f ([info]f) rakstīja [info]lasiitprieks kopienā,
@ 2005-02-02 09:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
.Dan Brown. The Da Vinci Code.
Grāmatu vēl neesmu pabeigusi lasīt - palikušas nieka 30 lpp., bet izdomāju, ka - ja nu gadījumā grāmatas beigas sabojās visu iespaidu par to...varbūt labāk jau tagad pateikt, ko un kā es domāju.

Grāmata, tātad, vēsta par The Priory Of Sion, kas glabā katoļu baznīcas noslēpumu par Jēzu Kristu - ka Jēzus nemaz nav Jēzus, Marija Magdalēna bija viņa sieva, viņiem bija meita, bet The Holy Grail nemaz nebija kauss, bet gan pati Marija Magdalēna, kas iemiesoja sevī visus pierādījumus tam, ka Jēzus nemaz nebija Dieva dēls. Protams, baznīcas pastāvēšanai tas ir liels drauds, un ja vēl iesaistās cilvēki, kas personīgi iesaistīti šī The Grail atrašanā...Vienvārdsakot, intrigu netrūkst.

Labs autors ir tāds, kurš prot uzburt citu pasauli. Daudzi runā par to, cik daudz kas Da Vinči kodā neatbilst patiesībai, ir neīsts, et cetera, et cetera...Es teikšu tā: what-so-ever? Kāda atšķirība, kas tur ir un kas nav patiess? Cilvēki taču tāpat iedalās tajos, kas tic Dievam un tajos, kas netic. Un tā tam būs būt. Var teikt, ka tās ir pilnīgas muļķības, kas tur stāstītas. Var teikt, ka ir gan taisnība [ja nu baznīca tiešām visas cilvēces domāšanu iespaidojusi tiktāl?]. Bet es turpinu jautāt: what-so-ever?
Vienkārši jāizbauda interesanti piedzīvojumi, kuros misters Langdons un mademoiselle Neveau iekuļas. Intrigas uz katra stūra un nezūdoša interese visas grāmatas garumā [i think, visas].


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

Re: Khm...piedodiet par darvas karotīti
[info]f
2005-02-06 18:14 (saite)
katram ir tiesības uz savu subjektīvo viedokli :)

/laikam nevajadzēja to grāmatu lasīt kā darbu ar pretenzijām uz patiesīgumu. tas taču romāns galu galā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Khm...piedodiet par darvas karotīti
[info]krii
2005-02-07 14:55 (saite)
Par patiesīgumu nav runas. Galu galā, arī fantasy žanrā var uzrakstīt labu romānu. Šis romāns diemžēl, manuprāt, ir sūdīgs. Sūdīgs kā literatūra. Un sūdīgs pat kā krimiķis. Ar iepriekšparedzamu sižetu, naivu un sterotipisku varoņu psiholoģisko portretējumu, primitīvu kompozīciju un nabadzīgu valodu.
Piedod!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Khm...piedodiet par darvas karotīti
[info]f
2005-02-07 23:54 (saite)
valoda nudien nekas īpašs nebija [neattaisnojās mans mērķis - iemācīties angļu valodu labāk], bet tev nav jāatvainojas par to, ka tev nepatīk grāmata, kas patīk man :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?