m_x

Maijs. 20., 2009 | 10:28 am
No:: m_x

domāju, ka atsauksmes ir pārsvarā negatīvas. liekas pat reiz oficiālo statistiku redzēju, ka absolvē tikai ~30% no tiem, kas iestājušies. un tas tomēr arī liecina par skolas un programmas līmeni (ne tikai par studentiem).
attieksme tur ir tiešām - deguns mākoņos, uzskata sevi par vislabākajiem pasaulē. lekcijās pirmajā gadā ir kādi 300 cilvēki. rēķinies ar to, ka pasniedzēji ir ļoti dažādi, liela daļa no viņiem vispār neko nemāca, tā ka būs jāiemācās daudz kas pašam kaut kā. dažreiz lekcijās vispār neko nevar redzēt tajās powerpoint prezentācijās pat ja sēž priekšā. daži pasniedzēji ir vienkārši šausmas (kā (ne)paveicas), citi ir visnotaļ normāli.
manā laikā (pirms 5-6 gadiem) dekanātā bija divas vecenes, no kurām viena bija šausmīga, bet otra ļoti laba un izpalīdzīga. tāpat rēķinies, ka dekanāta izliktā info nav pilnīga un precīza, jo studenti vismaz pirmajā gadā tiek uzskatīti par idiotiem.
tāpat pasniedzēji tur mēdz kavēt uz konsultācijām un eksāmeniem (pat stundu) un tas tiek uzskatīts par normu (no viņu puses).
sportā var izvēlēties dažādus sporta veidus, bet ar ieteikumu, ja tu kādā jau esi nopietni trenējusies. tāpat kopētavās var nopirkt daudzus mājasdarbus ;) - tas gan bija forši, bet tajos mēdz būt kļūdas.
un tas obligātais lekciju apmeklējums, kas tur, kā lasīju, esot ieviests, tikai apliecina viņu stulbumu. jo protams, ka studenti tādus stulbumus bieži vien izvēlas neapmeklēt un pavadīt laiku lietderīgāk. Lavendels, Krivičs, fizikas laboratorijas laborants vai kas viņš tur skaitījās - nu šausmas kaut kādas. visu pat vairs neatceros. un kursa darbu tur arī ir ārprātā daudz.
rēķinies, ka no tevis tiek gaidītas programmēšanas zināšanas, jo to tev tur neviens vismaz sakarīgi nemācīs un datorzinātne ir viena vienīga programmēšana.
tas ir mans viedoklis. lai gan varbūt tur kk tagad ir mainījies, bet šaubos.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: