pajautaa

Dženova, Itālija, naktsmājas

« previous entry | next entry »
Jan. 21., 2010 | 11:25 am
posted by: inese_tk in pajautaa

1) kādam ir pieredze ar šmaukšanos viesnīcās (Itālijā)? situācija: dzīvesbiedrs brauc komandējumā, viņam viesnīcu apmaksā. es braucu līdzi, ja gribu dzīvot kopā ar viņu, jāpiemaksā 20 eiro par nakti, kas beigās ir 70 Ls, kurus labprāt kaukā ietaupītu. cik reāla varētu būt iespēja, ka es vnk šmaucu tai viesnīcā iekšā un dzīvojam abi single room, neko nepiemaksājot? jeb mani visdrīzāk saķers aiz apkakles un izmetīs ārā?
2) varbūt kāds cibiņš vai kāda cibiņa rads/draugs dzīvo Dženovā un var izlīdzēt ar naktsmājām laikā no 8.-14. fevrālim?
3) jeb varbūt kāds var ieteikt kādu lētu un labu viesnīcu/moteli/hosteli vatever Dženovā?
4) nu tad pie reizes kāds var arī pastāstīt kas foršs un intrsants noteikti jādara/jāredz Dženovā.

liels paldies, par noderīgām atbildēm un ieteikumiem!
patīkamu un veiksmīgu Jums dienu!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {19}

from: [info]komeeta_naak
date: Jan. 21., 2010 - 11:40 am
#

meklē krievu operētu viesnīcu, ja tāda ir. mums Vācijā vismaz šitais baigi labi krastā izgāja.

Atbildēt


Dūda

from: [info]zhagata
date: Jan. 21., 2010 - 11:58 am
#

couchsurfing esi mēģinājusi?

Atbildēt | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Jan. 21., 2010 - 11:59 am
#

neesmu. bišķi raustos, jo neesmu no tiem sabiedriskākajiem cilvēkiem un tā. :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]zero_weirdness
date: Jan. 21., 2010 - 01:00 pm
#

arī iesaku couchsurfingu.
ja ne, var mēģināt ar hosteļiem tā teikt šmaukties. pieteikt vienu istabu un vēsi dzīvot divatā, vai arī vnk hārdkōrā kkur gaitenī vai virtuvē palikt, piem. tad, kad darbalaiks beidzas ap 18:00 tas administrators iet mājās un tu nevari atskaitīties, ka esi ieradies un parakstīt tur papīru, tad tev vnk pasaka druvju kodiņu un tu ienāc iekšā, nākošajā dienā atskaities. tas nozīmē, ka nākošreiz tu vnk uzspiedīsi kodiņu vakarā un ieiesi iekšā, kad neviena tur nav. tikai jāzina kodiņš.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Jan. 21., 2010 - 01:04 pm
#

nu tā gluži ne - dzīvesbiedram ir jau nobukota un apmaksāta palikšana trīszvaigžņu viesnīca un tad man vai nu jāmaksā starpība starp single un double room, kas ir apmēram 20 eiro par nakti šajā konkrētajā viesnīcā, vai jāmēģina kaukā tikt tur iekšā nemaksājot un dzīvot divatā tajā apmaksātajā single room vai arī jāmeklē sev alternatīva naktsmāja kaut kur citur - ciemos pie kāda vai hostelis kaukāds.
diez trīszvaigžņu viesnīcā varētu izdoties tāda iekšā šmaukšana?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]komeeta_naak
date: Jan. 21., 2010 - 01:45 pm
#

teorētiski - why not, vienkārši uzliec no room service un do not disturb un poh :)
galu galā viesiem tač nav aizliegts uzturēties. vienīgi varbūt jamajiem tur ir kaut kāda apmēram komandantstunda, pēc kuras viesiem vajag pierakstīties pie administratora or so, nez

Atbildēt | Iepriekšējais


austra

from: [info]au
date: Jan. 21., 2010 - 02:07 pm
#

ļaunākajā gadījumā Tevi noturēs par prostitūtu

Atbildēt | Iepriekšējais


Afs

from: [info]afs
date: Jan. 21., 2010 - 02:54 pm
#

Nu es šitā Portugālē izdariju un mierīgi. Grūtāk bija varbūt ar brokastīm, ja gadījumā pieraksta, bet nu mierīgi. Neviens neko nečekoja papildus. Tā kā man ar atmaksāja iestāde es piereģistrējos viens, bet tikai double istabā :) jo cena to atļāva.
Es tā darītu pieriģestrējas kam vajag uznes mantas viens un tad nāk ārā pēc kāda laika ieiet abi iekšā un paliek :) Viesnīcas atslēgu ko un kā jau sadalīs, bet neviens nav liedzis paciemoties. Un brokastis iet viens un viss.
Cik Eiropa esmu palicis nakamajas dienas par ienakšanu un iešanu uz savu istabiņu neviens nekad nav prasijis uz kurieni ej, kaut arī mainās tie cilvēki reģistraturā. Itālijas pieredzes man nav.

Izlempt Tev pašai.

