pajautaa

RTU DITF

« previous entry | next entry »
Maijs. 19., 2009 | 04:19 pm
posted by: lelle666 in pajautaa

Kādas atsauksmes par RTU DITF? Kādi pasniedzēji, vai ir pretīmnākoši utt.. ? :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {15}

Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Maijs. 19., 2009 - 04:29 pm
#

Nu.. Rēķinies, ka lietvede nekad nebūs uz vietas, kad tev vajadzēs. Par nepieciešamiem papīriem tu uzzināsi tikai tad, kad iesniegšanas termiņš būs aiz muguras, kas attiecas uz visiem mācību un sesijas papīriem.

Par priekšmetu pasniedzējiem.. kad es mācījos, 1/3 daļa IT pasniedzēju šķita norakstāma. deguns mākoņos, savas kļūdas neatzīst un ir pa vecu, lai spētu sekot līdzi savas jomas jaunumiem un mācītu aktuālas lietas. Kas attiecas uz citiem priekšmetiem - kā paveicas. Ķīmijā - Millers - lekcijās - zelts, bet laboros murgs. Fizikā ari kā trāpās.. tā apmēram.

Atbildēt | Diskusija


Ilse Kahrklis

from: [info]ld
date: Maijs. 19., 2009 - 04:38 pm
#

kas tad tie par briinumiem, ka lietvede nav uz vietas! un par papiiriem arii nav taisniiba.

vieniigais miinuss ir tas, ka pirmajos gados praktiski nav iespeejams savienot ar normaalu dienas straadaashanu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Maijs. 19., 2009 - 05:23 pm
#

ės tikai saku savu pieredzi. Pirms tam mācījos citā universitātē, pabeidzu. domāju iešu uz rtu vēl pamācīties. Ja kko vaidzēj no lietvedes, vidēji 5 reizes staigāju uz universitāti (lekciju saraksts galīgi nesakrita ar viņas darba laikiem) lai šamo noķertu. Katru reizi. Ar papīriem reāli situācija, kā debīlās USA komēdijās. "kapē tu nepateici, ka šī maizīte ir saindēta?" "A tu neprasīji!". Pirmajā kursā riktīgi grūti, kamēr nezini vēl sistēmu, kā tur viss notiek. Nēnu, kad bija uz vietas, tad protams atsaucīga un tā..


Kopumā vispārējā universitātes atmosfēra manā vērtē ir ar - zīmi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Ilse Kahrklis

from: [info]ld
date: Maijs. 19., 2009 - 10:30 pm
#

interesanti.

man kopumaa ++ :)

Atbildēt | Iepriekšējais


scope

from: [info]scope
date: Maijs. 19., 2009 - 04:56 pm
#

Par pašu mācību procesu - ir gan fizika, gan ķīmija(slavenais Millers), gan vēl daži priekšmeti, bez kuriem varētu iztikt.
Par IT - māca gan noderīgas, gan ne visai noderīgas lietas. Jebkurā gadījumā aktualitātes jāapgūst pašas spēkiem, lai varētu konkurēt darba tirgū.
Jāpiekrīt par neforšo lekciju sarakstu, kurš traucē savienot mācības un darbu(bet nav galīgi neiespējami).

Atbildēt


from: [info]lotele
date: Maijs. 19., 2009 - 05:44 pm
#

man kā reiz nobeidzas 1. kurss šajā fakultātē - tiesa gan LDI institūts. Man, kas no datoriem neko īpaši nesaprot un nekad nebiju programmējusi bija interesanta dzīve. Pirmais semestris - diezgan viegli nokārtoju. Jārēķinās, ka vēlama programmēšanas pieredze, savādāk bez lielas apņēmības pirmo semestri nenokārtot, bet ja interese ir un apņemšanās tad ar mācīšanos ārpus skolas var tos darbus nokārtot, ja apmeklē aktīvi lekcijas un seko līdzi (!!!) tam ko pasniedzēja stāsta eksāmens arī ir īzī.
Tāds diezgan liels pārsteigums lielai daļai bija tas, ka māca Augstāko matemātiku bet pasniedzējs ir vnk dievīgs. Visapmeklētākās lekcijas abos semestros bija tieši matemātikas lekcijas. Jārēķinas pirmajā semestrī ar tādiem nevajadzīgiem priekšmetiem kā civilā aizsardzība un sociālās attīstības modeļiem, kur ir aktīvi jaapmeklē.
vēl šādi tādi viegli nokārtojami priekšmeti pirmajā semestrī, otrajā gan jau mūs sāk ņemt no pakaļgala mācot fiziku un elektroniku kur daudz, jo daudz stundas jāpavada mājās mēģinot iebraukt tādās ķīnas ābeces ka nu tikai. pārējais - arī īzī ja ir apmeklējums attiecīgajās lekcijās un praktiskajās nodarbībās.
rēķinies ka ir obligāts sports. Ja nepiedalies sportā tad ir ārstnieciskā vingrošana kas tas pats sports vien ir tikai fizisko aktivitāšu vietā 2x nedēļā staipīšanās uz paklājiņiem.
Dekanāta tantes super jaukas - vienmēr visu apstāsta ja ir neskaidrības, galvenais tik iet un jautāt.

