carnival ([info]carnival) rakstīja [info]lasiitprieks kopienā,
@ 2006-03-20 19:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
pāris jautājumi par kodu
Jau pirms kāda laika izlasīju Da Vinči Kodu. Protams, sūkāja, bet man patika tas albīnais mūks Sīla, viņa dienas un nedienas bija vienīgais grāmatā, kas spēja izraisīt līdzpārdzīvojumu, pārējie varoņi bija ļoti banāli. Un, protams, arī daži labi fakti un pseidofakti bija interesanti.

Starp citu, tam galvenajam supervaronim simboloģijas speciālistam Robertam Lengdonam nepārtraukti galvā maisījās atmiņas par kaut kādu tur incidentu Vatikānā. Visu laiku man šķita, ka šis incidents beigu beigās savīsies kopā ar citiem notikumiem, bet nekā. Tad nu zinātājiem jautājums. Šis Robis varbūt figurē arī citās Dena Brauna grāmatās, un šīs atmiņas bija iz cita romāna?

Ā, un vēlviens jautājums lielākiem zinātājiem. Cik pamatoti ir grāmatā izteiktie apgalvojumi? Pašam slinkums meklēt, mana galviņa ir jūsu rokās. Vispār gaidu filmu, varu derēt, ka būs labāka nekā grāmata.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]divi_g
2006-03-20 20:03 (saite)
Robis figurē, vismaz "Enģeļos un dēmonos", vairāk gan nezinu, neiru lasījis. Btw, Vatikāna incidents turpat bija.

Cik pamatoti ir grāmatā izteiktie apgalvojumi?

Kā Tu domā, cik pamatotas var būt jebkādas teorijas par šo tēmu? :))
Teorijas par Jēzus Kristus pašu eksistences faktu ieskaitot ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]carnival
2006-03-20 20:07 (saite)
kā lai saka. par to vai evanģēliji pretendē vai nepretendē uz vēsturiskas patiesības statusu tiešām pamatoti teoretizēt būtu grūti. tomēr par to, ka tādi vispār ir, domājams, šaubu nav nevienam. tāpēc arī teoretizēšana par to patieso saturu un ievirzi varētu būt arī samērā pamatota.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]honeybee
2006-03-20 20:04 (saite)
Robis figurē arī citos, kurus neesmu lasījusi.
Apgalvojumi pamatotības/nepamatotības ziņā dalās apmēram 1 pret 3, vismaz Lords tā apgalvo, un viņš šajā ziņā ir eksperts. Tiesa, es klausījos tikai ar pusausi, jo tā grāmatiņa mani diez ko nepavilka.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]crescendo
2006-03-21 09:10 (saite)

Pieņemu, tas atkarīgs no tā, ko no tur lasāmā vispār uzskata par apgalvojumiem.


Drīzāk rekomendētu uzskatīt, ka vispār neviens apgalvojums neatbilst patiesībai, pat ja tev šķiet, ka kaut kur ko līdzīgu esi dzirdējis, kamēr neesi pilnīgi pārliecinājies, ka tā tiešām, tiešām ir patiesība. Ņemot vērā, ka Brauns pat par vidusskolas līmeņa matemātiku runājot, pamanās starp patiesību iepīt ticamu, bet nepatiesu izdomu, iesaku padomāt, ko viņš ir sastāstījis par neprecīzākām un grūtāk pārbaudāmām sfērām kā vēsture un reliģija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2006-03-21 09:29 (saite)
Nujā, man liekas, ka there's the key. Ka cilvēki, kuriem tā lieta patīk, var pavadīt daudz laika, ķerot ārā viltīgi noslēptos gļukus. Vismaz, ja man būtu vairāk laika, es tā darītu.
Tiesa, varbūt drīzāk ar Eko, nevis ar Braunu, bet tas nu tā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]saules_darzs
2006-03-20 21:00 (saite)
kods ir puslīdz turpinājums enģeļiem un dēmoniem

