pajautaa

Istabas augu problēmas

« previous entry | next entry »
Jan. 3., 2018 | 07:22 pm
posted by: samantta in pajautaa

Pēdējos pāris mēnešus jūku prātā ar saviem istabas augiem. Pārāk daudz cenšos nelaistīt, gaišākie augi novietoti tuvāk gaismai, tumšākie tālāk. Kad bieži nelaistu, visiem augiem izkalst zeme un sāk nokarāties/vīst lapas. Turpretī, ja aplaistu, kad zeme liekas sausa, ūdens ilgi turās un atkal šķiet, ka augi kalst, bet zeme podos izskatās mitra un it kā sāktu pūt. Nespēju nekādi atrast balansu starp nelaistīšanu vai pārlaistīšanu. Kā saprast kas kuram augam vajadzīgs? Arī, kā apkure var ietekmēt augu veselību?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {12}

Krāšņais Kurvjziedis

from: [info]krii
date: Jan. 3., 2018 - 10:02 pm
#

kamēr augs guļ - t.i., nedzen jaunas lapiņas - laistīt pēc iespējas retāk, varbūt nemaz. Tā vietā rasināt. Vienu vai vairākas reizes dienā - pēc vajadzības. Uz radiatoriem var turēt ūdens trauciņus. Bieži vēdināt telpas, uz ziemošanas laiku subtropu augiem pēc iespējas pazemināt temperatūru (vislabāk viņi jūtas 10-12 grādos, bet tad var sākt slimot cilvēki un dzīvnieki, tāpēc jāizšķiras par prioritātēm.:) )

Atbildēt | Diskusija


samanta

from: [info]samantta
date: Jan. 3., 2018 - 11:20 pm
#

Izmeģināšu rasināšanu un labs padoms arī par ūdens trauciņiem. Mana mājasbiedene ļoti karsē māju uz nebēdu, jo viņai vienmēr auksti. Mēģinu regulēt termostatus savā istabā, bet tāpat liekas, ka pat uz zemāko temperatūru, radiatori karsti.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]mansgan
date: Jan. 4., 2018 - 12:42 am
#

rasināt. kauna nemaz nav

Atbildēt | Iepriekšējais


astrālais ķermenis kedās

from: [info]nervukamolis
date: Jan. 3., 2018 - 10:11 pm
#

man savus augus nenobendēt palīdz to audzēšana visparastākajos māla podos (grūtāk pārlaistīt, māls mazliet līdzsvaro mitruma līmeni) un zemes virsmas nosegšana ar kaut kādu mulčējamo materiālu (kaut vai akmentiņiem, riekstu čaumalām vai tml.) - palīdz neiekaltēt.

Atbildēt | Diskusija


samanta

from: [info]samantta
date: Jan. 3., 2018 - 11:21 pm
#

Paldies par padomiem, būs jāiet meklēt materiāli!

Atbildēt | Iepriekšējais


sinamorata

from: [info]sinamorata
date: Jan. 3., 2018 - 11:10 pm
#

pirmais, kas ienāca prātā, ka varbūt augi ir pa taisno iebāzti zemē un podā bez cauruma apakšā. man šķiet, ka lielākajai daļai augu patīk būt vai nu plastmasas podiņā, kas ir ielikts lielākā dekoratīvā podā vai arī tādā podā kam apakšā ir caurums un liekas ūdens var notecēt (nu ir daži augi kam tas iespējams nepatīk, bet kas var to paciest, piemēram mana dracēna man šķiet visu savu 10 gadu mūžu ir dzīvojusi podā bez cauruma un viss ok).
to saku pēc pieredzes ar alveju - podā bija saaugušas vairākas jaunas mazās alvejas, kuras pārstādīju atsevišķi. tās kuras pārstādīju podiņā ar caurumu aug normāli, bet tās kuras vienkārši iebāzu bundžā ar zemi gandrīz nosprāga līdz tam brīdim kamēr neatklāju šo faktu un nepārstādīju tādos pašos apstākļos.
bet nu tā uz dullo jau grūti spriest. varbūt vienīgi noder stāsti no pieredzes :)

Atbildēt | Diskusija


samanta

from: [info]samantta
date: Jan. 3., 2018 - 11:22 pm
#

Paldies liels par ieteikumiem. Diemžēl, izņemot vienu lielu augu, visiem pārējiem ir caurumi apakšā un sēž iekš lielākiem podiem. Tas ūdens notek, bet pēc tam stāv tajā traukā dienām un neizgaro/netiek uzsūkts. Šodien nolēju nost, jo sabijos, ka sāks mani augi pūt.

Atbildēt | Iepriekšējais


zivs

from: [info]zivs
date: Jan. 4., 2018 - 01:16 am
#

Smidzināšana riktīgi rullē. Man arī Ciba ieteica smidzināt ik dienu, kad gandrīz biju nobeidzis papardi. Apkures periodā obligāti.

Atbildēt | Diskusija


zivs

from: [info]zivs
date: Jan. 4., 2018 - 01:18 am
#

Lapotnes smidzināšana, protams.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]petro
date: Jan. 4., 2018 - 09:49 am
#

Man līdzīgi ar Zsv kaktusu. Pieļauju ka vajadzētu smilšaināku (ne tik kudrainu augsni), bet spečuks galīgi neesmu, pašam vajadzētu padomu.

Atbildēt


marmara

from: [info]marmara
date: Jan. 4., 2018 - 04:31 pm
#

tik labi šo lasīt! savādāk likās ka es vienīgā kā tāda dīvaine cenšos kā gribu, nekas nesanāk. varbūt tiešām jāsāk rasināties.

Atbildēt


*

from: [info]inese_tk
date: Jan. 4., 2018 - 09:11 pm
#

nez, man liekas, ka šobrīd mani augi lēni un mokoši mirst, jo viņiem ir par maz gaismas. visu laiku ir pelēks

Atbildēt