Atbildēt | Iepriekšējais


fragolino

from: [info]fragolino
date: Jan. 21., 2010 - 02:15 pm
#

Es domāju, ka šmaukšanās 99% neizdodies, jo, 1) itāļi ir vērīgi un noteikti, kad tu nāksi iekšā, Tev uzreiz prasīs, kā var palīdzēt un tad tev būs jāsaka - vai nu tu ciemojies, kas nozīmē to, ka viņi noteikti skatīsies, vai tu izej arī ārā vai to, ka te paliec ar savu dzīvesbiedru, kas nozīmē, ka būs jāmaksā par savu palikšanu (jo 3zvaigžņu viesnīcā diezgan nereāli, ka reception "stāvēs tukšs") 2) padomā reāli - vai Latvijā šitāda lieta izietu cauri? Nē taču! Ja istabā paliek 1 cilvēks, tad maksā par vienu cilvēku, ja 2 - tad par diviem un par to, ka viņi pamanīs, ka tu tur paliec un figurē, vari būt droša ;)

Atbildēt | Diskusija


from: [info]zero_weirdness
date: Jan. 21., 2010 - 03:01 pm
#

nevar 100% zināt, pieļauju, ka arī nepamanīs, itāļi jau nu čista ir tie, kuri vispār nereaģē,kad ienāc veikalā vai kkādā iestādē, ja vēl runā citā valodā, viņiem patīk, ja runā itāliski, diez gan slinki un nekomunikabli.

Atbildēt | Iepriekšējais


traffico

from: [info]traffico
date: Jan. 21., 2010 - 04:21 pm
#

Runājot par punktu nr 2- un kā vēl iet cauri. Arī ***** viesnīcās! :)
Galvenais visu darīt ar pārliecību nevis slapstoties pa stūriem!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


fragolino

from: [info]fragolino
date: Jan. 21., 2010 - 04:55 pm
#

Nu jā, tādā ziņā "nagliem" cilvēkiem ir priekšrocības :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


traffico

from: [info]traffico
date: Jan. 21., 2010 - 05:23 pm
#

Nekāda sakara ar "naglību". Es saku ar pārliecību! :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


fragolino

from: [info]fragolino
date: Jan. 21., 2010 - 05:43 pm
#

Tas bija domāts pozitīvā nozīmē ;)

Atbildēt | Iepriekšējais


supsab

from: [info]supsab
date: Jan. 21., 2010 - 03:11 pm
#

pirms kādiem gadiem 3 bērnu ģimene tikām iekšā kā 1 bērna ģimene. jāmāk tik šmaukt! mēģināt noteikti vajag. ja arī izmetīs, pasaules gals tas nav, rezerves variantu kādu vajadzētu.

Atbildēt


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Jan. 21., 2010 - 04:43 pm
#

imho tas atkarīgs no tā, cik liela viesnīca un vai visa trupa dzīvo vienvietīgos numuros. lielās viesnīcās cilvēku trafikam nepievērš uzmanību tik lielu, toties mazās pazīst sejā un zina, cikvietīgā numurā kurš mitinās, tāpēc pamanīs, ja vienvietīgā numurā mītošs jaunskungs staigās ar jaunkundzi pie sāna.
ļično ir gadījies gan dzīvot trijatā vienvietīgā numurā helsinkos, gan divatā saspiesties hosteļdorma lāviņā londonā, bet tas tiešām strādā lielos iestādījumos.

Atbildēt | Diskusija


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Jan. 21., 2010 - 04:44 pm
#

nu jā, un no otras puses - mazā viesnīciņā barselonā man pat neļāva ieiet patusēt pie draugiem numuriņā līdz pasākumam uz kuru kopā gājām vakarā.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]zanda
date: Jan. 21., 2010 - 05:02 pm
#

Nu ir tā, ka no savas pieredzes varu ieteikt gan pamēģināt, bet noteikti uz tik ilgu laiku nav tā visa čakara vērts. Kāpēc sev nervus bojāt katru reizi ejot iekšā vai nākot ārā no viesnīcas?! Mēs tā ar draugu palikāmies Šveicē. Arī trīszvaigžņu viesnīca, paņēmām doubli vienam cilvēkam, bet palikām divi. Pateicu, ka viņš ir draugs un pa nakti nepaliks, bet nu saprotams, ka viņš palika :) 'Tā bija viena nakts un toreiz nepieķēra. Reģistrējoties laukā, tiesa gan apprasījās vai kāds bija vai nebija palicis pa nakti. Meloju, ka nemetas un nekas nebija :) Bet nu jā, tā ir viena nakts, nevis kā tev - vairākas.

Bet tagad galvenais jautājumms! Vai tu tiešām domā, ka atradīsi Itāijā moteli/hosteli vai whatever ko, kur tev prasītu mazāk par 20 eiro par nakti?! Es uzreiz teiktu, ka vari par to aizmirst! Tāpēc labāk beidz skopoties, samaksā naudiņu un baudi mierpilnu un romantisku atpūtu ar mīļoto :)

Atbildēt


Anne

from: [info]puuce
date: Jan. 21., 2010 - 05:36 pm
#

Man liekas, tas vairāk ir atkarīgs no tā, cik liela viesnīca - ja ta ir ģimenes viesnīca, kur Tevi reģistrēs tas pats cilvēks, kas katru rītu būs pie atslēgām, varētu neizdoties. Savukārt, ja ta ir liela viesnīca, kur nav, piemēram, pieci numuriņi, nevienu tas īapši neinteresēs.
Mēs tā esam vairākkārt darījuši, un vienīgajā reizē, kad kaut kādi jautājumi tika uzdoti, skaidrojām, ka nebijām zinājuši, ka maksa ir par personu, nevis par istabu.

Atbildēt