vispār - ja kkādi konkrētāki jautajumi vari sameklēt mani iekš skype : mazaa_riebiigaa_lote

Atbildēt | Diskusija


Ilse Kahrklis

from: [info]ld
date: Maijs. 19., 2009 - 10:32 pm
#

"māca Augstāko matemātiku bet pasniedzējs ir vnk dievīgs."
laimiigaa, manaa laikaa AM daudziem bija zobu saapes un atskaitiishanas iemesls.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]lotele
date: Maijs. 20., 2009 - 11:23 am
#

mums ir Aleksandrs Kovancovs. Kā jau minēju - visapmeklētākās lekcijas. Ar katru cenšas runāt individuāli, palīdz pat eksāmena laikā un rēķinās ka lielākajai daļai tas priekšmets nemaz neinteresē

Atbildēt | Iepriekšējais


Max

from: [info]m_x
date: Maijs. 20., 2009 - 10:28 am
#

domāju, ka atsauksmes ir pārsvarā negatīvas. liekas pat reiz oficiālo statistiku redzēju, ka absolvē tikai ~30% no tiem, kas iestājušies. un tas tomēr arī liecina par skolas un programmas līmeni (ne tikai par studentiem).
attieksme tur ir tiešām - deguns mākoņos, uzskata sevi par vislabākajiem pasaulē. lekcijās pirmajā gadā ir kādi 300 cilvēki. rēķinies ar to, ka pasniedzēji ir ļoti dažādi, liela daļa no viņiem vispār neko nemāca, tā ka būs jāiemācās daudz kas pašam kaut kā. dažreiz lekcijās vispār neko nevar redzēt tajās powerpoint prezentācijās pat ja sēž priekšā. daži pasniedzēji ir vienkārši šausmas (kā (ne)paveicas), citi ir visnotaļ normāli.
manā laikā (pirms 5-6 gadiem) dekanātā bija divas vecenes, no kurām viena bija šausmīga, bet otra ļoti laba un izpalīdzīga. tāpat rēķinies, ka dekanāta izliktā info nav pilnīga un precīza, jo studenti vismaz pirmajā gadā tiek uzskatīti par idiotiem.
tāpat pasniedzēji tur mēdz kavēt uz konsultācijām un eksāmeniem (pat stundu) un tas tiek uzskatīts par normu (no viņu puses).
sportā var izvēlēties dažādus sporta veidus, bet ar ieteikumu, ja tu kādā jau esi nopietni trenējusies. tāpat kopētavās var nopirkt daudzus mājasdarbus ;) - tas gan bija forši, bet tajos mēdz būt kļūdas.
un tas obligātais lekciju apmeklējums, kas tur, kā lasīju, esot ieviests, tikai apliecina viņu stulbumu. jo protams, ka studenti tādus stulbumus bieži vien izvēlas neapmeklēt un pavadīt laiku lietderīgāk. Lavendels, Krivičs, fizikas laboratorijas laborants vai kas viņš tur skaitījās - nu šausmas kaut kādas. visu pat vairs neatceros. un kursa darbu tur arī ir ārprātā daudz.
rēķinies, ka no tevis tiek gaidītas programmēšanas zināšanas, jo to tev tur neviens vismaz sakarīgi nemācīs un datorzinātne ir viena vienīga programmēšana.
tas ir mans viedoklis. lai gan varbūt tur kk tagad ir mainījies, bet šaubos.

Atbildēt | Diskusija


scope

from: [info]scope
date: Maijs. 20., 2009 - 11:07 am
#

Jāpiekrīt, ka viegli nav, sevišķi tiem, kas pirms tam neko par programmēšanu nav dzirdējuši.
Ir jau tā, ka universitātē tev neko neiemācīs, tikai dos virzienu, kurā skatīties un būs jāmācās viss pašam.
Tas, ka daudz kursa darbu - nezinu vai tas ir mīnuss!

