« previous entry | next entry »
Maijs. 22., 2006 | 08:52 am
posted by: merrick in pajautaa

Varbūt kāds var mani apgaismot, kas tas par brīnumainu jaunumu par obligātā sporta ieviešanu augstskolās? Pati šo jaunumu palaidu garām, bet man skaidroja, ka tagad pilnīgi visās Latvijas augstskolās sports būs obligāts mācību priekšmets (īsti nesapratu- pirmos divus kursus vai pirmos divus semestrus?)

Tad nu man radās jautājumi :

1. Ar kuru gadu tas tiks ieviests?

2. Kuriem kursiem?

3. Vai par to dos kredītpunktus?

Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {17}

.

from: [info]kaplacis
date: Maijs. 22., 2006 - 08:55 am
#

mani tas priecē :>

Atbildēt | Diskusija


from: [info]merrick
date: Maijs. 22., 2006 - 08:56 am
#

Nē, nu tas ir labi, vismaz kādam prieks, bet man jau tā lekcijas šķiet stipri daudz.. tad sanāk, ka tā ir taisnība?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


.

from: [info]kaplacis
date: Maijs. 22., 2006 - 08:59 am
#

nezinu, tūlīt tikai beigšu vidusskolu, taču dzirdēts ir. paziņai bija tā, ka tur varēja no kkādām trim lietām izvēlēties - sports, drošības noteikumi [vai kkas tikpat jocīgs] un vēl kkas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]merrick
date: Maijs. 22., 2006 - 09:01 am
#

Nujā, droši vien viņa mācās LU. Tur tas jau darbojās. Bet pārējās augstskolās tas ir, maigi izsakoties, kaut kas jauns.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


phoenix

from: [info]phoenix
date: Maijs. 22., 2006 - 11:19 am
#

Civilā un darba aizdardzība Lu tiešām ir obligāta (par citām augstskolām nezinu), bet tas ir normāli - viegls priekšmets, turklāt tā ir nevis augstskolas prasība, bet kaut kāds standarts valsts līmenī - kā rīkoties ārkaŗtas gadījumos un tā. Zinu, ka pat darbiniekiem tiek organizēti speciāli šādi kursi par civilo un darb aaizsardzīva, valstij par ir līgumi ar apmāciba sfirmāsm, kas tos ndorošina, bet sīkāk gan neko nezinu. Lu tas bija 2 semestrī, viena lekcija nedēļā.

Bet par sportu - līdz šim LU tas bija C (izvēles) daļas priekšmets, par kuru deva kredītpunktus. Un, ja arī tas tiks (tiek) ieviests kā A (obligātais) daļas priekšmets, tad kredītpunkti noteitki, ka paliek :) Nevar būt situācija, ka tu apmkelē, mācies kaut kādas lekcijas, bet par tām kredītpunktus nedod. A par to, vai sports tagad būs visur - neko neesmu dzirdējusi.

Atbildēt | Iepriekšējais


newerwinter

from: [info]newerwinter
date: Maijs. 22., 2006 - 08:57 am
#

šitas nav labi, cerēju, ka, tiekot vaļā no vidusskolas, tikšu prom no sporta!!!

Atbildēt | Diskusija


from: [info]merrick
date: Maijs. 22., 2006 - 09:00 am
#

Tieši tā.. Varbūt drīz arī darbā ieviesīs obligāto sportu. :D Interesanti, ka universitātēs tak dažreiz arī pavecāki cilvēki mācās. Viņi arī laikam būs spiesti ar jauniešiem sportot :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


newerwinter

from: [info]newerwinter
date: Maijs. 22., 2006 - 09:02 am
#

Ir jau tāds teiciens, ka veselā miesā, vesels prāts, tagad mēs varēsim kustināt abus, un pusmūža cilvēkiem tas ar nenāks par sliktu!!!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


inca

from: [info]incagirl
date: Maijs. 22., 2006 - 09:08 am
#

Taisnība, BET veselo miesu ne jau nu sporta stundas attīsta. Kaut kādu absurdu rezultātu dabūšanu tikai. Un pie kājas, ka daža 4x nedēļā apmeklē vieglatlētikas treniņus, bet cita tikai tik, cik sporta stundas. Rezultātu vajag vienu.

Atbildēt | Iepriekšējais


Krišs

from: [info]misame
date: Maijs. 22., 2006 - 09:40 am
#

liidz shim bija veselaa miesaa vesels GARS, ja kas :)

Atbildēt | Iepriekšējais


phoenix

from: [info]phoenix
date: Maijs. 22., 2006 - 11:23 am
#

bet nav ko ņirgāties vai īdēt,ka sportu grib kā obligāto lietu ieviest - paskaties riņķī, kādi mēs staigājm, šķībi, greizi, ne palēkt,ne paskriet. Nu galīgi kroplīši paliekam, saki ko gribi. katram pašam vajadzētu saprast, ka kaut kādā līemnī viņa fiziskajai formai vajadzētu būt, un tas ir tikai pareezi, ka, ja paši nedajēdz, tad visamz kāds no augšas liek nedaudz pavingrot.

