pajautaa

« previous entry | next entry »
Jan. 1., 2009 | 09:15 pm
posted by: starsailor in pajautaa

To eļļu, kurā jau vienreiz cepti, piemēram, frī vai žagariņi, drīkst vēlreiz lietot?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {14}

Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Jan. 1., 2009 - 09:20 pm
#

Noteikti drīkst. Jautājums tikai - kam :)

Atbildēt | Diskusija


starsailor

from: [info]starsailor
date: Jan. 1., 2009 - 09:23 pm
#

nu cept atkal frī!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Jan. 1., 2009 - 09:34 pm
#

Labāk nē. Bet tam pielāgotā automašīnas dzinējā to lietot var.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Jan. 1., 2009 - 09:54 pm
#

1+

Atbildēt | Iepriekšējais


šaubas & skepse

from: [info]porcupine
date: Jan. 1., 2009 - 09:21 pm
#

kategoriski - NĒ! atkārtota karsēšana it kā radot eļļā baisi spēcīgus kancerogēnus savienojumus.

Atbildēt | Diskusija


starsailor

from: [info]starsailor
date: Jan. 1., 2009 - 09:23 pm
#

vot arī šito biju dzirdējusi, bet nekur neatrodu pamatojumu. tev tāds ir?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


šaubas & skepse

from: [info]porcupine
date: Jan. 1., 2009 - 09:31 pm
#

nu... vienu superautoritatīvu linku tā uz sitiena nevarēšu iemest, bet kladzināts visapkārt gadiem - TV, drukātā prese utt.
īstenībā baigi strikti šim ieteikumam sekoju - nekad, nekad otrreiz tajā pašā eļļā neko necept.

Atbildēt | Iepriekšējais


.

from: [info]kaplacis
date: Jan. 1., 2009 - 09:31 pm
#

MĒS TĀPAT MIRSIM!

Atbildēt | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Jan. 1., 2009 - 09:34 pm
#

Bet es? :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]komeeta_naak
date: Jan. 1., 2009 - 10:38 pm
#

ja tici kancerogēniem - nē.

Atbildēt


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Jan. 1., 2009 - 11:21 pm
#

No cietokšņa mūra drīkst liet to verdošu virsū ienaidniekam :)

Atbildēt


samanta

from: [info]samantta
date: Jan. 1., 2009 - 11:40 pm
#

otreiz lietotā eļļā cepti produkti garšo diezgan nepatīkami

Atbildēt | Diskusija


from: [info]digna
date: Jan. 2., 2009 - 05:08 pm
#

Otrreiz vēl nē,
bet, ja to nemaina nedēļām, tad gan.

Atbildēt | Iepriekšējais


bez_sakars

from: [info]bez_sakars
date: Jan. 2., 2009 - 02:23 am
#

Drīkst vai nedrīkst tas nevienu neinteresē. Nu vismaz iekš food industry. Ēdināšanas iestādēs eļļa tiek mainīta vienreiz nedēļā un ja sākumā tā ir zeltaina, tad uz nedēļas beigām cauri tu tai noteikti neredzēsi, nemaz nerunājot par kvantumiem, kas tai izgājuši cauri.

Bet runājot par cepšanu ar eļļu uz pannas, pat ja tā ir pirmā reize, ieteicams cept uz mazas uguns, jo eļļai pārsniedzot noteiktu temp. (uz sitiena neatcerēšos) tā kļūst kaitīga. Cepjot uz lielas uguns labāk izmantot sviestu.

Atbildēt