Gaisa mitrinātājs wanted

« previous entry | next entry »
Sep. 3., 2020 | 06:58 am
posted by: polija in pajautaa

Varbūt kādam ir pieredze ar gaisa mitrinātājiem.
Situācija:
- 41m2 dzīvoklis;
- ĻOTI sauss gaiss apkures sezonā (pakešu logi, daudz vēdinām, lai būtu gaiss, kas attiecīgi rezultātā baigi sausina) - ja NEKO nedara, tad 15-20%, vislaik skraidot ar ūdens traukiem pa radiatoriem, plus vēl visu laiku mainot slapjus dvieļus uz radiatoriem, var uzcelt līdz knapiem 40%. 40% arī pietiktu, ja to varētu dabūt ar vienu ierīci, nevis nonstop vingrojot ar tiem dvieļiem (aukstākajā laikā ir jāceļas arī pa nakti, citādi nav ko elpot);
Dzīvokļa plānojums un viss tāds, ka ir divas istabas un virtuve, bet visas durvis vaļā, attiecīgi teorētiski varētu pietikt ar vienu ierīci.

Vēlmes:
- Atnākam mājās, ieslēdzu agregātu, no rīta ejam prom - izslēdzu (tml režīms) - tb nevajag kaut kādu pārgudru klimata kontroli;
- Vajadzētu pietiekami lielu bunduli, lai nav pa nakti jāceļas uzpildīt;
- Vajag uz 41m2 piemērotu mitrināsanas jaudu;
- Vēlams pietiekami klusu (jo stāvēs arī tur kur guļam);
- Palasīju info un laikam mums piemērotākais ir ultraskaņas (lai netiktu ūdens karsēts), jo mājās ir mazs bērns - ir kādi tam mīnusi?
- Ideāli, ja varētu lietot krāna ūdeni vai sliktākajā gadījumā uzvārītu krāna ūdeni (mums gan nekādas kaļķu šausmas parasti nenostājas pec uzvārīšnas čajņika dibenā, bet nu mazums cauruļvadi galu galā veci);
- Lai nepatērē kosmosu (tb esmu gatava piemaksāt teiksim salīdzinot ierīces, kas patērē 20W/h vai 100W/h, jo plānota tomēr ilgtermiņa un ilglaicīga lietošana);

Kuru firmu iesakāt, neiesakāt, kā ir ar filtru maiņām - bieži/reti, dārgi/lēti? Strādā normāli? Cik gadus kalpo? Trokšņu līmenis? Kāda apkope? viss normāli mājaš izdarāms? Vai arī sākas kaut kādi čakari ar dīleriem un filtriem, kas nav pieejami? Par budžetu negribu runāt, vnk redzu salidzini.lv, ka normālā tilpuma mitrinātājiem cenas sākas no ~35eur, un ir līdz pat simtiem. Attiecīgi saprast, vai pietiks ar to par 36eur vai jāpērk tomēr pa 200? Vai pa 100? Un tad arī kuru, jo izvēle ir diezgan, bet tajā visā neorientējos tieši necik. Atradu kaut kādu viena netveikala reklāmrakstu par tēmu, bet nu izvēlēties kuru firmu man gan tas īpaši nelīdzēja. Visādas tur smukumgaismiņas, elektroniskas vadības, taimeri mitrummērīšanas funkcijas nav baigi vajadzīgas (jo mitrummērītājs mājās jau ir un negribu piemaksāt par ekstrām, bez kurām mierīgi varu iztikt)), plānoju lietot, kad pašas būsim mājās, bet protams, lai "neuziet gaisā" tas viss, ja gadījumā ūdens beidzies, ar būtu jauki :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {12}

kants

from: [info]kants
date: Sep. 3., 2020 - 09:08 am
#

nopirku zilu ar baltu kamry depo - par ca 35, pirmo, kas neizskatījās neglīts kā parāds. ultraskaņas, visai kluss, leju krāna ūdeni, filtru tur nav. jāpilda bija ca reizi nedēļā.
pats labākais - nav jāčekarējas ar ie/izslēgšanu - uzliec vēlamo gaisa mitrumu un viņš pats to uztur (like 55%)


esmu gan turējis tikai vienā istabā, bet šķita labi.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]polija
date: Sep. 3., 2020 - 09:24 am
#

