лиля брик ([info]liljabrik) rakstīja [info]istaba kopienā,
@ 2010-10-28 10:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
tikko uzzināju, ka tas, ka man riebjas piens (un līdzīgas sajūas pārņem arī no sviesta, saldā krējuma, treknā saldējuma u.c.), ir nevis "negaršo", bet gan tādā veidā izpaužas alergija pret laktozi. vai tā nav kaut kāda zinātniskā fantastika? kur ir robeža starp "riebjas" un "paliek slikti"? kur beidzas subjektīvais un sākas objektīvais? vai esmu nonākusi uz robežlīnijas?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antuanete
2010-10-28 12:13 (saite)
Asinsgrupu diēta pēc tās "zinātniskā" pamatojuma ir diezgan liels fufelis. Savukārt, laktozes nepanesība ir bioķīmisks fakts (http://www.medicinenet.com/lactose_intolerance/article.htm), tāpat kā celiakija (glutēna nepanesība). Laktozi, cik lasīts, nepanes ļoti liela daļa Austrumāzijas iedzīvotāju; daļa cilvēku spēj pārstrādāt tikai skābpiena produktus.
Ja pēc piena produktu lietošanas ir gremošanas traucējumi, kaut kādas alerģiskas ķermeņa reakcijas - tas ir objektīvs fakts. Un, galu galā, ja riebjas un negaršo, tak neēd :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]hessin
2010-10-28 12:20 (saite)
++ par asingrupas diētu, un arī laktozes nepanesamību :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?