pajautaa

aifona baterija

« previous entry | next entry »
Jan. 4., 2021 | 02:23 pm
posted by: mranarhs in pajautaa

Jau 3+ gadus lietoju savu aifonu, viss ok, viss strādā. Bet! Dažu pēdējo mēnešu laikā baterija ir manāmi degradējusies. Tikko ir palicis zem 30%, tā viss, jāskrien meklēt kontaktu, kur ieštepselēties, jo citādi telefons rubījas laukā.

Tad lūk, jautājums. Vai šito var kaut kā risināt ar esošo aifonu? Pirkt jaunu bateriju? Kaut kā sataisīt, nu es nezinu, uztjūnēt kaut ko tur? Vai arī šis nu ir totālskaidrs signāls, ka laiks pirkt jaunu aparātu?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {7}

aai

from: [info]aai
date: Jan. 4., 2021 - 03:58 pm
#

Nu, diagnostika var pateikt skaidrāk, bet domāju, ka bačas maiņa visu atrisinās. A kamēr no 100% līdz tiem 30% - to "posmu" normāli tur? Ko Tev "Battery Health" iekš Settings rāda?
Man bija 3+ gadus vecs SE, ka ne tikai aķis sāka streikot (simptomi līdzīgi), bet arī tā, ka pat vairs nevarēja ieslēgt, lai arī bija 100% uzlādēts. Un strādāja tikai kāds dīvains triks (atrasts www vai YTube ārēs) - vajadzēja ar fēnu vai uz radiatora uzsildīt, un tikai tad izdevās piestartēt.

P.S.
Man kā mazā & kantainā (abi svarīgi faktori) iPhone SE hardcore fanam, migrācija uz jauno iPhone 12 Mini bija labākais lēmums ever. A piece of beauty.

Atbildēt | Diskusija


Dzintra čoms

from: [info]mranarhs
date: Jan. 4., 2021 - 04:43 pm
#

Man nav žēl pirkt jaunu, bet nu no otras puses, nejūtu baigo vajadzību...

no 100% tā bača tērējas diezgan ātri. Vienkārši no kaut kur ap 30% ir bladāc uz leju tempā, un zem 20% jau točna rubījas arā vispār.

Kas ir domāts ar diagnostiku?

Battery health pačekošu...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


aai

from: [info]aai
date: Jan. 4., 2021 - 05:09 pm
#

Remontvietās/salonos parasti piedāvā veikt arī bezmaksas diagnostiku. Tas palīdzēs atbildēt uz jautājumu, vai kirdik ir tikai baterijai vai arī kkam citam vēl, un varbūt tad ir prātīgāk pirkt jaunu. Protams, piekrītu, ka ir milzu starpība starp 30 vai 50 ērām par baterijas maiņu, vai jauna iegādi par 300 vai 500, vai vēl vairāk.

Atbildēt | Iepriekšējais


qgmr101

from: [info]qgmr101
date: Jan. 4., 2021 - 05:54 pm
#

Apmēram tik litija akumulatori kalpo. Laiks maiņai.

Atbildēt


Nikolass A. Dērsingtons

from: [info]kisswithafist
date: Jan. 4., 2021 - 06:23 pm
#

aifonus labot? /laughs in capitalism

Atbildēt


pavisam

from: [info]pavisam
date: Jan. 4., 2021 - 07:01 pm
#

Ieteiktu meklēt autorizēto Apple servisu.
LV tas ir Capital, esmu apmainījusi aš vai visai ģimenei - 50EUR un darbojas uz urrā.
Manam ir 4 gadi, tikko nomainīju. Uzskatu, ka, ja vēl gadu novilks, būs sevi attaisnojis vairāk kā 3x lētāks, bet tipa tikpat labs Samsūds.

Atbildēt


Pats par sevi

from: [info]wowow
date: Jan. 4., 2021 - 08:29 pm
#

3 gadi litija baterijām arī ir max dzīves cikls (virs 1000 uzlāžu). Atkarībā no modeļa risinājumi- ja 6s var pirkt bateriju iFixit EU storē un mainīt pats (samērā vienkārši), jaunākiem modeļiem tas ir baigais čakars un labāk to mainīt normālās servisa vietās.

Atbildēt