pajautaa

Alternatīva Latvijas Pastam.

« previous entry | next entry »
Mar. 7., 2008 | 03:49 pm
posted by: mena in pajautaa

Vai kāds kā fiziska persona ir sūtījis paciņas no Latvijas uz ārzemēm izmantojot "UPS", vai "DHL", un vai fiziskas personas vispār var izmantot šo firmu pakalpojumus?? Kāda pieredze??

Latvijas pasta noteikumos rakstīts, ka paciņas nevar sūtīt naudu. Bet ja es gribu nosūtīt Latvijas Bankas jubilejas/piemiņas monētas??
Tags: ,

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {7}

this is a ransom demand

from: [info]kakjux
date: Mar. 7., 2008 - 04:01 pm
#

cik es saprotu, tas nav pasta untums, bet tāds kaut kāds noteikums. piem., britos monētas drīkst iesūtīt tikai ar britu valsts kases atļauju.

Atbildēt


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Mar. 7., 2008 - 04:02 pm
#

Ir pieredze ar DHL. Apmierināja, ātruma ziņā kā reizēm no pārdaugavas uz Teiku. Esmu arī saskāries ar jubilejas maksājumu zīmēm - iekas bija sūtījums jāapdrošina un uz pakas jānorāda saturs. Diezgan dārgi likās tobrīd.

Atbildēt


Hlorēts ūdens

from: [info]lennay
date: Mar. 7., 2008 - 04:03 pm
#

ir pieredze privātam sūtījumam ar DHL. ņem pretī visu, ko LP babuļi neņem (un mistiskās bailēs no NezinKā LP babuļi neņem pretī praktiski neko, lai gan gan LP, gan DHL sūtījumi tiek krauti tais pašās lidmašīnās, tais pašos reisos, caur tām pašām drošības kontrolēm). serviss ok, cenas - vājprātīgas.

domāju, ka LB monētas vari sūtīt, noformējot tās kā "suvenīrus", ja vien negrasies sūtīt rūpnieciskos/komerciālos apmēros :)

Atbildēt


watt

from: [info]watt
date: Mar. 7., 2008 - 04:13 pm
#

nu tas noteikums ir priekš tam, lai ja nauda galamērķī vairs nav (ir nozagta), tad pasts neko nezin un noņem no sevis atbildību.

Atbildēt | Diskusija


ELECTiC

from: [info]electical
date: Mar. 7., 2008 - 05:04 pm
#

bet var taču apdrošināt!

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]digna
date: Mar. 7., 2008 - 09:18 pm
#

Latvijas pasts ne tikai daudz ko neļauj sūtīt, bet arī mīl viskur tos sūtījumus pazaudēt..

Atbildēt


Lacy F

from: [info]panacea
date: Mar. 7., 2008 - 10:27 pm
#

ai nu tas takš cik smuki to paciņu noformē. es pati esu visādas recepšu zāles savulaik radiem uz ārzemēm sūtījusi, man bračka nesen atsūtīja uz asv sniegavīra monētiņas, manai druškai māte kontaktlēcas uz asv atsūtīja (tur tak ir šķidrums iekšā, ko nu nekā nevar sūtīt). tā ka saliec visu smuki kkādā konfekškastē vai kur un bliez tik prom. ja nepieņem 1 pasta nodaļā, ej uz citu. baigi labā ir uz audēju ielas aiz u/v centrs vairāk saules rajonā.

un tas nav tika latvijā. piemēram, beļģijā viņiem ir PILNĪGI pofig ko tu tur pačkā bāz. un amīšos arī sūtīju koņčas uz ziemīšiem, onka pieķēra, bet tik nosmēja vien un izsūtīja ka nemetās. pastā jau arī ir tikai cilvēki.

Atbildēt