pajautaa

« previous entry | next entry »
Dec. 2., 2009 | 05:25 pm
posted by: polkovnik in pajautaa

kā pagatavot bebra gaļu, ja cepeškrāsns ir, bet nav pīles un citu cepeškrāsns trauku, tikai pannas, bet kotletes cept negribas (un nav citu sastāvdaļu, izņemot gaļu)? vārīt, vai?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {13}

from: [info]affair
date: Dec. 2., 2009 - 05:27 pm
#

vai tad bebra gaļu vispirms tāpat nav vairākkārt jāvāra, lai tiktu vaļā no aroma? vēl ir dzirdēts, ka pienā mērcē, bet pats neesmu mēģinājis gatavot, tāpēc droši vien bezjēdzīgs komentārs, lolz.

Atbildēt | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Dec. 2., 2009 - 05:31 pm
#

marinaadee ar der - taa nonjem iipatno garshu...
vaariits buus prosta vaariits - pat, ja peecaak ceps, buus prosta vaariits un uzcepts bebrs :D
/pienaa aknas meercee - mosh bebrus ar :)/

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]affair
date: Dec. 2., 2009 - 05:35 pm
#

čalis stāstīja, ka vāra pirms marinēšanas - toreiz bija kapitāls šašliks

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Dec. 2., 2009 - 05:38 pm
#

hmmm - nezinaaju...
njems veeraa :)
-
p.s.
te ar labi ieteikumi (ja ignoree visus tos, kas ne pa teemu) - piem. svariigi esot kaa jams kjerts, kaa diiraats - tas viss "atsaucas" uz galjas garshu...
http://www.receptes.lv/forums/sarunas/medijums-bebrs

p.p.s. kuupinaats manupraat ir visvisgardaak :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]affair
date: Dec. 2., 2009 - 06:42 pm
#

cool!

Atbildēt | Iepriekšējais


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Dec. 2., 2009 - 05:28 pm
#

cepeshkraasns trauku vietaa var izmantot cepammaisus vai vienkaarshi folliju...
/vaariit patieshaam buutu skaade.../

respetes vari pamekleet te:
http://www.receptes.lv/receptes/meklet:bebra-gala/

Atbildēt | Diskusija


******* *******

from: [info]polkovnik
date: Dec. 2., 2009 - 05:39 pm
#

paldies

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Dec. 2., 2009 - 06:56 pm
#

iz gūgļa...

"Bebra gaļa arī mūsdienās joprojām ir eksotiska, un daudziem pret to ir aizspriedumi. Tomēr ne viens vien ceļ galdā — vārītu, ceptu vai kūpinātu. Tiesa, ne visi bebri garšo vienādi. Viss atkarīgs no tā, ko bebrs savā uzturā ir lietojis.

Apgalvojumus, ka bebra gaļa nav ēdama, lietpratēji atspēko, skaidrojot, ka dzīvnieks, iespējams, nav pareizi nodīrāts. Turklāt jāizvairās pieskarties gaļai, ja pirms tam ar rokām aiztikts dzīvnieka kažoks vai dziedzeri.

Bebra gaļa jāvāra uz mazas uguns un ilgi, jo tā mēdz būt sīksta. To var sagriezt gabalos un sautēt vīnā, buljonā vai ar dārzeņiem."

vairaak te ieksh apollo.lv

utt. - gūglis izmet tīri daudz jēdzīgus un noderiigus linkus :)

Atbildēt | Iepriekšējais


puasōns

from: [info]anonymous
date: Dec. 2., 2009 - 05:29 pm
#

Oho, vilks atnes? Pa radio dzirdēju, ka vilki no bebriem pārtiekot. Varbūt sautēt?

Atbildēt | Diskusija


******* *******

from: [info]polkovnik
date: Dec. 2., 2009 - 05:40 pm
#

trīs bebrīši :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]pieninjsh
date: Dec. 2., 2009 - 05:47 pm
#

Pareizi te jau teica - sutku jātur vēsā pienā, lai izvelk asinis kopā ar bebra sīvumu.

Ja mērcē sutku pienā, nav jāvāra. Ja vāra, tad, attiecīgi nav jāmērcē pienā. Vāra knapi līdz pirmajam burbulim, kad lērums putu uzpeld. Putas nosmeļam, sagaidam nākamo burbuli un visu nah skalojam zem tekoša ūdens, i katlu i gaļu.. tālāk jau gaļu liekam marinādē, etc, etc...

Atbildēt


from: [info]zintish
date: Dec. 2., 2009 - 06:15 pm
#

ja katls un tā vāks bez plastmasas/koka detaļām, jamo var mierīgi pīles vietā izmantot.

Atbildēt


pupturis

from: [info]pupturis
date: Dec. 2., 2009 - 09:45 pm
#

bebra aste galertā - var ar mēli aizrīties ;P

Atbildēt