pajautaa

Cepot kūku, tek panna

« previous entry | next entry »
Jan. 10., 2011 | 07:56 pm
posted by: san in pajautaa

Ko darīt, lai cepot kūku, pa pannas apakšu netecētu ārā šķidrums? Man ir tāda panna, ko "savelk" ar atsperi. Parastā, no Rimi laikam.
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {14}

ANNA + АИИА

from: [info]nenoteiksme
date: Jan. 10., 2011 - 08:03 pm
#

var mēģināt apakšā likt cepampapīru un tad savilkt.

Atbildēt


from: [info]hessin
date: Jan. 10., 2011 - 08:03 pm
#

ieklāt cepampapīru (pirms tam).
bet varbūt mīkla ir par šķidru :)

Atbildēt | Diskusija


bettyboob

from: [info]san
date: Jan. 10., 2011 - 08:08 pm
#

nav par šķidru.
man bija doma ietīt no ārpuses follijā, bet tad jau vienkārši satecētu tajā.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]kaukau
date: Jan. 10., 2011 - 08:13 pm
#

nu jā, var ietīt pamatni folijā vai varbūt cepampapīrā un aizvilkt ciet

Atbildēt


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jan. 10., 2011 - 08:36 pm
#

Vienkārši klāt iekšā cepampapīru. Nedaudz ietaukojot pannu, cepampapīru būs vieglāk ieklāt, jo tas pielips pie malām un nekrokosies. Ja grib īpaši smalki, var iegriezt un tad pavisam līdzeni nogludināt malas.

Atbildēt | Diskusija


bettyboob

from: [info]san
date: Jan. 10., 2011 - 08:41 pm
#

arī tādām kūkām, kam cepumu apakša + biezpiena vai maskarpones augša?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jan. 10., 2011 - 09:02 pm
#

Tieši tādas arī mēdzu taisīt uz cepamā papīra - man ir mazā tortes forma ar teflona pārklājumu, uz kuras pa taisno nevar griezt ar nazi. Tad gan parasti lieku tikai papīra riņķi apakšā un sānu malu uzspiežu virsū. Kas tieši tur tek - viss pildījums vai tikai atsulojas biezpiens? Ja atsulojas, tad vai nu biezpienu notecināt pirms taisīšanas, vai tiešām foliju no apakšas, lai iztek liekais šķidrums un kūku var servēt no tās pašas formas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


bettyboob

from: [info]san
date: Jan. 10., 2011 - 09:42 pm
#

tek caurspīdīgs, tā ka laikam jau piezbiens sulojas. Paldies par padomiem. Šoreiz izcepās tāpat, skatīšos kā garšos, bet nākamreiz vai nu folija vai cepampapīrs.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]hessin
date: Jan. 11., 2011 - 01:57 am
#

nu biezpiena sulu es sauktu par pārāk šķidru mīklu :)
Bet ja tev nevajag to biezpiena sulu, var jau ļaut lai aiztek, tik jāskatās, vai nepiedeg pie kaut kā.

Atbildēt | Iepriekšējais


Krišs

from: [info]misame
date: Jan. 10., 2011 - 09:35 pm
#

bišku uzsmērē margarīnu/sviestu gar tām savienojuma vietām un aplipini ar rīvmaizi (ja kūkas formāts to pieļauj). Rīvmaize ātri uzsūc mitrumu un aizblīvē savienojuma vietu.

Atbildēt | Diskusija


bettyboob

from: [info]san
date: Jan. 10., 2011 - 09:43 pm
#

o, jāpamēģina. lai gan, izskatās, ka šķidruma ir pārāk daudz, lai rīvmaize to visu varētu uzsūkt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Krišs

from: [info]misame
date: Jan. 10., 2011 - 09:46 pm
#

mērķis nav visu iesūkt, mērķis ir "darboties kā korķim". un to viņa sāk darīt, kad sasūcas ar šķidrumu.

Atbildēt | Iepriekšējais


valdic

from: [info]valdic
date: Jan. 10., 2011 - 10:03 pm
#

+1

Atbildēt | Diskusija


bettyboob

from: [info]san
date: Jan. 10., 2011 - 10:12 pm
#

tas nav princis. jo nav jau ruma.

Atbildēt | Iepriekšējais