pajautaa

jobanie sapņi

« previous entry | next entry »
Feb. 21., 2019 | 09:44 pm
posted by: gnidrologs in pajautaa

Vai kādam nav labs padoms kā nomākt sapņošanu? Nekādi miega līdzekļi man nav laba darījuši. Pat, ja aizmiegu aiz pareiza gurdenuma, visu laiku rādās kaut kāda intensīva huiņa, ļoti daudz informācijas, situācijas, darbību. Breins burtiski neatslābst vai pat darbojas aktīvāk miega režīmā, nekā ikdienā un nav nekādas atpūtas no tā sasodīta miega, kurš jau tā ir īss un saraustīts (4-6h darbanaktī). Nav tā, ka rādītos baisi murgi un uncanny shit, vnk pārāk dahuja viskautkas un moments, kas smadzenēm ir pastāvīgs overload. Nekad nejūtos izgulējies.
Antidepresanti neinteresē, ir čekoti, vēl lielāks sviests par defolto stāvokli. (esmu pamēģinājis pregabalīnu, kas ir kaut kas bik cits un iespējams atgriezīšos pie tā - komenti?).

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {60}

extranjero

from: [info]extranjero
date: Feb. 22., 2019 - 12:33 pm
#

Vienkārši atgādinājumam, ka no 1. līdz 3. fāzei miegs kļūst aizviet ciešāks, un 3. ir visdziļākais, kurā notiek vislielākā atpūta. Bet 4. ir REM fāze (ātrās acu kustības), kura laikā redzam sapņus. Ideāli vajadzētu ilgāk palikt 3. fāzē un REM fāze tikai uz cikla beigām, bet ja ir par daudz sapņu un murgu, tad varētu būt, ka pārāk ātri izej cauri 1.-3. fāzei.

Diazepāmi un arī zopiklons, vienkārši nomāc smadzeņu darbību, bet nenodrošina stabilu atrašanos, kādā miega fāzē. Reāli tās var padarīt miegu vēl sliktāku, tāpēc drīkst lietot tikai īstermiņā (ne vairāk par 2 nedēļām).

Droši vien ka zāļu kā tādu šai problēmai nav. Jādomā vairāk par miega higiēnu, un kas tieši, ko tu dari, ēd, dzīvē varētu traucēt miegam. Meditācija, mantras reizēm palīdz.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


gnidrologs

from: [info]gnidrologs
date: Feb. 23., 2019 - 06:08 pm
#

Meditācija - es neesmu nedz pietiekami new age hipijs, nedz pietiekami reliģiozs. Es nevaru meditēt bez mērķas, prosta, lai aizmigtu.
Par benzodiazepīniem zinu. Sūdi. Šobrīd nelietoju.

Atbildēt | Iepriekšējais