pajautaa

« previous entry | next entry »
Dec. 26., 2008 | 12:22 pm
posted by: vacatio in pajautaa

Ko varētu pagatavot no 6 olu baltumiem? palika pāri pēc Tiramisu gatavošanas.
P.S. - bezē negaršo.
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {19}

zhuu

from: [info]rikella
date: Dec. 26., 2008 - 01:17 pm
#

hmm. drīkst pajautāt kā tev pēc Tiramisu gatavošanas palika pāri olu baltumi? :) es ar taisīju un man aizgāja visi olu baltumi/dzeltenumi. ir kaut kāda savādāka recepte?

Atbildēt | Diskusija


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Dec. 26., 2008 - 07:25 pm
#

Pieņemu, ka recepšu ir daudz. manējā vajag tikai dzeltenumus. sanāk garšīgi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zhuu

from: [info]rikella
date: Dec. 26., 2008 - 08:43 pm
#

interesanti :) būsim zināt.
bet par tiem olu baltumiem - pameklē www.receptes.lv . tur meklētājā var meklēt receptes arī pēc sastāvdaļām.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Dec. 26., 2008 - 11:21 pm
#

paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]malafemmina
date: Dec. 27., 2008 - 04:44 pm
#

manējā arī olas aiziet visas :) kuļas gan atsevišķi, bet galā kopā. un recepte no itālietes, tā ka labu labā!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Dec. 27., 2008 - 04:45 pm
#

ja ir vēlme var iepostēt te :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]malafemmina
date: Dec. 27., 2008 - 07:33 pm
#

gods un slava Robertai Tronči! ;)

krēmam:
4 olas
4 ēd k cukura
400g maskarpones siera
glāzīte/māāza šļuka brendija/amareto liķiera/nav obligāta
naža gals sāls

bāzei:
paciņa savoiardi/lady fingers cepumu
glāze aukstas kafijas

dekoram:
rūgtais kakao pulveris

sakul olu dzeltenumus ar cukuru, un te nu ir tas gadījums, kad cukuram ļoti vēlams būt pilnībā izkusušam. kad tas noticis, pievieno maskarponi un labi samaisi. citā traukā saputo olbaltumus ar drusciņu sāls. baltumus iecilā dzeltenumu masā lēnītēm, lai masa paliek vairāk vai mazāk stingra. lēnītēm pievieno arī alko, turpinot lēnām maisīt.
sakārto cepumus, kas viegli samērkti kafijā, kādā 4stūrveida traukā (pamatam jābūt apm 1cm augstam, mitram, bet ne slapjam). pa virsu krēmu un atkārto, kamēr izbeidzas sastāvdaļas, nobeidzot ar krēmu. liec ledusskapī (viņa gan man te raksta saldētavā, un tad stundu pirms pasniegšanas jāņem no turienes ārā), un apt pēc 2 stundām, kad krēms sastindzis, uzsijā kakao un liec galdā :)

man lielākais triks vienmēr ir kafijas nodozēšana uz cepumiem, parasti liekas, ka par maz tā šķidruma, bet lai liekas, būs labāk, nekā par daudz. buon appetito! ;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Dec. 27., 2008 - 07:37 pm
#

Stipri līdzīgi kā taisu tikai man vajag 6 olu dzeltenumus. paldies, nākamreiz mēģināšu šo variantu. man ar lielākais meistardarbs ir notrāpīt ar pareizo mitruma daudzumu, Pirmo reiz, kad gatavoju it kā bija par slapju, vakar jau labāk.

Atbildēt | Iepriekšējais


zhuu

from: [info]rikella
date: Dec. 27., 2008 - 09:07 pm
#

jep, es pēc tādas taisīju un visiem garšoja :)

Atbildēt | Iepriekšējais