Savādāk pilnīgi pretīgi paliek skatoties uz sīčiem zem 10 gadiem, kas ir TIK RESNI, ka trolejbusā aizņem pusotru vietu un ir tā noēdušies un spīdīgi taukanai. Pretīgi. Tava paaudze jau vēl ir +/- fiziski normāli, bet no jaunajiem ir daži izcili eksemplāri. Ta stikai normāli, ka kāds sāk par to satraukties. Kaut gan tas jau neko nemainīs, ja ģiemnē uzksata par normu šāda paskata bērnus (es nerunāju par slimībām u.tml) un ka sports ir priekš kaķiem.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]merrick
date: Maijs. 22., 2006 - 11:36 am
#

Redzi, lieta ir tāda, ka obligāta piespiešana diez vai te ko atrisinās. Ja cilvēki gribēs, atradīs ārstus, kas uzrakstīs zīmi un tāpat šīs nodarbības neapmeklēs. Ja gribēs- paši brīvajā laikā ko sportos vai nedēļas nogalēs brauks pie dabas, ziemā snowot, slēpot utt.
Otrkārt, te jau nav runa par bērniem, bet par cilvēkiem, kas mācās augstskolā, tā kā visdrīzāk runa ir par pilngadīgiem cilvēkiem, varbūt pat tiem, kas jau beiguši maģistrantūru un tagad izlēmuši vēlreiz mācīties bakalauru. Vai esi pamanījusi, cik daudzi studenti pēc lekcijām skrien uz darbu, iespējams, tāpat fiziski nogurdinošu?
Gribu tev pavaicāt, vai tu tiešām Latvijā redzi daudz resnu jaunu sieviešu? Manuprāt, ir tieši pretējais efekts. Turklāt pati katru dienu sabiedriskajā transportā braucu vismaz 4 reizes. Un neteiktu, ka es redzu daudz resnu bērnu. Bet tādā veidā, kā tu runā par bērniem.. Nezinu, varbūt pasaki to pašu pieklājīgāk? Citādi zini, sajūta, ka tev radies kāds naids pret cilvēkiem ar kaut minimālu lieko svaru.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


phoenix

from: [info]phoenix
date: Maijs. 22., 2006 - 02:20 pm
#

tur nu tev taisniiba, ka piespiedu kaartas sportoshana neko neatrisinaas. es vairaak aizdomaajos par fizisko sagatavotiibu kaa taadu. Par to, ka augstskola atiiri labi vareetu iztikt bez sporta, arii peirkiitu. Tajaa vecumaa jau vairs neko dizhu mainiit nevar. Ja cilveeks pats negrib un nespeej, tad jau neko vairs.. :/

A par tiem berniem - man nav pretenziju pret vinjiem kaa taadiem, tici man, nav. Bet tikai taapeec, ka beerns, veel nenoziimee, ka ar vinju viss ir oki. Un ir tiehsaam gadiijis redzeet cilveekus (un tieshi beernus), par kuriem es nespejeu saprast, kaadiem ir jaabuut vecaakiem, lai buutu shaadi beerni gan vizuaali, gan peec rakstura. Nezheeliigi, ljauni, aarkaartiigi pashcentreeti, resni, nu - neizraisa nekaadas labas emocijas.

A par to, ka uz universitatai skrien no darba un taa taalaak. Es zinu to visu. Es pati no 1 semestra stuidijas apvienoju ar darbu. Untas ir naaviigi gruuti. taadeelj esmu pat paildzinajausi maaciibas. Arii sportu gribeeju apmekleet, bet nedariiju tikai taadeelj, ka sporta nodarbiibas bij ataalu no fakultaates un man galiiigi neizdeviigos laikso. Es to visu saprotu un neuzksatu, ka sports buutu obligaati jaaieviesh, bet saku, ka saprotu, ka shaada ideja buutu pozitiiva.

A par taam resnajama, jaunajamaa sievieteem - es jau neteicu neko par jaunajaam meiteneem, bet ja jau taas piemineeji - kaa tu domaa, ja jau tagad ir viss oki doki ar muusu jaunajaam un slaidajaam meiteneem, cik ilgi taa tas buus pie pashreizeejaam tendenceem? Un ne jau par 5gadu periodu es runaaju. par lielaaku. Ilgterminjaa un uz priekshu jaavar skatiities. Un tieshi taadeelj, ka cilveeki to parasti nedara, ir daudz nepilniibu, kritsiku lietu un citu nebuushanu, kas notiek pie mums valstii.

Atbildēt | Iepriekšējais


inca

from: [info]incagirl
date: Maijs. 22., 2006 - 09:00 am
#

Me too.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]quasi
date: Maijs. 22., 2006 - 09:10 am
#

cik es zinu, LU izsecināja ka tas nav iespējams. bet varbūt man jau novecojusi info.
RTU esot obligāts

Atbildēt


zveers

from: [info]lauwa
date: Maijs. 22., 2006 - 09:48 am
#

RTU jau sen ir obligaats. KP nav, bet pirmos kursus jaaiet.

Atbildēt


ne e

from: [info]guru
date: Maijs. 22., 2006 - 09:54 am
#

LU tur var izvēlēties, ja gribi, lai ir kredītpunkti, tad jākārto kkas līdzīgs ieskaitei, piem., aerobikā jārāda kkādas kustības visiem. bet tas, man liekas, skaitās kā C daļas priekšmets... so izvēles un to pašu aerobiku var izvēlēties tikai 2 semestrus ne vairāk un kaut vai III kursā. bet doma ir apsveicama. varbūt arī Stradiņi attapsies.
RTU tas tiešām laikam bija obligāts tb sports obligāts un visi negribētāji aši apmeklēja savus ģimenes ārstus, lai zīmes dabūtu. var secinat, ja liks obligāti to darīt, tad poliklīnikās būs ievērojmi garākas rindas mācību gada sākumā.

Atbildēt