Nu jā, atbirums ~25% pēc pirmā semestra - tas vienkārši parāda, ka pēc vidusskolas nav tik viegli uzreiz sākt patstāvīgu dzīvi, kur neviens pasniedzējs neskrien pakaļ un nesūdzas vecākiem par kavējumiem.
Tam klāt vēl arī tie, kuri saprot, ka IT nav priekš viņiem.

P.S. Pats pirms 2 gadiem pabeidzu ITI bakalaurus. Jāpiebilst gan, ka bija iepriekšēja programmēšanas pieredze un labi iemācīta augstākā matemātika(citiem zobu sāpes) pateicoties Rīgas Valsts tehnikuma pasniedzējiem.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Max

from: [info]m_x
date: Maijs. 20., 2009 - 03:20 pm
#

DITF ir lielākais atbirums visā RTU - ~70%! Ak ta pasniedzēji pakaļ neskrien? Vai ta kāds arī gaida, ka skries? Vai ta skolotāji arī skraida kādam pakaļ? Es piekrītu, ka ir arī studenti, kas dažādu iemeslu dēļ atkrīt, bet, ja atkrīt tik liels skaits, tad problēma ir arī skolā.
"Ir jau tā, ka universitātē tev neko neiemācīs, tikai dos virzienu.." Šito es nekad nesapratīšu. Priekš tam tad ir vajadzīga skola? Lai norādītu virzienu uz bibliotēku? Paldies, to var atrast arī patstāvīgi un par velti. Turklāt tas obligātais apmeklējums, kas viņiem tur tagad ir - priekš kam apmeklēt lekcijas, kurās tev neko nemāca, bet tikai "norāda virzienu"? Tad labāk to laiku pavadīt mājās un mācoties. Vai ta ne?
DITFam ir problēmas, tas ir fakts. Nesaprotu, kāpēc valsts tik daudz naudas izmet dodot tik daudz budžeta vietu viņiem.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


scope

from: [info]scope
date: Maijs. 20., 2009 - 03:44 pm
#

Imho, ir liela daļa, kuri pēc videnes tikuši brīvībā un slinko. Vēl daļa saprot, ka programmēšana nav priekš viņiem. Citiem vienk. nevedās, lai arī kā gribētos.
Btw vismaz manā laikā bij vērojams, ka nākotnē grūtākajiem priekšmetiem noņēma eksāmenus, ko aizvietoja ar studiju darbiem(labākajā gadījumā).
Ok, uz Eiduku tas gan laikam neattiecas - viņš ir galvenais naudas pelnītājs visā DITF - tik daudz parādnieku, liekas, citos priekšmetos nebija.

Nu, cik zinu, ārzemēs arī studenti pa bibliotēkām vien dzīvo(kas pie mums ir retums). Ir pat tādi joki, ka pirms sesijas bibliotēkās brīvu vietu nav un ir jāstāv rindā jau pirms vaļā vēršanas...

Obligāto apmeklējumu gan kategoriski neatbalstu - manā laikā tāds nebija un, pie pasniedzējiem, kuri slikti pasniedza priekšmetu, vienk. netika iets.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]lotele
date: Maijs. 20., 2009 - 11:29 am
#

peikrītu - ir arī pasniedzeji šausmas, bet ja pielāgojas tai pieejai kādu viņi vēlas tad var izbraukt.
No programmēšanas neko nejēdzu - klausījos lekcijas pie Kozlovas. Ar nelielu parakāšanos internetā un palīdzību no grupas biedriem (nelielu!!) pirmo semestri nokārtoju un eksāmenā dabūju 6.
Un ar tiem absolventiem ir tā, ka piem. mums grupā bija nu čaļi 2 kas darīja tā - atnāk uz lekciju, izvelk kompi un kapā CS, domājot, ka nu viņi ir lieli programmētāji jo māk licensēt Windowsu. Un ar tādām aktivitātēm un attieksmi protams ka pirmo semestri nepabeigt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Max

from: [info]m_x
date: Maijs. 20., 2009 - 03:22 pm
#

pirmo semestri nokārtot bija haļava. bet ir vairāki semestri un tālāk ar nelielu parakāšanos i-netā un nelielu palīdzību no grupas biedriem jau būs ļoti grūti visu nokārtot.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]lotele
date: Maijs. 20., 2009 - 10:42 pm
#

paldies par manis iedrošināšanu... :D

bet gan jau būs ok :)

Atbildēt | Iepriekšējais