Es lazanjai pati taisu makaronu mīklu un rullēju. Tad nav jādomā, vai konkrētās plāksnes jāmērcē, vai ne, vai nesanāks par sausu, jāmocās ar plākšņu pielaušanu konkrētā trauka formai. Taisu sarkano un balto mērci. Vīrs kādreiz domāja, ka no lazanjas vidū gāžas ārā balts izkusis siers, bet tā ir baltā mērce (tai gan arī pielieku nedaudz cietā siera sierīgumam).
Ar mīklu ir tā, ka gatavoju bezglutēna, tur ir 100g milti, 1 vidēja ola, 1 ēd.k. eļļa, 1 ēd.k. ūdens, šķipsna sāls (man liela lazanja taisu visu x3). Ar kviešu miltiem vajadzētu būt, ka mazāk šķidruma vajag, kas nozīmē sākumā likt kādu olu un eļļas un ūdens karoti mazāk, un vēlāk, ja prasās, papildināt (visticamāk ūdeni) līdz rullējamai konsistencei. Bet šis ir mans pieļāvums, gan jau internetā atrodamās receptes ir drošākas kviešu miltiem.
Padomā tik, cik dārga siera ietaupās, pusi aizvietojot ar mērci! :) Vienīgi laiku gan prasa - tā vietā, lai, kamēr sutinās sarkanā mērce, atpūstos, jācīnās vēl arī ar miltu mērci.
es savā slinkumā vnk visas bešamel mērces sastāvdaļas kārtīgi sablenderēju blenderī un tad to visu katliņā karsēju, lai sabiezē. Jo man likās mission impossible tos miltus vēl cept taukvielās un izveidot mērci bez kunkuļiem :(((
from:
ninona
date: Mar. 18., 2017 - 11:06 am
#
Taisu sarkano un balto mērci. Vīrs kādreiz domāja, ka no lazanjas vidū gāžas ārā balts izkusis siers, bet tā ir baltā mērce (tai gan arī pielieku nedaudz cietā siera sierīgumam).
Atbildēt | Diskusija
from:
ll_
date: Mar. 18., 2017 - 02:23 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
ninona
date: Mar. 18., 2017 - 03:18 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
smille
date: Mar. 18., 2017 - 03:04 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
ninona
date: Mar. 18., 2017 - 03:20 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
iio
date: Mar. 18., 2017 - 04:56 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
ninona
date: Mar. 18., 2017 - 05:06 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais