Dec. 27., 2008 | 07:33 pm
No:: malafemmina

gods un slava Robertai Tronči! ;)

krēmam:
4 olas
4 ēd k cukura
400g maskarpones siera
glāzīte/māāza šļuka brendija/amareto liķiera/nav obligāta
naža gals sāls

bāzei:
paciņa savoiardi/lady fingers cepumu
glāze aukstas kafijas

dekoram:
rūgtais kakao pulveris

sakul olu dzeltenumus ar cukuru, un te nu ir tas gadījums, kad cukuram ļoti vēlams būt pilnībā izkusušam. kad tas noticis, pievieno maskarponi un labi samaisi. citā traukā saputo olbaltumus ar drusciņu sāls. baltumus iecilā dzeltenumu masā lēnītēm, lai masa paliek vairāk vai mazāk stingra. lēnītēm pievieno arī alko, turpinot lēnām maisīt.
sakārto cepumus, kas viegli samērkti kafijā, kādā 4stūrveida traukā (pamatam jābūt apm 1cm augstam, mitram, bet ne slapjam). pa virsu krēmu un atkārto, kamēr izbeidzas sastāvdaļas, nobeidzot ar krēmu. liec ledusskapī (viņa gan man te raksta saldētavā, un tad stundu pirms pasniegšanas jāņem no turienes ārā), un apt pēc 2 stundām, kad krēms sastindzis, uzsijā kakao un liec galdā :)

man lielākais triks vienmēr ir kafijas nodozēšana uz cepumiem, parasti liekas, ka par maz tā šķidruma, bet lai liekas, būs labāk, nekā par daudz. buon appetito! ;)

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: