pajautaa

kaķu maltītes

« previous entry | next entry »
Jul. 24., 2016 | 08:34 pm
posted by: santa_be in pajautaa

Diezgan ilgu laiku kaķīši ir dzīvojuši teju uz 100% Royal Canin diētas. Viena no kaķu raksturiezīmēm ir tendence izrīt trauciņus mežonīgā ātrumā un kliegt pēc paikas n-reizes dienā.
Mājās izbeidzās kaķu ēdiens un garāmejot nopirku Ontoratio sauso barību. Kaķi viņu ēd, bet mazāk. Uzēd, aiziet prom, atnāk pēc laiciņa uzēd un tā tālāk. No vienas puses tas acīmredzami nozīmē, ka šī nav viņu iecienītākā barība, no otras- tāds miers. Nu beidzot normāli kaķi. Ko man darīt, kā man būt?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {14}

vilkate

from: [info]vilkate
date: Jul. 24., 2016 - 09:03 pm
#

Royal Canin ir ļoti, ļoti izteiksmīgs sūds kvalitātes ziņā ar līdzekļiem, kas tiek iegrūsti nevis pārtikas kvalitātē, bet PR. :)

Ja neskaita to, pieaugušam kaķim ir ļoti normāli un daudz veselīgāk ēst 2 konkrētas ēdienreizes dienā, nevis ganīties, kad ienāk prātā - nav jau gos'.

Par barībām - iesaku palūkot uz bezgraudu barībām, piemēram, Applaws, Orijen, u.tml. Pa lielam nav dārgāk barot tā, nekā ar RC, un kaķi uzņems daudz labākas kvalitātes un sev piemērotāku uzturu (ja neskaita to, ka sausus grapšķus grauzt viņiem nav piemērots uzturs kā tāds, bet nu saprotu, ērti un tā).

Atbildēt | Diskusija


porcelāna lellīte

from: [info]neraate
date: Jul. 26., 2016 - 06:55 pm
#

par otro rindkopu strīdīgs jautājums, jo kaķim ir ļoti mazs kuņģītis, līdz ar to ir normāli ēst bieži un nelielas porcijas. bet, kā jau visiem dzīvniekiem - ļoti svarīgs ir ieradums. parasti tam arī pielāgojas

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


vilkate

from: [info]vilkate
date: Jul. 26., 2016 - 08:21 pm
#

Piekrītu par viņu mazo kuņģīti, taču vismaz daļēji uz šo komentāru atbild tādu kaķu vērošana, kurus cilvēki nepiebaro - medī un ēd viņi lielākoties 2x dienā, rītausmā un ap/pēc saulrieta, pārējo laiku veltī gulēšanai un sociālām aktivitātēm. Ja kaķis barojas ar sev piemērotāko pārtiku - jēlu gaļu, orgāniem, kauliem - tā tiek sagremota lēni un nodrošina sātu gariem starplaikiem. Protams, ja kaķis ēd visos iespējamos veidos jau apstrādātus grapšķus, sevišķi, ja liela to sastāva daļa ir augu valsts izcelsmes uzturvielas/graudi, tad tas cauri izskrien ātrāk un kaķis jūt biežu izsalkumu.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]uzpurne
date: Jul. 24., 2016 - 10:20 pm
#

Ontario ir vairāk gaļas iekšā un mazāk atkarību izraisošu smaržvielu. Kaķim nevajag graudus, bet gaļu, lai būtu paēdušam, tāpēc viņi jūtas labāk paēduši pēc jaunās barības. Kā Vilkate jau minēja, kaķu barībās ir daudz graudu, lai cik tas nebūtu absurdi.

Vispār, ja ir vēl iespējams piespiest ēst kaut ko bez kraukšķīgās barības, jādod ēst īstu, jēlu gaļu vismaz dažreiz. No tīri sausās barības diētas mans pirmais kaķis atstiepās ar beigtām nierītēm. Oops, kā sacīt jāsaka.

Atbildēt | Diskusija


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jul. 25., 2016 - 08:37 am
#

Nez, mūsu vetārsts uzskata, ka labāk tomēr sausā barība zobu dēļ, ar mīksto viņi visi ātri iedzīvojas zobakmeņos (ja vien nedod kaut kādus speciālos graužamos regulārai zobu attīrīšanai). Es gan visu laiku pirku Acana vai Orijen, tagad pārgājām uz ārstnieciskajām barībām, jo vienam kaķim izrādījās pavārgs kuņģītis. Otram bija problēmas ar nierēm un specifiska barība, bet 2 gadu laikā nav atkārtojušās.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Santa

from: [info]santa_be
date: Jul. 25., 2016 - 10:20 am
#

Pārsvarā kungi dzīvo uz sausās barības bāzes, bet mēģinu laiku pa laikam dod slapjo barību + kaķu nodoklis, kas tiek piemērots svaigajai gaļai. Nav bieži un nav daudz, bet ir.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]spuldziite
date: Jul. 24., 2016 - 11:23 pm
#

Cukurs. Mūsējie, kopš esam uz bezcukura pārtikas uzlikuši, vairs nav apspeķojušies un vairs neganās ap leduskapi, em, barības trauku, kā nebaroti lopi.