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ud
2006-03-20 21:12 (saite)
bet katrā grāmatā viņš atrod citu mīlestību. ak šis donžuāniņš :)))))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]saules_darzs
2006-03-20 21:19 (saite)
skat, skat. bet man viņš nepatika.
eu, "zini vai mini" sākas! Plēpis piedalās šodien.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ud
2006-03-20 21:22 (saite)
vienkārši šajās grāmatās tu nebiji viņa izredzētā. nekas, varbūt nākošajā!
ja mani sauktu rūdolfs, tad varētu arī paskatīties :) ai, nesanās tomēr. a tu tā cītīgi skaties?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]saules_darzs
2006-03-20 21:29 (saite)
Šodien fināls, ja, bet patiesībā tur vajadzēja būt nevis Plēpim, bet Brokai, jo viņa toreiz uzvarēja (tiešām gudra), bet viņa novēlēja iespēju piedalīties finālspēlē Rūdolfam (redz, ka arī dāsna). A tur viens Uldis arī taga spēlē

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pata
2006-03-20 21:14 (saite)
Lengdons ir tikai "Eņģeļos un dēmonos". nezinu gan, kurš bija pirmais - kods vai eņģeļi, bet vai tam ir kāda essential nozīme?! Eņģeļos tad arī ir tas Vatikāna incidents pilnībā aprakstīts.

Kas attiecas uz pamatojumu, tad ... man kā nekristīgam cilvēkam kods bija interesanta lasāmviela tādā ziņā, ka piedāvāja mazliet citu skatījumu uz kristietības skaidrojumu. Pretstats vienīgajai patiesībai, kura, vismaz no kristiešu (tradicionālā) viedokļa, tiek pasniegta visnotaļ dogmatiski. Un tad, kad parādās cits viedoklis, rodas diskusija. Es, piemēram, ticu, ka kaut kur jau tie pārējie evanģēliji, kas netika iekļauti Bībele, tomēr ir. par to Mariju Magdalēnu un Jēzu Kristu gan tā drusku šaubījos, lai gan izrādās, ka šāda teorija patiešām pastāv. Jautājums, kā vienmēr, atduras pret neapgāžamiem pierādījumiem un faktiem, kurus laikam būtu grūti atrast! Mulsināja, protams, Vatikāna un kristiešu korifeju reakcija uz šo t.s. "apmelojumu". Bet jautājums par grāmatas ticamība momentu vēl joprojām ir atklāts ...

(Atbildēt uz šo)


[info]fuzzy
2006-03-20 22:32 (saite)
Bija "Enģeļi un Dēmoni". Tur arī bija Vatīkans. Atklāti sako - "Kods" bija vien atgremojums no "E&D"plus vēl skandalozie apgalvojumi, kas iebirdināja Denam kabatā kādu dolāru un sacēla kājās kretīniskos gārīzdniekus. Tādēļ, ka apgalvojumiem ir pamtats. Ir.

(Atbildēt uz šo)


[info]another
2006-03-20 23:57 (saite)
aleksi, nekad nebūtu domājis, ka tu ķersies klāt tik sūdīgām grāmatām, hehe. bet nu viss sižets ir spiests no "holy blood, holy grail". zinības vēl joprojām turpat apgūsti?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]carnival
2006-03-21 00:50 (saite)
nu mans galvenais iemesls grāmatas lasīšanai bija tas, ka būs filma, vispirms gribēju izlasīt grāmatu. palīdzēja arī tas, ka autoru iesūdzēja tiesā, man tas šķita interesanti. jā, turpat apgūstu. nahuj tu nē?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]another
2006-03-21 03:22 (saite)
apgūstu zinības citā valstī, tā teikt. tur kaut kas interesants arī notiek? vai vēl joprojām dzīvnieku aizstāvības kustības aktīvisti uzdarbojas?
savulaik umbertu eku fuko svārstā pasmējās par tādiem rakstniekiem kā dens brauns, bet visā kopumā jau neko sliktu viņš nav izdarījis, ja man pirmajam būtu ienākusi prātā ideja uzrakstīt tādu bestselleri, lai nopelnītu naudu, es tieši to pašu būtu darījis!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]guceens
2006-03-21 04:10 (saite)
jaasaka, ka filmas liidz shim nekad nav staaveejushas klaat graamtaam... par Kodu - jaa, es ar gaidu filmu, bet pielauju, ka graamta tomeer arii shajaa sacensiibaa kaa vienmeer uzvarees...

Lengdons ir veel Engelos&Deemonos, kas skaitaas, manupraat, kaa pirmaa graamta... otraa ir Kods.. paareejaas brauna graamtas ir ar citiem varonniem...

(Atbildēt uz šo)


[info]kbrgs_
2006-03-22 20:10 (saite)
www.jesusdecoded.com

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?