« previous entry | next entry »
Dec. 4., 2008 | 09:24 am
posted by: marina in pajautaa

labākā karstvīna recepte ir:

(lūdzu pastāstiet arī, kādu vīnu izvēlēties)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

from: [info]stihija
date: Dec. 4., 2008 - 09:28 am
#

Man jau pilnīgi garšo visos lielveikalos pieejamais Gluckwein (nu uz to pusi bija nosaukums, tumšizaļā pudelē ar zilu etiķeti virsū). Silda (bet nedrīkst uzvārīt nekādā gadījumā!) katliņā, kopā ar nedaudz krustnagliņām, kanēļa miziņu un apelsīnu. Arī ielejot krūzītē klāt jāpieliek apelsīna šķēlīte.

ņamm! :)

Atbildēt


tati

from: [info]tati
date: Dec. 4., 2008 - 09:32 am
#

tomēr man vislabāk patīk ar lēto sarkanvīnu (es ņemu kautkādu tur "merlot" pa 2 s čem to), piešauju klāt pāris krustnagliņas (var tās sadurt veselā mandarīnā un visu to smuku iepeldināt iekšā), kardamonu, ingveru, muskatriekstu, kanēli, apelsīnu šķēlītes un vienu ēdamkaroti medus. Un pāvīsām lēnu sildīt - lai viss iesūcas un nokrāsojas.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]unpy
date: Dec. 4., 2008 - 09:37 am
#

+ 50g konjaka.

Atbildēt | Iepriekšējais


serum

from: [info]serum
date: Dec. 4., 2008 - 01:08 pm
#

kaut kur nesen lasīju, ka kanēli obligāti vajagot standziņās, ne samalto - jo samaltais kožot kaklā pie dzeršanas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tati

from: [info]tati
date: Dec. 4., 2008 - 01:12 pm
#

nezkā viņš tur kož - man parasti tas kanēlis ar kardamonu, ingveru un muskatriekstu sataisās tādā želejveidā puņķī uz katliņa apakšas, ko es pēc tam godīgi izmetu ārā. Bet es parasti pievienoju standziņas + beramo kanēli :]

Atbildēt | Iepriekšējais


starsailor

from: [info]starsailor
date: Dec. 4., 2008 - 09:38 am
#

nesen jau te taads jautaajums bija, pameklee...

Atbildēt


jack

from: [info]jack
date: Dec. 4., 2008 - 09:56 am
#

vēlāk ieks ~alkohols recepti iemetīšu.

Atbildēt


cits

from: [info]garamgajejs
date: Dec. 4., 2008 - 10:04 am
#

krustnagliņas, apelsīns, medus, vīns pēc izvēles

Atbildēt


Krāšņais Kurvjziedis

from: [info]krii
date: Dec. 4., 2008 - 02:20 pm
#

Mana mīļākā recepte:
Katliņā ieber Santa Maria karstvīna garšvielu maisījumu (tur tiešām ir viss nepieciešamais, pašai eksperimentējot, nav sanācis labāk)pārlej ar drusku ūdens - tā lai garšvielas sanāk nosegtas, pievieno dažas ēdamkarotes cukura vai medus, 3-4 minūtes pavāra. Tad salej virsū pudeli kāda gruzīnu vai moldāvu kagora, uzkarsē līdz pirmajiem mazajiem burbulīšiem, uzliek vāku, ļauj 40-50 minūtes ievilkties.

Atbildēt


from: [info]merkela
date: Dec. 5., 2008 - 10:53 pm
#

Siltā (ne karstā) katlā iemet pāris laima un apelsīna miziņas, vienu, maximum divas krustnagliņas, vienu kanēļa standziņu, dažus smaržīgos piparus, vienu muskatriekstu, apmēram, 3*3cm ingvera gabaliņu, dažas karotes medus, mazliet apsildi, pielej chianti (robežās Ls 3-5) un uzsildi līdz ne vairāk kā 60*C, tā lai parādās migla, bet var iebāzt pirkstu un gatavs.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]merkela
date: Dec. 5., 2008 - 10:58 pm
#

un viss jāsilda uz vismazākās iespējamās temperatūras

Atbildēt | Iepriekšējais