Paldies!
Cik rijīgs (elektrībai es domāju)?
Cik ilgi jau ir? Apkures sezonā sanāca lietot? Vnk pa vasaru mums baigi labs gaisa mitrums, bet apkures sezonā 2litri stabili izgāja pa dienu (jau rēķinot visādās lupatmērcēšanās utt patērēto ūdeni..)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


kants

from: [info]kants
date: Sep. 3., 2020 - 10:09 am
#

kā rudenī nopirku, tā visu apkures sezonu nolietoju. par elektrību nezinu, domāju, ļoti maz, viņam jauda ir 30w

Atbildēt | Iepriekšējais


Skabičevskis

from: [info]begemots
date: Sep. 3., 2020 - 11:14 am
#

ir tāds mazs kantoris oro Matīsa ielā, viņiem ir gan mitrinātāji, gan sausinātāji, gan attīrītāji. viņi, šķiet, darbojas tikai ar to.

ņēmu tur sev sausinātāju, tagad darbam kondicionieri avārijas gadījumiem, manuprāt, ļoti profesionāli var visu pastāstīt, ko uz cik kvadrātmetriem, kas strādā, kas ne. man iekārtas darbojas jau pāris gadus bez problēmām.

ja nemaldos, man to ieteica tepat cibā. https://www.oro.lv/

var protams ņemt Maximā vai depo kaut ko, bet es vairāk uzticos tiem, kuriem tas ir pamatbizness.

Atbildēt | Diskusija


Mola

from: [info]mola
date: Sep. 3., 2020 - 11:32 am
#

Jā, mums arī vislabākās atsauksmes par Oro! Ņēmām tur gaisa sausinātāju, pirms pirkšanas varēja paņemt 48h uz mājām izmēģināšanai, lai saprastu, vai patīk. Mums ļoti patika un viņš jūtami atrisināja pārlieku lielā mitruma problēmu dzīvoklī. Nopirkām to pašu modeli, kuru iedeva testam.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]polija
date: Sep. 3., 2020 - 12:11 pm
#

paldies, pazvanīju, aiziešu ciemos nākamnedēļ.Izmēģināt līdz apkures sezonas sākumam nav aktuāli. Kamēr nesāks kurināt, drīzāk vajadzēs mitruma savācēju.. :)

Atbildēt | Iepriekšējais


putns

from: [info]dumshputns
date: Sep. 3., 2020 - 12:09 pm
#

Veļu iekštelpās baigi labi žāvē?

Atbildēt | Diskusija


from: [info]polija
date: Sep. 3., 2020 - 12:26 pm
#

aha :D gultasveļu utt, 14os dienā izmazgāji - 20os jau klāj uz gultas :D Bet mitruma līmeni tas paaugstina ļoti minimāli un īslaicīgi.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]p_petersons
date: Sep. 3., 2020 - 06:42 pm
#

Vienīgais, ko vēlos bilst, ir neņemt nekādus ķīniešu AliExpress sūdus. Ja iespējams, kaut ko Vācijā ražotu. Padārgi būs, bet nu. Man ir maziņš gaisa mitrinātājs (telpai līdz padsmit kvadrātmetriem), kuru var drillēt stundu stundām un viņam viss ir lieliski jau dažus gadus. Paskatīšos darbā firmas nosaukumu, ja interesē. Maksāja pie 20+ EUR, bet es nemaz nenožēloju. Lielākām telpām varētu sanākt galīgi nelēti, ja ņemt kvalitatīvu aparātu.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]polija
date: Sep. 4., 2020 - 08:33 am
#

apskaties, lūdzu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]p_petersons
date: Sep. 4., 2020 - 03:03 pm
#

Firma saucas Ade : )

Atbildēt | Iepriekšējais


covid_19

from: [info]covid_19
date: Nov. 30., 2020 - 07:10 pm
#

nezinu vai vēl aktuāli

ultraskaņai līdzi nāk baltie ūdens putekļi kas nosēžas visur un uz visa, speciālie filtri irķīmija un jāmaina

man ir iebūvēts iztvaices mitrinātājsgaisa attīrītājā
tur griežas aiz ventilatora papīra ripa,kuras daļaiegremdēta ūdenī


uz visiem 42 metriem meklē daudzus mazus nevis vienu lielu

Atbildēt