kašķīša dzirnaviņas ([info]romija) rakstīja [info]gribam_zinaat kopienā,
@ 2011-11-29 17:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Lūk, Breivīks tiek atzīts par psihishi nepieskaitāmu.
Kā tev šķiet? Psihiskā pieskaitāmība vai nepieskaitāmība ir stiepjams jēdziens?
Un ja reiz viņš ir atzīts par psihiski nepieskaitāmu pēc vairāk kā 70 cilvēku slepkavības (un agrāk nekas par nepieskaitāmību neliecināja), vai cilvēks var tā pēkšņi nojūgties līdz tādai pakāpei?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]helvetica
2011-12-01 12:19 (saite)
Vai tā ir kkāda oficiāla diagnoze, ka pirms nozieguma izdarīšanas viņš bija pieskaitāms? Vai arī pieņēmums, ka "nekas par to neliecināja" (drīkst jautāt, uz kāda pamata tas tiek secināts?) ļauj pieņemt, ka agrāk bija normāls un tagad pēc nozieguma ārsti izraksta balto lapu?


es uzskatu, ka cilvēks var būt krēzī un publiski plus mīnus turēties rāmjos vai izpildīties ar tik nelielām nobīdēm, ka apkārtējie izvēlas tās neievērot vai norakstīt uz 'rakstura īpatnībām'. Un uzskatu, ka vienā brīdī var arī aiziet pilnīgi ciet vai arī tieši pretēji - noteiktos apstākļos pēkšņi totāli palaisties vaļā..
Neesmu ārsts un slēdzienu šajā gadījumā - balstoties preses materiālos - neņemtos veikt; Un tieši šo iemeslu dēļ arī neredzu pamatu apšaubīt veikto ekspertīzi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]romija
2011-12-01 12:31 (saite)
Viņam bija ierocis. Lai iegūtu tiesības lietot ieroci jābūt pieskaitāmam.
Tātad ir pamats domāt, ka pirms masu slepkavības viņš ticis uzskatīts par pieskaitāmu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]helvetica
2011-12-01 14:02 (saite)
ok. paliek spēkā arguments, par aiziešanu ciet. Atliek, piemēram, šitādam gaismas bruņiniekam aptvert, ka tīrās rases revolūcija tā arī nav sākusies un neviens viņu tā arī nav sapratis, lai neteiktu pat vairāk - grasās sodīt un blaukš.

jebkurā gadījumā, džeks, kas var mērķtiecīgi izplānot un izpildīt masu slepkavību nav normāls. Tiesa, diagnozi uzstādīt - tā kā neesmu ārsts - neņemos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]romija
2011-12-01 15:59 (saite)
Pirmā normāla cilvēka reakcija uz notikušo ir tieši tāda - viņš nav normāls! Bet man radās daudz jautājumu.
Cik normāla ir sabiedrība kopumā? Vai vēl vakar par pieskaitāmu uzskatītais kolēģis šodien pēkšņi neizrādīsies nenormāls? Kā atpazīt šodienas normālajā cilvēkā rītdienas nepieskaitāmo masu slepkavu? Vai fanātisms ir diagnoze? Vai narcisisms ar sadistiskām tieksmēm pieskaitāms pie novirzēm no normas? Vai Hitlers, Staļins utt. utjpr. bija nepieskaitāmi? ;]
Ak jā, smieklīgi tas, ka Breivīks atzīts par nepieskaitāmu, bet Norvēģijā nav nevienas pietiekoši drošas psihklīnikas. http://www.diena.lv/pasaule/laikraksts-norvegijas-savejs-visticamak-paliks-cietuma-lidz-sava-muza-beigam-1

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]helvetica
2011-12-01 22:50 (saite)
tikai apgūstot akadēmiski un nodarbojoties praktiski ar klīnisko praksi, visādi citādi tie ir minējumi.
Var jau būt arī vienkārši jutīgs un uzmangs pret apkārtējiem līdzcilvēkiem, ne obligāti tikai ar nolūku laicīgi atklāt un preventīvi iedarboties uz potenciālo agresoru...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?