pajautaa

autoskola

« previous entry | next entry »
Aug. 27., 2016 | 10:12 am
posted by: kisswithafist in pajautaa

Šogad šis jautājums vismaz pēc tagiem vēl nav uzdots (un komūnas meklētājs, kā izrādās, nestrādā), tāpēc:

Iesakiet, lūdzu, autoskolu Rīgā. Nevis tīri rozā taisnstūrīša iegūšanai, bet lai iemāca justies droši un pārliecinoši uz ceļa. Vai Drošas Braukšanas Skola ir visai augstās cenas vērta? No kā noteikti būtu jāizvairās?

Paldies :)
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {25}

Nikolass A. Dērsingtons

from: [info]kisswithafist
date: Aug. 27., 2016 - 11:41 am
#

Cik saprotu, kādreiz DBS bija kā papildus drošības kursi, tagad viņi piedāvā "pilnu komplektu". Paldies :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Skabičevskis

from: [info]begemots
date: Aug. 27., 2016 - 12:09 pm
#

nu jā. tikai jārēķinās, ka katra braukšanas reize ar a/s instruktoru izmaksā.

labākais, tiešām ir, ja ir partneris vai draugs, kas ļauj pabraukt ar baltajām kādu pusgadu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Nikolass A. Dērsingtons

from: [info]kisswithafist
date: Aug. 27., 2016 - 12:13 pm
#

Protams, vienīgi vaina tāda, ka tie, kas mani pielaistu pie stūres un kuriem nervu sistēma to atļauj, brauc ar automātisko kārbu. Kas arī ir variants, bet atstāšu kā pēdējo salmiņu, ja nu sapratīšu, ka normālā apmācība neiet absolūti nekādi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Aug. 27., 2016 - 05:56 pm
#

Nav nekāda vaina iemācīties justies uz ceļa ar automātisko kārbu un paralēli autoskolā iemācīties štepselēt tos robus. Vai arī, ja tiešām ir runa par normālu jušanu, tad vispirms paņemt arī instruktoru ar automātu, iemācīties kaut cik braukt, un tad vēlāk samācīties slēgt pārnesumus.

Ir cilvēki, un īpaši ne tie gudrākie instruktori, kas apgalvo, ka šāds piegājiens ir pilnīgi garām, taču tās ir muļķības. Tas ļoti labi strādā, esmu novērojis praksē.

Galvenokārt tas ir tāpēc, ka pārnesumu slēgšana ir tikai maza daļa no tā pasākumu kopuma, kurš nozīmē auto vadīšanu. Līdz ar to, ja varēsi nestresot par štepselēšanos, būs brīvāks smadzeņu resurss koncentrēties uz pārējo (kas Rīgā ir īpaši svarīgi), un attiecīgi, ka jau samācīsies daļu no procesiem palaist automātiski/zemapziņā, tad arī būs vairāk resursa, ko atvēlēt sajūga un kloķa pareizai darbināšanai.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Nikolass A. Dērsingtons

from: [info]kisswithafist
date: Aug. 27., 2016 - 11:10 pm
#

iedomājies, es šodien uzzināju, ka auto apdrošināšanā var iekļaut kļauzu, ka ar konkrēto mašīnu nedrīkst mācīties braukšanu, un tad lētāk sanāk. bet jā, iepriekšējos mēģinājumos lielākās grūtības sagādājusi tieši pārnesumu slēgšana/uzsākšana un gabarītu nejušana. būtu jau labi iemācīties pielāgoties gabarītiem (lai arī to mēdz nemācēt arī pīpli ar 30 gadu stāžu... ), nestresojot par vai nu noslāpšanu, vai izspolēšanu, bet nu hvz. Gribas jau visu un uzreiz, lai arī skaidri zināms, ka tāpat būs čakars.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Aug. 28., 2016 - 01:53 am
#

Nu tieši tāpēc rekomendēju tomēr braukt ar jebko, kas ir pieejams, un ja galīgi nesanāk, pamēģināt vispirms arī pie instruktora automātu, un pēc tam manuāli. Varēsi, tā teikt, sadaīt uzmanību uz vispirms vienu un tad otru, rezultātā patērējot mazāk nervu iegūstot to pašu.

Vēl es tev iesaku jau šobrīd iegādāt un izlasīt šo - http://www.janisroze.lv/lv/jana-rozes-apgads/jra/jana-rozes-apgada-uzzinu-literatura/maksla-braukt.html - tur ir gana daudz vērtīgu atziņu, kuras dažiem neapzināti atnāk pēc vairāku gadu intensīvas braukšanas, bet dažiem neatnāk nekad. Lasot to, es bieži konstatēju, ka būtu gribējis, lai šo kāds man pastāsta toreiz, kad pats mācījos. Tāpat arī tur dažos teikumos ir uzrakstīts tas, kas man kaut kur zemapziņā sēdēja un ko bija ne pārāk viegli izskaidrot cilvēkam, kuram pirms kāda laika bija jāpalīdz apgūt šo visu.

Bet nu principā es iesaku baigi neiespringt uz to rokas kārbu. Iemācies braukt ar automātu, tad pāris reizēs apgūsti štepselēšanos, dabū pilno B kategoriju un tad nopērc sev auto ar automātu un nečakarējies. ;) Jo nu, ja neesi baigā sportiste un tas automāta neeeedaudz liekākais patēriņš baigi nebojā dzīvi, tad mūsdienās pirkt auto ar kloķi ir galīgi garām.

Atbildēt | Iepriekšējais