pelmeņi
« previous entry | next entry »
Feb. 12., 2017 | 01:36 pm
posted by: zazazumm in pajautaa
Mēģināju pagatavot home-made pelmeņus. It kā viss sanāca garšīgi, bet vāroties mīkla izstiepās un tie pelmeņi izskatījās bēdīgi ar to noslēpto frikadelīti pa vidu (vai sliktākajā gadījumā frikadele bija izplīsusi ārā). Ko nākamreiz darīt citādāk, lai tā nebūtu?
from: spic
date: Feb. 12., 2017 - 01:46 pm
#
Atbildēt
from: vilibaldis
date: Feb. 12., 2017 - 02:41 pm
#
Atbildēt
from: ninona
date: Feb. 12., 2017 - 03:39 pm
#
Kas ir "mīkla izstiepās"? T.i. mīklas uzbriešana ir normāla un tā arī ir, ka tas pildījums ir samērā mazs. Tur jāatrod mīklas plānuma un pildījuma apjoma līdzsvars.
Un pa kurieni tās frikadeles (pildījums) krita laukā? - izplīsa caurums vidū vai malas atvērās? Pirmajam gadījumam atkal jau mīklas biezuma/ vienmērīguma (varbūt arī konsistences) jautājums, otrajā - es "salīmēšanai" veidošanas laikā izmantoju ūdeni, bet mūsmājās bezglutēna pelmeņmīkla, to bez ūdens īsti labi neaizlīmēt.
Atbildēt
from: zetinja
date: Feb. 13., 2017 - 08:49 am
#
Also cik plāni izrullēji?
Mēs pelmeņus mēģinam gatavot tā, lai ir aptuveni 60% gaļas. Proporcijas noteikšanai izmantojam svarus.
Atbildēt | Diskusija
from: digna
date: Feb. 13., 2017 - 10:09 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais