« previous entry | next entry »
Maijs. 22., 2006 | 08:52 am
posted by: merrick in pajautaa

Varbūt kāds var mani apgaismot, kas tas par brīnumainu jaunumu par obligātā sporta ieviešanu augstskolās? Pati šo jaunumu palaidu garām, bet man skaidroja, ka tagad pilnīgi visās Latvijas augstskolās sports būs obligāts mācību priekšmets (īsti nesapratu- pirmos divus kursus vai pirmos divus semestrus?)

Tad nu man radās jautājumi :

1. Ar kuru gadu tas tiks ieviests?

2. Kuriem kursiem?

3. Vai par to dos kredītpunktus?

Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {17}

from: [info]merrick
date: Maijs. 22., 2006 - 11:36 am
#

Redzi, lieta ir tāda, ka obligāta piespiešana diez vai te ko atrisinās. Ja cilvēki gribēs, atradīs ārstus, kas uzrakstīs zīmi un tāpat šīs nodarbības neapmeklēs. Ja gribēs- paši brīvajā laikā ko sportos vai nedēļas nogalēs brauks pie dabas, ziemā snowot, slēpot utt.
Otrkārt, te jau nav runa par bērniem, bet par cilvēkiem, kas mācās augstskolā, tā kā visdrīzāk runa ir par pilngadīgiem cilvēkiem, varbūt pat tiem, kas jau beiguši maģistrantūru un tagad izlēmuši vēlreiz mācīties bakalauru. Vai esi pamanījusi, cik daudzi studenti pēc lekcijām skrien uz darbu, iespējams, tāpat fiziski nogurdinošu?
Gribu tev pavaicāt, vai tu tiešām Latvijā redzi daudz resnu jaunu sieviešu? Manuprāt, ir tieši pretējais efekts. Turklāt pati katru dienu sabiedriskajā transportā braucu vismaz 4 reizes. Un neteiktu, ka es redzu daudz resnu bērnu. Bet tādā veidā, kā tu runā par bērniem.. Nezinu, varbūt pasaki to pašu pieklājīgāk? Citādi zini, sajūta, ka tev radies kāds naids pret cilvēkiem ar kaut minimālu lieko svaru.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


phoenix

from: [info]phoenix
date: Maijs. 22., 2006 - 02:20 pm
#

tur nu tev taisniiba, ka piespiedu kaartas sportoshana neko neatrisinaas. es vairaak aizdomaajos par fizisko sagatavotiibu kaa taadu. Par to, ka augstskola atiiri labi vareetu iztikt bez sporta, arii peirkiitu. Tajaa vecumaa jau vairs neko dizhu mainiit nevar. Ja cilveeks pats negrib un nespeej, tad jau neko vairs.. :/

A par tiem berniem - man nav pretenziju pret vinjiem kaa taadiem, tici man, nav. Bet tikai taapeec, ka beerns, veel nenoziimee, ka ar vinju viss ir oki. Un ir tiehsaam gadiijis redzeet cilveekus (un tieshi beernus), par kuriem es nespejeu saprast, kaadiem ir jaabuut vecaakiem, lai buutu shaadi beerni gan vizuaali, gan peec rakstura. Nezheeliigi, ljauni, aarkaartiigi pashcentreeti, resni, nu - neizraisa nekaadas labas emocijas.

A par to, ka uz universitatai skrien no darba un taa taalaak. Es zinu to visu. Es pati no 1 semestra stuidijas apvienoju ar darbu. Untas ir naaviigi gruuti. taadeelj esmu pat paildzinajausi maaciibas. Arii sportu gribeeju apmekleet, bet nedariiju tikai taadeelj, ka sporta nodarbiibas bij ataalu no fakultaates un man galiiigi neizdeviigos laikso. Es to visu saprotu un neuzksatu, ka sports buutu obligaati jaaieviesh, bet saku, ka saprotu, ka shaada ideja buutu pozitiiva.

A par taam resnajama, jaunajamaa sievieteem - es jau neteicu neko par jaunajaam meiteneem, bet ja jau taas piemineeji - kaa tu domaa, ja jau tagad ir viss oki doki ar muusu jaunajaam un slaidajaam meiteneem, cik ilgi taa tas buus pie pashreizeejaam tendenceem? Un ne jau par 5gadu periodu es runaaju. par lielaaku. Ilgterminjaa un uz priekshu jaavar skatiities. Un tieshi taadeelj, ka cilveeki to parasti nedara, ir daudz nepilniibu, kritsiku lietu un citu nebuushanu, kas notiek pie mums valstii.

Atbildēt | Iepriekšējais