pajautaa

bērnu velo sēdeklīši

« previous entry | next entry »
Aug. 14., 2017 | 01:06 pm
posted by: 217 in pajautaa

vecākiem ar pieredzi - kuri bērnu velo sēdeklīši šķiet drošāki - tie kas priekšā, vai aizmugurē, un kuri ir ērtāki (bērnam aptuveni no 0-3 gadiem)?
vai varbūt kravas riteni uzreiz, lai arī tie ir daudzreiz dārgaki (vismaz šeit UK)...?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {10}

Šugā faiv

from: [info]morraa
date: Aug. 14., 2017 - 05:15 pm
#

Tie kas priekšā esot drošāki, jo bērns vienmēr pa rokai un ir redzams, bet ar tiem riteņa vadāmība diezgan stipri cieš. Tie, kuri pakaļā, ir samērā viegli paciešami braucot, bet ir domāti vecākiem bērniem, kuri jau saprot ko dara. T.i. 1-3 gadiem derēs tikai priekšā. 0 - nē.

Atbildēt | Diskusija


J. S. Badger

from: [info]217
date: Aug. 14., 2017 - 05:36 pm
#

Paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais


mama drama

from: [info]virginia_rabbit
date: Aug. 14., 2017 - 05:49 pm
#

man ir visi sēdekļi. gan priekshaa, gan aizmugurē, gan kravas velo, un ar vismazāko visērtakais ir priekšējais, jo tur viņš jūtas man tuvāk un nekaprīzējas un visu redz. bet tie ne visiem riteņiem ērti uzliekas, var traucet stūrei. arī aizmugurē bērni labi sēž un ir ok. es tikai izvēlētos atlaižamu krēslinu ar gulēšanas leņķi, jo tā ir nopietna probl. - viņi mieg ciet un klanās.
kravas velo ir forši, bet nez vai to tūkstošu vērti, mums ir lietots lets. vedam tur lielo, mazajam tagad tikai jostas pierīkojām, bet bez speciāla sēdekļa mazam uz tā soliņa nav ērta sedēsana ilgaliem braucieniem, savukārt spec. aksesuāri jasuta jauni un ir dargi.

Atbildēt | Diskusija


J. S. Badger

from: [info]217
date: Aug. 14., 2017 - 06:23 pm
#

Izskatās, ka sākumā būs jăņem sēdeklis priekšpusē un tad jau vēlāk redzēs :) paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


crescendo

from: [info]crescendo
date: Aug. 15., 2017 - 08:23 am
#

Nu tie kravas ir baigi dažādi. UK opcijas kaut kur sarunāt un izmēģināt ir lielākas nekā Rīgā... Vispār ir redzētas arī konfigurācijas, kur bēbja autokrēslu iestiprināt. Tad bēbim būs ērti.

Priekšējie krēsli arī ir ar dažādiem stiprinājumiem, skaties, vai konkrētais ir piestiprināms tavam konkrētajam modelim. Rīgā biežākais ir wee-ride (jo tas bija tas, ko te uz vietas varēja nopirkt), bet ja skatītos tagad, ļoti nopietni paskatītos uz kādu no krāsainajiem yeppiem.

Līdz 3 gadiem priekšā var nenosēdēt - bet tas atkraīgs no tā, cik nu straujaugošs bērns patrāpījies.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


J. S. Badger

from: [info]217
date: Aug. 15., 2017 - 11:30 am
#

:)

Atbildēt | Iepriekšējais


salty

from: [info]salty
date: Aug. 14., 2017 - 09:08 pm
#

Ar tiem priekšējiem gan arī ir jāskatās - tie, kas teju uz stūres uzsēdina bērnu, man galīgi neliekas droši. Mums ir tāds, kas stiprinās uz speciālas stangas starp stūri un savu sēdekli - sanāk tāda nedaudz jancīga braukšana, bet 1-2 gadu vecumā ideāli. Tagad vēl 3 gadniece uz vīra riteņa šādi vizinās (pati neesmu mēģinājusi, vai varam sarūmēties). Mums ir Weeride.

Atbildēt | Diskusija


J. S. Badger

from: [info]217
date: Aug. 14., 2017 - 09:15 pm
#

Paldies, pievērsīšu tam uzmanību :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]polija
date: Aug. 15., 2017 - 09:38 am
#

Tieši tagad vadāju savu 1.2 gadnieci. No 10 mēn. vecuma. Aizmugurē (uz rāmja stiprināms beņķis) - nekādu problēmu. Bērns nekaprīzēja,s vēro apkārtni, man viegli braukt. Dros''ak, imho, jo no grūtāk ir likt uz acīm (jo bērna beņķis aizmugurē dot papildus svaru pat strauji bremzējot), ja nu tomēr liek uz acīm (tfux3) bērns nav ar ģīmi asfaltā.
Man arī ir nolaižamais sēdeklītis - papildus svars gan, bet vismaz mazam bērnam ir ērtāk nekā tajos pilnīgi stāvajos. Nezinu, vai priekšā liekamie maz mēdz būt nolaižami - tb vai pavisam mazam nebūs par stāvu.
Manējā arī dažreiz iemieg braucot un tad ļoti novērtēju to slīpumu, jo uzmanīgi braucot izdodas pat viņu tur tā nesakratīt un viņa nesakņūp.

Velopiekabe imho tomēr ir vislabāksis, bet jāskatā sno apstākļiem - infrastruktūra, ikdienas maršrti, brauksanas kultūra, vieta kur glabāt (man uz 4o stāvu dz'voklī nebūtu reāli izstaipīt)

Atbildēt | Diskusija


J. S. Badger

from: [info]217
date: Aug. 15., 2017 - 11:30 am
#

Paldies :)

Atbildēt | Iepriekšējais