Atbildēt | Diskusija


Santa

from: [info]santa_be
date: Jul. 25., 2016 - 09:47 am
#

no kādas uz kādu pārtiku pārgājāt?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]spuldziite
date: Jul. 25., 2016 - 10:38 pm
#

Esmu vācijā, sākam barot DM dein bestes
http://www.tarisa.de/wp-content/uploads//k-Bild-1472.jpg
Un
http://perfect-fit.trnd.com/uploads/2011/03/slideshow02.jpg

Pirms tam kaut kādu lielveikalu un zoo veikalu paika bija,vairs neatceros.

Atbildēt | Iepriekšējais


Pelēks krauklis

from: [info]far_away
date: Jul. 25., 2016 - 09:54 am
#

Es nesen cītīgi lasīju šo info: http://www.catinfo.org/
Tur stāsta par to, kā sausā barība ir slikta. :D Protams, tas t tikai viena vetārsta viedoklis.

Zinu arī vairākus citus kaķu vetārstus, kas saka, ka sausā barība kaķiem ir kaitīga mazā mitruma daudzuma dēļ (un tas, ka "mans kaķis ir vesels ar sauso barību" nemaina kopējo statistiku), un jābaro vai nu konservi, vai jēla gaļa (un silta, nevis no ledusskapja izņemta, jo medījums dabā ir silts, kaķi mēdz jēlu gaļu smādēt, jo to aukstu iemet bļodiņā), pie tam konservi ar maksimāli augstu proteīnu saturu, bez daudz taukiem un bez graudaugiem un cukura. Ir pierādīts, ka tas, ka sausā barība ir labāka zobiem, ir mīts (lasīju vairākus vetārstu rakstus par šo tēmu). Kaķi negrauž sauso barību tik cītīgi, lai tā attīrītu zobus, ja kaķis kādreiz izvemjas, var redzēt sausās barības gabaliņus, jo kaķi barību (medījumu dabā) plēš un norij gabalos, nevis cītīgi sakošļā kā cilvēki. Mājas kaķiem pret zobu problēmām palīdz zobu tīrīšana, un savvaļas kaķu dzimtas dzīvnieki lielākoties zobus attīra ar kaulu un zāles ēšanu, bet arī mēdz iedzīvoties zobu problēmās neatkarīgi no barības (tas ir mīts, ka dabā dzīvnieki neslimo ar šādām kaitēm :D). Tāpēc arī savam kaķim var laiku pa laikam iedot kauliņus. Tie speciālie zobu tīrāmie našķi arī neaizstāj zobu tīrīšanu. Bet, protams, jāskatās no situācijas. Kaķim ideāli būtu ēst 3x dienā, ik pēc 5-6h, nevis ņammāt visu dienu, bet ja saimniekam nav šādu iespēju, labāk atstāt pusdienām nelielu sauju sausās barības nekā neko, jo konservi ātri sabojājas.

Šite arī var palasīties: http://jacksongalaxy.com/2014/09/11/feline-nutrition-one-page-guides/
Te ir arī video par ēšanas tēmu:
https://www.youtube.com/watch?v=sh_PzBx1MVs
https://www.youtube.com/watch?v=2biwZd0spyg

Atbildēt


Zvaigznīte

from: [info]zvaigzniit
date: Jul. 25., 2016 - 10:42 am
#

mums dakteris ieteica nedot RC barību, jo vairāk smaržvielu, ir garšas pastiprinātāji, lai izvēlamies citu barību labāk, paklausījām. stāstīja, ka, protams, garšo labāk, jo ir nevajadzīgas lietas klāt, tāpat kā bērni bieži vien labāk izvēlas čipsus, ne veselīgus salātus.

Atbildēt


Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Jul. 25., 2016 - 06:45 pm
#

Es tev iesaku vienkārši neiespringt par šo jautājumu un viss. Mūsu mājsaimniecībā, kura sastāv no divām ģimenēm ir divi šīs sugas dzīvnieki, un tiem vienkārši reizi dienā kaut ko ieber (t.i. kaut kādu sauso, un kaut kādu slapjo barību, kāda nu konkrētajā reizē ir nopirkusies), un tālāk tie tiek galā paši.


Visa tā ņemšanās un auklēšanās ar šiem dzīvniekiem ir paredzēta tiem, kuriem dzīvē nav nekādu citu aizraušanos un kaķis ir vienīgais, kas tai dod kaut kādu jēgu.

Atbildēt | Diskusija


vilkate

from: [info]vilkate
date: Jul. 26., 2016 - 10:23 pm
#

Vai arī tie, kuriem sagadīšanās pēc rūp tas, ko viņi ir pieradinājuši, un tas nav tikai pūkains izklaides objekts, kuru galvenais tikai noturēt pie dzīvības.

Atbildēt | Iepriekšējais