« previous entry | next entry »
Dec. 26., 2008 | 12:22 pm
posted by: vacatio in pajautaa
Ko varētu pagatavot no 6 olu baltumiem? palika pāri pēc Tiramisu gatavošanas.
P.S. - bezē negaršo.
P.S. - bezē negaršo.
from: aleja
date: Dec. 26., 2008 - 12:27 pm
#
Atbildēt
from: rikella
date: Dec. 26., 2008 - 01:17 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: vacatio
date: Dec. 26., 2008 - 07:25 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: rikella
date: Dec. 26., 2008 - 08:43 pm
#
bet par tiem olu baltumiem - pameklē www.receptes.lv . tur meklētājā var meklēt receptes arī pēc sastāvdaļām.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: vacatio
date: Dec. 26., 2008 - 11:21 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: malafemmina
date: Dec. 27., 2008 - 04:44 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: vacatio
date: Dec. 27., 2008 - 04:45 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: malafemmina
date: Dec. 27., 2008 - 07:33 pm
#
krēmam:
4 olas
4 ēd k cukura
400g maskarpones siera
glāzīte/māāza šļuka brendija/amareto liķiera/nav obligāta
naža gals sāls
bāzei:
paciņa savoiardi/lady fingers cepumu
glāze aukstas kafijas
dekoram:
rūgtais kakao pulveris
sakul olu dzeltenumus ar cukuru, un te nu ir tas gadījums, kad cukuram ļoti vēlams būt pilnībā izkusušam. kad tas noticis, pievieno maskarponi un labi samaisi. citā traukā saputo olbaltumus ar drusciņu sāls. baltumus iecilā dzeltenumu masā lēnītēm, lai masa paliek vairāk vai mazāk stingra. lēnītēm pievieno arī alko, turpinot lēnām maisīt.
sakārto cepumus, kas viegli samērkti kafijā, kādā 4stūrveida traukā (pamatam jābūt apm 1cm augstam, mitram, bet ne slapjam). pa virsu krēmu un atkārto, kamēr izbeidzas sastāvdaļas, nobeidzot ar krēmu. liec ledusskapī (viņa gan man te raksta saldētavā, un tad stundu pirms pasniegšanas jāņem no turienes ārā), un apt pēc 2 stundām, kad krēms sastindzis, uzsijā kakao un liec galdā :)
man lielākais triks vienmēr ir kafijas nodozēšana uz cepumiem, parasti liekas, ka par maz tā šķidruma, bet lai liekas, būs labāk, nekā par daudz. buon appetito! ;)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: vacatio
date: Dec. 27., 2008 - 07:37 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: rikella
date: Dec. 27., 2008 - 09:07 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: goo
date: Dec. 26., 2008 - 01:42 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: esinja
date: Dec. 26., 2008 - 02:20 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: vacatio
date: Dec. 26., 2008 - 07:26 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: goo
date: Dec. 26., 2008 - 07:29 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: vacatio
date: Dec. 26., 2008 - 07:31 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: goo
date: Dec. 26., 2008 - 01:44 pm
#
Atbildēt
from: halina
date: Dec. 26., 2008 - 04:34 pm
#
Saputojām baltumus kopā ar cukuru laikam un kautkādām ogām(laikam jāņogām vasarā). Un tad to kā debesmannā ar pienu ēdām :) Mums ļoti garšoja bērnībā :)
Atbildēt
from: asteor
date: Dec. 26., 2008 - 07:05 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: vacatio
date: Dec. 26., 2008 - 07:26 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais