā produkta apēšanas, turklāt alergēni var arī laika gaitā mainīties.

Atbildēt


.

from: [info]_kinky_
date: Jun. 21., 2011 - 03:36 pm
#

mūsu strerilizētajai kaķenei tāda pati problēma, piedevām vēl no vēdera lejasdaļas un astes spalva bija nonākusi nost. Ārste teica,ka vainīga barība, sadeva vitamīnus. Izmēģinājām dažādas prof.barības- mūsu kaķene tādas vnk neēd :(

Atbildēt