Iksirugumta ([info]po) rakstīja [info]gribam_zinaat kopienā,
@ 2012-04-15 23:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Darbs
Kāpēc prostitūcija skaitās kaut kas slikts, aizliedzams un sodāms?
no TVNET/AFP/LETA


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]wilkacis
2012-04-16 11:55 (saite)
Tas nozīmē, ka cilvēkus nedrīkst pārdot.

Zviedru arguments par aizliegšanu, piemēram, ir fakts, ka tas ievērojami samazina prostitūcijas apjomus. Salīdzinot ar Dāniju, kur prostitūcija ir legāla, Zviedrijā ir 10x mazāk prostitūtu, bet ar Norvēģiju - 4x mazāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2012-04-16 12:02 (saite)
Es nesaprotu, ko nozīmē cilvēku "pārdot" - tad viņš vispirms tur jādisablo, jāpadara par lemt nespējīgu dārzeni un tad tur jāliek maisā un jāved prom uz Baškīriju or smth. To tad arī varētu aizliegt. Bet kāpēc jāaizliedz prostitūcija (sevišķi, ja tāds aizliegums, visticamāk, tikai un vienīgi veicina "cilvēku tirdzniecību")?
Un, protams, arī ieroču nēsāšanas aizliegums samazina nēsāto ieroču skaitu. Ja kaimiņš tev sit pa seju katru reizi, kad tu uzgriez mūziku sev patīkamā skaļumā, tu drīz vien sēdēsi klusumā. Tikai prostitūcijas gadījumā problēma ir tajā, ka tas nav noziegums un tur nav upuru - neviens necieš, visi ir ieguvēji, veselīgs, produktīvs bizness. OK, ja dikti bļauj pišoties, varbūt kaimiņiem traucē. Varbūt patīk. Bet ne jau par to ir runa. Vnk - ja reiz kādam skauž, ka meitenes var strādāt uz ielas, nevis valsts kantorī, tad būtu dalījuši vismaz kkādas individuālā komersanta apliecības or smth., lai jau cilvēks maksā tos nodokļus, un nebūs vairs nekādas vajadzības pēc suteneriem un visas pagrīdes sistēmas, kura aizvieto likuma varu, pie kurām šiem biznesmeņiem (prostitūtām) aizliegts griezties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]wilkacis
2012-04-16 12:14 (saite)
Apglavojums, ka prostitūcijas dēļ neviens necieš un visi ir ieguvēji labākajā gadījumā ir ļoti naivs, sliktākajā - atklāti cinisks.
http://www.prostitutionresearch.com/laws/000022.html

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2012-04-16 12:26 (saite)
Es neteicu, ka prostitūcijas dēļ necieš. Es teicu, ka cieš no aizliegumiem.
Savukārt, tie "10 argumenti" tajā lapā ir apbrīnojami klajš bullšits. Autoru mērķiem tiešā veidā pakārtota statistika. Visā tajā materiālā varbūt tikai viena vai divas lietas ir tādas, kuru risinājumam vajadzētu minūtes desmit pārdomu, viss pārējais ir tikai retorika un pastāvošās sistēmas aizstāvēšana.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]wilkacis
2012-04-16 12:49 (saite)
Nu tad atliek vien cerēt, ka tādi cilvēki kā tu, kuriem statistika šķiet "klajš bulšits", nenonāks pie lēmumu pieņemšanas un Rīga tomēr zaudēs lētās austrumeiropas sekspilsētas godu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2012-04-16 12:53 (saite)
LOL, points tajā, ka tā izmantotā statistika vairākos būtiskos aspektos stipri vien runā par labu prostitūcijas legalizācijai, bet tad tā mentālā ome, kas to visu ir kompilējusi, ir sasprindzinājusi visas savas bailes, aizspriedumus un morālo paralīzi tajā, lai liktu pozitīvām lietām izklausīties pārāk bīstami.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?