pajautaa

Latvju labumi

« previous entry | next entry »
Jun. 1., 2011 | 01:18 pm
posted by: thegoat in pajautaa

Labdien!

Atradu tautu, kas par Jaaniem nav dzirdeejusi ne ausu galaa, gribu vieniem kaartiigu kimenu sieru iesiet, BET..te nav biezpiena. Taada manta neeksistee. Vispaar. Sieru sasiet maaku un taa, bet biezpienu ta vajag, un taa tapsanas nosleepumi man ir nezinaami. Visur, kur lasu, obligaati vajag lauku pienu, tas tiesa vai var tomeer taadu treknaaku veikala pienu? Un cik aptuveni piena vajag, lai gala beigaas buutu 1kg biezpiena?

Un pie vienaam saapeem, ko veel lai taadu Jaanisku uzmeistaro, bez siera un saslikiem?

Paaaldies! ;)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {17}

from: [info]unpy
date: Jun. 1., 2011 - 02:23 pm
#

Ozollapu vainagu.

Atbildēt | Diskusija


Sīkzvērs

from: [info]thegoat
date: Jun. 1., 2011 - 02:24 pm
#

lol, ha, labs ieteikums, taisni viens razens viiriskis buus ko appuskot :D

Atbildēt | Iepriekšējais


sirdnA

from: [info]sirdna
date: Jun. 1., 2011 - 02:29 pm
#

google "ķimeņu siera recepte"

pienu sakarsē un pieliek citronskābi, tāds variants.

Atbildēt | Diskusija


Sīkzvērs

from: [info]thegoat
date: Jun. 1., 2011 - 02:30 pm
#

uuja, un vai tad no taa vien siers buus? Man biezpiena recepti vajag :))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sirdnA

from: [info]sirdna
date: Jun. 1., 2011 - 02:35 pm
#

nopietni, google "kā taisa biezpienu"

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]lidzhons
date: Jun. 1., 2011 - 03:00 pm
#

jā, jā, labs sanāk :))

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]chaika
date: Jun. 1., 2011 - 02:38 pm
#

citronskābes vietā labāk citronu

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jun. 1., 2011 - 02:42 pm
#

Vai laimu; galvenais ir, lai būtu iespējami skābs. Kad taisīju Jāņu sieru, bija nepietiekami skābs biezpiens un piens pa frakcijām sāka sadalīties tikai pēc laima sulas pievienošanas.

Atbildēt | Iepriekšējais


Sīkzvērs

from: [info]thegoat
date: Jun. 1., 2011 - 02:46 pm
#

Izlasiiju par biezpiena taisiisanu, bet nekur nekas nav teikts, no cik daudz piena sanaak cik dauzdz biezpiena :( Vai ta nevienam vecmaamula nav pa rokai, kas vareetu kauc aptuvenas meervieniibas nosaukt?

Atbildēt | Diskusija


from: [info]atis
date: Jun. 1., 2011 - 02:55 pm
#

Rekur pirms pāris dienām diskutējām http://forums.kupla.lv/topic/janu-siers

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]atis
date: Jun. 1., 2011 - 02:53 pm
#

Vai nav tā, ka manta eksistē, bet, piemēram, LV neraksturīgā iesaiņojumā?

Iespējams, ka šis produkts attiecīgajā valodā satur siera nosaukumu, teiksim kā "cottage cheese" angliski.

Atbildēt | Diskusija


Sīkzvērs

from: [info]thegoat
date: Jun. 1., 2011 - 03:00 pm
#

viniem ir biezpienam liidziigs izstraadaajums, ko visi lamaa par sieru. Un vairaak arii atgaadina sieru, taads drupens, saals un mutee kreemiigs. Bet vairaak peec siera, ne biezpiena. Veel viens veikals palicis, ko izzondeet, bet lielu ceriibu nav. Driizaak govi atradiisu, khe khe

Atbildēt | Iepriekšējais


kramers

from: [info]kramers
date: Jun. 1., 2011 - 02:59 pm
#

Uztaisi skābputru. Viņi to ilgi atcerēsies.

Atbildēt


starsailor

from: [info]starsailor
date: Jun. 1., 2011 - 03:11 pm
#

kurā valstī tas ir?

Atbildēt | Diskusija


Sīkzvērs

from: [info]thegoat
date: Jun. 1., 2011 - 03:20 pm
#

Horvaatija

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


andalusia

from: [info]andalusia
date: Jun. 1., 2011 - 03:49 pm
#

var pameeginaat aizvietot ar italian ricotta vai jau piemineeto english cottage cheese, lielveikalos parsti atrodams all around the europe, gan arii liidz horvaatijai bus nonaacis//

Atbildēt | Iepriekšējais


starsailor

from: [info]starsailor
date: Jun. 1., 2011 - 04:37 pm
#

njā, tad tā tas arī varētu būt.

Atbildēt | Iepriekšējais